Cum să personalizați schema de culori Windows PowerShell în Windows 10: Ghid pas cu pas

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10
⏱️ 7 min read

Windows PowerShell este o unealtă importantă pentru utilizatorii de Windows, deoarece permite interacțiunea cu sistemul de operare și efectuarea de operațiuni mai avansate. În mod implicit, schema de culori a PowerShell este standard și poate fi cam plictisitoare pentru unii utilizatori mai creativi. Însă, aceasta poate fi schimbată! Schimbarea schemei de culori în Windows PowerShell poate fi făcută ușor, prin utilizarea comenzii Set-PSReadlineOption. Aceasta vă permite să alegeți orice combinație de culori pentru fundal, text și accent. Fiind o modalitate simplă de a personaliza interfața, schimbarea schemei de culori poate face utilizarea Windows PowerShell mai plăcută și mai atractivă pentru privire.

Primul Windows PowerShell a fost lansat cu peste un deceniu în urmă pentru Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Vista. A fost o parte constantă a fiecărei ediții de Windows de atunci, începând cu Windows 7 în 2009. Deși au existat multe modificări la software-ul în sine, singurul lucru care a rămas neschimbat de-a lungul anilor este schema de culori: un fundal albastru. cu text alb/galben general și text roșu pe fundal negru pentru mesajele de eroare. În timp ce majoritatea oamenilor s-au obișnuit cu aceste culori, unii pot dori ceva mai distinctiv, fie pentru o mai bună vizibilitate, fie din motive estetice. În acest caz, să aruncăm o privire la modul în care puteți schimba schema de culori Windows PowerShell în Windows 10:

Notă: Înainte de a continua, este important să înțelegeți că acest tutorial special se va referi la consola PowerShell și nu la PowerShell ISE, care este una dintre cele două aplicații gazdă pentru limbajul și motorul Windows PowerShell. Are propriile setări de personalizare care trebuie abordate separat și depășesc scopul acestui tutorial.

Schimbați culorile de prim-plan și de fundal în consola Windows 10 PowerShell

 • După cum sa menționat mai sus, consola Windows PowerShell arată implicit alb pe albastru și roșu pe negru pentru mesajele de eroare, așa că pentru a schimba culorile, faceți clic dreapta pe bara de sus a ferestrei PowerShell și selectați „Proprietăți”.

 • Odată ce apare caseta „Proprietăți” Windows PowerShell, faceți clic pe fila „Culori”.și veți obține o mulțime de opțiuni pentru a seta culorile de fundal și prim-plan, așa cum se vede în captura de ecran de mai jos.

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

De aici, poți schimba culorile textului, culorile textului, culorile de fundal și chiar setați niveluri de opacitate.

Schimbați culorile mesajelor de eroare în consola PowerShell Windows 10

 • Deși aceasta a fost o modalitate foarte ușoară de a schimba unele dintre setări, ce se întâmplă dacă doriți să faceți modificări mai ample în consola dvs. PowerShell? De exemplu, ce se întâmplă dacă tu doriți să schimbați culorile textului și de fundal ale mesajelor de eroare de la roșu pe negru la ceva mai puțin drastic? Pentru asta, va trebui să vă aranjați și să utilizați consola în loc să vă bazați pe GUI. În primul rând, pentru culorile implicite, continuați și copiați/lipiți acest cod în consola PowerShell și apăsați „Enter”: $host.privatedata

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

 • Pentru a schimba culorile de prim plan și de fundal ale mesajelor de eroare, tot ce trebuie să faceți este atribui noi valori. Deoarece aș dori să schimb culoarea de fundal în „Magenta” și culoarea primului plan în „Verde”, voi introduce cele două comenzi de mai jos. amintește-ți doar introduceți-le separat și apăsați „Enter” în fiecare caz.
  $host.PrivateData.ErrorBackgroundColor = "Magenta"

  $host.PrivateData.ErrorForegroundColor = "Green"

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

 • Ați configurat deja setările consolei, dar va trebui salvați-le în setările profilului dvs astfel încât ecranul se deschide exact așa cum doriți, de fiecare dată. Pentru asta, mai întâi rulați comanda $profile. Aceasta vă va afișa numele (și locația) fișierului implicit pentru profilul dvs.

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

 • În realitate însă, fișierul de configurare PowerShell implicit nici măcar nu există în majoritatea cazurilor. Rulați următoarea comandă pentru a verifica dacă există deja sau dacă trebuie să o creați de la zero: test-path $profile. Dacă fișierul există deja, veți obține un rezultat „adevărat”, în caz contrar, veți obține „fals”.

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

 • După cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus, am primit-o pe cea din urmă, așa că va trebui să creez fișierul. Dacă obțineți „Adevărat”, săriți peste acest pas și treceți la următorul. În caz contrar, introduceți următoarea comandă pentru a crea fișierul: New-Item -path $profile -type file -force

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

 • Odată ce fișierul este creat, puteți cu ușurință editați-l cu notepad folosind notepad $profile comanda din fereastra Powershell. De acolo puteți adăuga orice cod de configurare doriți folosind comenzile discutate mai sus. Puteți schimba nu numai culorile, ci și fonturile, dimensiunea ferestrelor etc. prin această metodă, dar vom vedea doar cum să schimbăm culorile fără a complica lucrurile.

  $console = $host.ui.rawui
  $console.backgroundcolor = "black"
  $console.foregroundcolor = "white"
  $colors = $host.privatedata
  $colors.verbosebackgroundcolor = "Magenta"
  $colors.verboseforegroundcolor = "Green"
  $colors.warningbackgroundcolor = "Red"
  $colors.warningforegroundcolor = "white"

  $colors.ErrorBackgroundColor = "DarkCyan"
  $colors.ErrorForegroundColor = "Yellow"
  set-location C:\
  clear-host

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

 • Aproape am ajuns, dar a mai rămas un ultim pas. Rulați următoarea comandă la permite rularea scripturilor locale pe sistemul dvs.: Set-ExecutionPolicy RemoteSigned și alege o” pentru a permite toate scripturile. Acum că ați terminat, așa ar arăta consola dvs. PowerShell de fiecare dată când o porniți. Chiar și mesajele de eroare ar părea puțin mai puțin șocante decât sunt de obicei.

Cum se schimbă schema de culori Windows PowerShell în Windows 10

Asta e, oameni buni, am făcut ca consola Windows PowerShell de pe laptopul meu de lucru să arate aproape exact ca vechiul prompt de comandă, cu doar un indiciu de culoare pentru distracție.

Notă: În timp ce pașii de mai sus sunt proiectați special pentru Windows 10, i-am testat și pe desktopul nostru mai vechi Dell care rulează Windows 7. Fiecare pas este practic identic și totul a funcționat conform așteptărilor.

VEZI SI: Cum să împiedici instalarea automată a actualizărilor Windows 10

Utilizați comenzi simple pentru a schimba culorile Windows PowerShell în Windows 10

Windows PowerShell este un instrument excelent pentru utilizatorii cu putere, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie plictisitor, monoton și plictisitor. Modificarea câtorva setări ici și colo poate face o mare diferență în modul în care arată consola dvs. PowerShell, așa că încercați și schimbați culorile după cum doriți. Și odată ce ați făcut-o, nu uitați să ne spuneți cum a mers, pentru că ne place să avem de la tine.

În concluzie, Windows PowerShell a fost lansat acum mai bine de un deceniu și a fost o parte constantă a fiecărei ediții de Windows de atunci, având o schemă de culori neschimbată de-a lungul anilor. Cu toate acestea, utilizatorii pot dori să schimbe aceste culori pentru o mai bună vizibilitate sau din motive estetice. Acest tutorial arată cum puteți schimba culorile de fundal și de prim-plan în consola Windows PowerShell din Windows 10 prin intermediul GUI-ului sau a comenzilor în linie de comandă, precum și cum puteți salva aceste setări personalizate. Modificarea setărilor poate face o mare diferență în modul în care arată consola, iar utilizatorii cu putere se pot bucura de această opțiune de personalizare.
Mulțumesc că ai petrecut timpul să citești acest articol și sper că ți-a fost util. Dacă vrei să afli mai multe despre ultimele noutăți în materie de tehnologie, asigură-te că ne urmărești pe acest blog și pe rețelele noastre sociale. De asemenea, nu uita să fii mereu curios și să explorezi lumea fascinantă a tehnologiei. Până data viitoare, stai conectat și să ai parte de tehnologie de vârf!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x