Cum să păstrați anumite aplicații Android pentru actualizarea automată

Cum să păstrați anumite aplicații Android pentru actualizarea automată
⏱️ 4 min read

Indiferent dacă aveți un plan de date mobil strâns sau pur și simplu nu vă plac aplicațiile care se actualizează singure fără permisiunea dvs., actualizarea automată a aplicațiilor pe Android poate fi o adevărată enervare. Aplicațiile pot împinge actualizările în orice moment și, dacă sunt patch-uri mari de conținut, aceasta poate însemna vești proaste pentru cei care au planuri de date sensibile. Nimănui nu-i place să vadă că datele sale au fost consumate în mare parte prin actualizarea aplicațiilor! Chiar dacă planul dvs. de date este în regulă, s-ar putea să vă enerveze faptul că aplicațiile descarcă actualizări după cum doresc și doresc un control mai mare asupra actualizărilor când.

În ambele cazuri, veți fi încântați să știți că este posibil să opriți aplicațiile Android să nu se actualizeze automat fără permisiunea dvs. Din păcate, Google a făcut o treabă bună ascunzând opțiunea de a dezactiva actualizările automate. Să aruncăm o privire unde sunt aceste opțiuni și cum să le atingem.

Oprirea tuturor aplicațiilor de la actualizare

Dacă doriți să opriți ca toate aplicațiile să se actualizeze automat, urmați acești pași.

Mai întâi, accesați magazinul Google Play. Lângă bara de căutare din stânga, veți vedea o pictogramă care constă din trei linii, una peste alta. Atingeți acest lucru, apoi atingeți opțiunea „Setări”.

AutoUpdateApp-settings

Veți avea o selecție de opțiuni. Apăsați pe butonul „Actualizare automată a aplicațiilor” – ar trebui să fie chiar în partea de sus a opțiunilor de setări.

AutoUpdateApp-choice

După ce ați terminat, vi se prezintă o selecție de opțiuni diferite pentru actualizarea automată a aplicațiilor. Puteți fie să faceți actualizările automate să ruleze normal, să le dezactivați, fie să actualizați automat aplicațiile numai când sunteți pe WiFi. Acesta din urmă va fi util în special pentru persoanele cu un plan de date telefonic fragil, dar cu un capac de date sănătos (dacă nu infinit) pe internetul lor de acasă.

AutoUpdateApp-autooptions

Acum că ați dezactivat actualizările automate pentru toate aplicațiile, cum se actualizează? Când o aplicație dorește să descarce o actualizare, acum trebuie să te întrebe mai întâi. Veți ști când o aplicație dorește să se actualizeze când apare o pictogramă Google Play în bara de notificare. Atingeți această notificare pentru a vedea ce aplicații doresc să se actualizeze și aprobați manual fiecare (sau toate simultan).

Oprirea unei aplicații de la actualizare

Totul este bine, dar ce se întâmplă dacă doriți să opriți o singură aplicație de la descărcarea automată? Poate că sunteți bine dacă anumite aplicații importante și critice se actualizează singure atunci când au nevoie, dar nu sunteți atât de dornici de actualizarea jocurilor sau a aplicațiilor de divertisment în timp ce încercați să faceți activități cruciale pentru afaceri. Din fericire, puteți dezactiva actualizările automate pentru aplicații individuale și permiteți altor aplicații să se actualizeze automat atunci când doresc.

Pentru a dezactiva o singură aplicație de la actualizarea automată, mergeți mai întâi la magazinul Google Play. Apăsați cele trei bare din stânga sus, apoi selectați „Aplicațiile și jocurile mele”.

AutoUpdateApp-appsandgames

Veți fi dus la o listă a aplicațiilor dvs. Găsiți aplicația pentru care doriți să opriți actualizările automate. În acest exemplu, vom opri Google Chrome să nu se actualizeze automat, așa că atingem aplicația respectivă din listă.

AutoUpdateApp-selectchrome

Acest lucru vă va duce la pagina magazinului aplicațiilor. Când sunteți aici, apăsați cele trei puncte din partea dreaptă sus a paginii aplicației și debifați caseta care scrie „Actualizare automată”.

AutoUpdateApp-threedots

AutoUpdateApp-tickbox

Acum, această aplicație specifică nu va descărca automat actualizări, dar orice altă aplicație va descărca așa cum i-ați spus.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x