Nu am o diplomă în informatică, așa că a trebuit să-mi creez propria mea.

Când am absolvit un bootcamp de codare în urmă cu cinci ani, eram complet nepregătit pentru interviuri tehnice. Bootcamp-ul meu de codare nu numai că a petrecut un timp scurt (mai puțin de câteva zile!) Pe algoritmi și interviul de codare, dar am fost bolnav în acel timp.

Alți candidați care aplică pentru aceleași locuri de muncă ca și mine am avut patru ani la școală lucrând la diploma lor de informatică. Am avut trei luni la un bootcamp unde am învățat câteva concepte de bază, Rails, și m-am învățat pe mine Angular.js.

În ultimii ani, a trebuit să umple golurile din cunoștințele mele cu resurse pe care le puteam găsi online și gratuit. Am lucrat ca inginer principal pentru companii precum Eventbrite și chiar am scris o carte O’Reilly. Sunt dovada că nu aveți nevoie de o diplomă de CS pentru a reuși ca inginer.

Iată cum am făcut-o.

Introducere în informatică

Înainte de a încerca să vă scufundați cu cursuri complicate de CS, vă recomand să începeți cu un curs de bază. Acest lucru vă va oferi o imagine de ansamblu solidă și vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți puțin mai puțin intimidați. Dacă petreceți ceva timp obținând o imagine de ansamblu solidă, restul cursurilor gratuite de CS vă vor fi mult mai ușoare.

Cursul meu preferat a fost CS50: Introducere în Informatică de Harvard.

Aceasta este probabil una dintre clasele mele preferate din toate timpurile. Mereu mi-a plăcut ideea Harvard, așa că a fost un fel de nebunie pentru mine să iau acolo un curs gratuit de informatică. Am considerat chiar pe scurt să finalizez una dintre Certificări Harvard pentru programare, dar a fost scump, așa că am rămas cu cursul gratuit CS50.

Nu am ajuns să primesc certificatul cu Harvard CS50. M-am gândit că ar fi la fel de puternic să înscriu cursul în CV-ul meu. Regula mea generală atunci când vine vorba de plata pentru un certificat online este că, dacă nu este un certificat AWS de la Amazon, probabil că nu merită.

Dacă vă simțiți intimidați începând cu un curs de la Harvard (ceea ce am făcut și eu!), Puteți găsi un curs mai ușor online pentru a vă face să vă simțiți mai confortabil înainte de a trece la subiecte complicate.

Informatică 101 este o introducere în informatică încă de la început. Veți afla cum funcționează internetul, un pic despre securitatea computerului, ce este un gigabyte, câteva cunoștințe de codare și multe altele.

Algoritmi

Începeți cu Algoritmi în continuare. Universitatea din San Diego oferă un curs gratuit, Specializarea structurilor de date și algoritmilor, care are o cantitate extraordinară de conținut disponibil.

Este copleșitor dacă te uiți la acest curs întreg și crezi că trebuie să-l termini imediat și să înțelegi totul. Încercați să vă concentrați pe o secțiune la un moment dat și să revizuiți în mod regulat conceptele.

Și dacă urmarea unui curs universitar despre structuri de date și algoritmi te face să te îngreunezi puțin, poți începe mic.

Udacity are un curs gratuit, Introducere în structuri de date și algoritmi. Îmi place să iau cursuri gratuite pe Udacity și acesta are o mulțime de informații grozave. Veți acoperi tablouri, liste legate, stive, căutare binară, hărți, grămezi și multe altele. Acest curs vă poate oferi o imagine de ansamblu excelentă, care vă va ajuta să reușiți în cursul mai complicat de la Universitatea din San Diego.

Dacă vă simțiți curajos după ce terminați un curs introductiv, MIT vă oferă un curs Structuri avansate de date.

Sisteme de operare

Udacity are un conținut gratuit destul de interesant. Oferă o clasă numită Introducere în sistemele de operare adică de la Georgia Tech. Acest curs vă va conduce prin fire, concurență, sisteme distribuite și multe altele.

De asemenea, am aflat că cartea, Sisteme de operare: Trei piese ușoare, este disponibil online și gratuit. Cărți de acest gen m-au ajutat să mă simt mai încrezător în a vorbi despre concurență și persistență.

Baze de date

Bazele de date m-au nedumerit complet când am început. Am încercat să evit să lucrez cu ei cât mai mult posibil de la început. Am cerut ajutor unui inginer senior tot timpul și m-am gândit pentru că nu aveam o diplomă de CS, nu ar trebui să lucrez cu o bază de date.

Uau, m-am înșelat atât de mult.

În sfârșit, am avut curajul să lucrez cu un cod de backend și mi-a plăcut să găsesc cum să scriu cereri eficiente pentru a obține date din backend și să scriu interogări.

Stanford oferă un curs online gratuit pe Baze de date. Și dacă este prea intimidant pentru început, Udacity oferă un curs gratuit pe baze de date asta va fi mult mai ușor de manevrat.

Matematică

Când mă gândeam la o diplomă de CS în facultate, toată lumea mi-a spus că trebuie să fiu foarte bun la matematică. Nu am obținut niciodată diploma de CS și, cinci ani mai târziu, nu am avut încă nevoie să folosesc multă matematică.

Dar matematica vă poate învăța logica care, la rândul său, vă poate ajuta să deveniți un programator mai bun.

Din fericire, MIT oferă o Matematică pentru informatică curs gratuit. Urmarea unui curs precum Matematica pentru informatică vă poate ajuta să vă deschideți mai multe posibilități de tehnologie, cum ar fi crearea propriei dvs. grad în Învățarea automată.

Am aflat despre cursul de matematică pentru informatică al MIT de la Învățați-văCS, care este un site web minunat, cu o mulțime de resurse pentru a învăța despre informatică.

TeachYourselfCS a sugerat, de asemenea, un curs pe Algebră liniară care este disponibil pe YouTube. Îmi place conținutul gratuit, așa că am fost foarte fericit să găsesc acest lucru carte pe Algebra liniară disponibilă și online gratuit.

Deci, după cum puteți vedea, nu aveți nevoie de o diplomă de CS pentru a fi inginer. Unii dintre cei mai inteligenți ingineri cu care am lucrat vreodată nu aveau o diplomă în CS. Uneori nu aveau deloc niciun grad.

Nu vă faceți griji dacă nu aveți o diplomă. Trebuie doar să poți face treaba.

Scriu o carte despre modul în care poți deveni dezvoltator remarcabil, să asculți interviul și să obții un loc de muncă. Află mai multe Aici.