Cum să partajați parola Wi-Fi Android utilizând codul QR

Cum să partajați parola Wi-Fi Android utilizând codul QR
⏱️ 3 min read

Ai întâlnit vreodată o situație în care prietenii tăi vin la tine și îți cer parola Wi-Fi pentru a te conecta la internet? Există momente în care partajarea parolei Wi-Fi nu este posibilă, fie pentru că este prea lungă și nu vă mai amintiți, fie vă temeți că vă vor răspândi parola și vă vor face rețeaua Wi-Fi vulnerabilă la hackeri. Din fericire, Android oferă o modalitate de a utiliza o imagine de cod QR scanabilă pentru a vă partaja Wi-Fi.

Generarea codului QR

Pentru ca acest lucru să funcționeze, telefonul dvs. Android trebuie să fie conectat la rețeaua Wi-Fi. Porniți telefonul Android și accesați meniul Setări.

Notă: următorii pași vor diferi de la telefon la telefon, dar opțiunea de partajare a codului QR va fi acolo, cu excepția cazului în care utilizați un telefon Android foarte vechi.

Derulați în jos lista de opțiuni legate de funcționarea telefonului dvs. până când vedeți opțiunea Rețea și Internet. Faceți clic pe această opțiune pentru a deschide o nouă pagină de funcții.

Faceți clic pe Wi-Fi. Veți vedea numele rețelei Wi-Fi pe care o utilizați în prezent pe noua pagină.

Android Wifi și Internet

Lângă numele rețelei Wi-Fi se află o pictogramă roată. Apăsați-l pentru a accesa pagina de setări.

Lista Android Wifi

Atingeți butonul albastru de partajare. În noua fereastră care apare, introduceți codul de parolă pentru a verifica dacă sunteți proprietarul telefonului.

Partajare Android Wifi

Pe ecran va apărea un cod QR.

Android Wifi Qr Code
Cum să partajați parola Wi-Fi Android utilizând codul QR

Pe telefonul Android al prietenului dvs., accesați Setări, apoi „Rețea și setări” și deschideți lista rețelelor Wi-Fi disponibile.

Derulați în jos lista până când vedeți opțiunea „Adăugați rețea” și atingeți pictograma albastră a codului QR de lângă ea.

Android Wifi Adăugați rețea

Îndreptați telefonul către codul dvs. QR și acesta vă va conecta rețeaua Wi-Fi.

Vizor Anroid Wifi

Dacă aveți obiceiul de a vă partaja conexiunea Wi-Fi cu alții, ar trebui, de asemenea, să căutați frecvent dispozitive din rețeaua dvs. Wi-Fi pentru a vă asigura că niciun dispozitiv neautorizat nu se ascunde.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x