Cum să personalizați Unity Launcher Ubuntu pentru diferite spații de lucru utilizând Unity LauncherSwitcher

Cum să personalizați Unity Launcher Ubuntu pentru diferite spații de lucru utilizând Unity LauncherSwitcher

Există momente în care lucrați la mai multe sarcini în paralel. De exemplu, am lucrat recent la revizuirea browserelor web ușoare pentru Linux și la cercetarea cardurilor de credit inteligente, pe lângă efectuarea muncii obișnuite. Deși folosesc spații de lucru diferite pentru sarcini diferite, problema cu care mă confrunt de obicei este că pictogramele aplicației fixate pe bara Unity Launcher (folosesc Ubuntu 14.04) rămân aceleași pe toate spațiile de lucru.

Căutam o modalitate de a personaliza lansatorul, astfel încât să conțină doar acele aplicații care sunt necesare pentru spațiul de lucru care este activ în prezent. În acest articol vă voi împărtăși cum am rezolvat această problemă folosind un software numit Unity LauncherSwitcher.

Unity LauncherSwitcher

Documentația oficială a instrumentului îl descrie ca un script de fundal care vă permite să configurați un lansator diferit pe fiecare spațiu de lucru în Unity. Face Unity Launcher să-și amintească conținutul corespunzător unui anumit spațiu de lucru și schimbă automat lansatorul atunci când utilizatorul trece la un alt spațiu de lucru.

Descarca si instaleaza

Utilizați următoarele comenzi pentru a descărca și instala Unity LauncherSwitcher:

După ce ați terminat, mergeți la Dash și căutați Unity LauncherSwitcher și ar trebui să îl găsiți acolo:

Cum se utilizează Unity LauncherSwitcher

Utilizarea instrumentului este foarte ușoară – doar deschideți-o făcând clic pe pictograma care apare în căutarea Dash și ar trebui să vedeți următoarea fereastră:

fereastră de lansare

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, există doar câteva opțiuni pe care le oferă software-ul. Una este, desigur, să o activați și să o dezactivați (ON / OFF), în timp ce cealaltă vă permite să o activați automat la conectarea la sistem. În mod implicit, instrumentul este oprit, deci trebuie să îl porniți folosind glisorul:

lansator activat pentru comutator

Dacă nu sunteți obișnuiți să lucrați cu mai multe spații de lucru, dar doriți acum, următorul pas ar fi să activați mai multe spații de lucru, lucru pe care îl puteți face cu ușurință, la “Setări sistem -> Aspect -> Comportament” de pe cutia dvs. Ubuntu și selectând opțiunea “Activați spațiile de lucru”.

Acum instrumentul este gata de utilizare – îl puteți încerca eliminând sau adăugând o pictogramă a aplicației din lansator într-un spațiu de lucru și confirmând că modificarea este limitată doar la acel spațiu de lucru. De exemplu, am eliminat pictograma editorului gThumb dintr-unul din spațiile mele de lucru,

pictogramă lansator-comutator-eliminare

și, așa cum era de așteptat, pictograma a fost prezentă în toate celelalte spații de lucru (una dintre ele este prezentată în imaginea de mai jos).

launcherswitcher-alt-spațiu de lucru

Un punct important care merită menționat aici este că, dacă instrumentul este oprit în timp ce este utilizat, lansatoarele din toate spațiile de lucru sunt setate cu pictograme de aplicații care sunt acolo pe cel utilizat în prezent. Cu toate acestea, când reporniți instrumentul, setările anterioare sunt din nou aplicate.

Notă: puteți activa / dezactiva instrumentul din linia de comandă folosind următoarea comandă:

Concluzie

Unity LauncherSwitcher nu este doar extrem de util, ci are și o curbă de învățare foarte scăzută – este probabil unul dintre cele mai simple instrumente Linux pe care le-am întâlnit recent. Dacă doriți să utilizați spațiile de lucru Ubuntu mai eficient, ar trebui să încercați cu siguranță acest software.

Scroll to Top