Cum să personalizați pagina cu filă nouă Firefox Quantum și să o îmbunătățiți

Cum să personalizați pagina cu filă nouă Firefox Quantum și să o îmbunătățiți

⌛ Reading Time: 4 minutes

Firefox 57 vine cu o mulțime de modificări și asta include un nou design de filă. Dacă nu sunteți mulțumit de noul design al filelor, există opțiuni atunci când vine vorba de personalizarea paginii cu filă nouă Firefox Quantum.

De exemplu, este posibil să adăugați o imagine de fundal la noua filă. De asemenea, puteți face ca site-urile dvs. preferate să apară cu fiecare filă nouă, astfel încât să fie mai ușor de accesat. Există opțiuni diferite atunci când vine vorba de adăugarea propriei atingeri personale; să vedem ce sunt.

1. Adăugați o imagine de fundal în fila nouă a Firefox 57

Dacă vi se pare că noua pagină a filei Firefox 57 este plictisitoare, adăugați ceva viață cu ajutorul Extensie noua Tab Tool 86. Cu acest instrument puteți adăuga mai multe dale, puteți adăuga o imagine de pe computer și chiar puteți vedea filele închise recent.

Pentru a adăuga o imagine, faceți clic pe roata dințată din colțul din dreapta sus. În partea stângă jos ar trebui să vedeți opțiunea de a adăuga fotografia. De asemenea, puteți decide câte plăci doriți pe rând și câte coloane. Există, de asemenea, o opțiune de a alege între o temă întunecată și deschisă.

2. Obțineți pagina Filă veche în Firefox Quantum

Când deschideți o filă nouă în Firefox 57, vedeți bara de căutare în partea de sus, urmată de cea mai vizitată și, în cele din urmă, cu câteva site-uri evidențiate. Dacă nu vă place noul design și doriți să reveniți la vechea filă din era pre-Firefox Quantum, va trebui să tastați about:config în bara de căutare.

Faceți clic pe „Da” și spuneți că vă asumați riscul de a anula garanția. Tip browser.newtabpage.activity-stream.enabled în bara de căutare și faceți clic pe „Adevărat” până când se transformă în „Fals”. Reporniți Firefox și data viitoare când deschideți o filă nouă, veți vedea modificările noi (sau poate cele vechi).

3. Personalizați cele mai vizitate site-uri într-o filă nouă

În partea de sus a unei noi file, veți vedea site-urile pe care le vizitați cel mai mult. Pentru a adăuga sau a elimina un rând, faceți clic pe roata dințată și pe opțiunea „Afișați două rânduri” sub „Cele mai vizitate”.

firefox-new-tab-settings

Atâta timp cât vă aflați în fila Setări, puteți, de asemenea, să eliminați bara de căutare și să alegeți să obțineți informații de la Mozilla despre actualizări și chiar un meme aici și acolo.

4. Adăugați un aspect Yahoo într-o filă nouă

Cu Filă nouă de Yahoo extensie, veți obține o filă nouă, dar cu o apăsare de Yahoo. Veți obține o imagine nouă cu fiecare filă nouă. De exemplu, cu o filă puteți obține o imagine a unui munte și cu alta o imagine cu flori.

firefox-yahoo

În partea de sus veți vedea ce este în tendință și în partea de jos comenzi rapide către site-uri precum Yahoo, Facebook, extensii Firefox și multe altele. Dacă utilizați bara de căutare, aceasta vă va oferi rezultatele utilizând Yahoo (evident) ca browser care vă oferă rezultatele.

5. Aveți un site special deschis cu fiecare filă nouă

Dacă aveți un blog și doriți ca Firefox să îl deschidă de fiecare dată când lansați o filă nouă, acest lucru se poate face cu ușurință instalând Extensie nouă de suprascriere a filelor. Odată ce extensia este instalată, accesați setările Firefox și apoi la opțiunea extensii.

firefox-override

Faceți clic pe extensie și ar trebui să vedeți spațiul în care puteți adăuga adresa URL a site-ului. Puteți adăuga un singur site. Dacă încercați să adăugați două, noua filă va îngheța pur și simplu.

Concluzie

Doar pentru că noua filă a paginii Firefox Quantum este diferită, nu înseamnă că trebuie să fie și plictisitoare. Aceste opțiuni vă vor ajuta să personalizați noua filă pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor dvs. Cum îți vei personaliza noua filă? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.