Cum să plasați imagini în Microsoft Word așa cum doriți

Cum să plasați imagini în Microsoft Word așa cum doriți
⏱️ 6 min read

În timp ce plasarea imaginii Word ar putea părea impenetrabilă și criptică, există de fapt reguli. Dar, pentru a utiliza imagini în Word fără să vă trageți părul, trebuie să știți cum să utilizați câteva opțiuni avansate care nu sunt la fel de evidente sau ușor de utilizat pe cât ar trebui să fie.

De ce este atât de rău cuvântul cu imaginile?

Dacă întrebați Microsoft, ei vor spune că este pentru că oamenii nu înțeleg cum funcționează Word cu imaginile. Și aceasta este problema, dar este vina Microsoft. Instrumentele pentru imaginile în mișcare sunt neintuitive și greu de găsit, astfel încât oamenii nu trec de obicei de primele lor bâlbâi dezastruoase. Scriu Word ca fiind „rău cu imaginile”. Word are de fapt instrumente excelente de gestionare a imaginilor. La fel ca formatarea corectă în Word, dacă înveți formulele magice, poți plasa imagini în Word fără frustrare sau anxietate. Pare o fantezie? Citește mai departe.

Configurare

Înainte de a începe să aruncăm imagini în Word, trebuie să preconfigurăm trei setări cruciale.

1. Trebuie să facem vizibile punctele de ancorare. Acestea sunt cruciale pentru poziționarea corectă a imaginilor, dar sunt adesea ascunse în mod implicit. Pentru a afișa pictogramele ancorei, navigați la „Preferințe cuvânt -> Vizualizare”, iar în partea de sus a ferestrei, bifați caseta de lângă „Ancore obiecte”. Dacă este deja bifat, lăsați-l așa.

2. Schimbați ambalajul text implicit al imaginilor. În mod implicit, Word plasează imaginile în linie cu textul, ceea ce înseamnă că sunt tratate ca un singur (enorm) caracter. Uneori, asta este ceea ce doriți, dar de multe ori este de vină pentru cele mai supărătoare înșiruiri de plasare a imaginii. Navigați la „Preferințe cuvânt -> Editați” și schimbați meniul derulant de lângă „Inserați / inserați imagini ca” la „Pătrat”.

plasați-imagini-în-cuvânt-corect-împachetare-pătrat-implicit

Textul va curge acum în jurul imaginii pe toate părțile, așa cum vedeți în majoritatea revistelor sau manualelor. Întrucât acesta este în mod obișnuit aspectul pentru care filmăm, această schimbare singură este o îmbunătățire majoră.

3. Activați caractere care nu se imprimă. Cel mai important, trebuie să vedeți simbolul de paragraf „P înapoi” (¶). La fel ca ancorele, aceste simboluri sunt ascunse în mod implicit, dar sunt esențiale atunci când lucrați cu machete în Word.

plasează-imagini-în-cuvânt-corect-pillcrow-icon

Iată un sfat: dacă punctele albastre de pe spații vă enervează, acestea pot fi dezactivate în Preferințele Word din „Vizualizare”.

Ancore de imagine

Când plasați imaginea, luați notă de cursorul negru care răspunde mouse-ului: imaginea va apărea la fel de aproape de cursorul respectiv, așa cum vă permit opțiunile de formatare și aspectul documentului.

plasați-imagini-în-cuvânt-corect-plasare-cursor-imagine

Odată ce ați aruncat imaginea în document, veți vedea o ancoră care apare lângă acesta. În funcție de locul exact în care v-ați tras imaginea în document, locația ancorei și plasarea imaginii vor fi ușor diferite.

plasează-imagini-în-cuvânt-corect-imagine-ancoră

Această ancoră indică paragraful cu care este asociată imaginea. Dacă imaginea este setată să se miște cu textul, aceasta se va deplasa ori de câte ori este mutat paragraful său ancorat. Utilizați acest lucru ca ghid pentru a vă ajuta să înțelegeți modul în care modificările de formatare vă vor afecta plasarea imaginii.

Formatarea corectă a imaginilor

De cele mai multe ori, atunci când aruncăm o imagine într-un document, nu merge acolo unde speram să o facă. Acolo intră în joc panoul de formatare.

1. Selectați imaginea din documentul dvs. făcând un singur clic pe el. Veți vedea o margine neagră și mânerele de redimensionare vor apărea în jurul imaginii atunci când este selectată.

2. Navigați la fila Aspect a panglicii și faceți clic pe meniul derulant „Poziție”.

plasează-imagini-în-cuvânt-poziționează-corect-butonul-panglică

3. Alegeți „Mai multe opțiuni de aspect …” în partea de jos a meniului.

plasați-imagini-în-cuvânt-corect-mai multe-opțiuni-de-aspect

Aceasta va expune fereastra de formatare avansată, care este instrumentul pe care îl vom folosi pentru rezolvarea problemelor de plasare a imaginilor.

plasează-imagini-în-cuvânt-corect-avansate-aspect-panou02

Putem vedea aici că imaginea selectată este setată la „Poziție absolută la dreapta coloanei”. Aceasta înseamnă că colțul din stânga sus al imaginii este amplasată la lățimea imaginilor specificate, departe de coloana la care este ancorată imaginea. În acest caz, coloana este aceeași cu marginea, reprezentând marginea textului. Chiar și într-un document fără mai multe coloane, această setare funcționează: din punct de vedere tehnic, documentele tipice Word sunt aspecte „cu o coloană”.

Prin ajustarea acestor măsurători, putem controla plasarea imaginii. În acest caz, vreau să aliniez o imagine renegată cu corpul textului meu, așa cum indică săgeata.

plasează imagini-în-cuvânt-plasare-corectă-incorectă a imaginii

Când deschid panoul Advanced Layout, văd o măsurare orizontală negativă.

plasați-imagini-în-cuvânt-panou-aspect-corect-avansat

Schimbați-l pe un 0, iar imaginea se va fixa în poziție, exact pe marginea coloanei de text.

plasează-imagini-în-cuvânt-corect-avansate-aspect-panou03

plasează imagini-în-cuvânt-corect-corect-plasare-imagine

Există, de asemenea, opțiuni suplimentare în partea de jos a panoului Formatare avansată.

plasați-imagini-în-cuvânt-corect-avansate-aspect-panou-opțiuni-suplimentare

Dacă aveți probleme cu imaginile care se suprapun reciproc și blochează lucrurile, debifați „Permiteți suprapunerea”. Fiți avertizat, totuși, acest lucru poate provoca o remaniere masivă a documentului dvs., deoarece Word elimină orice suprapuneri deja în document. Când plasați mai multe imagini unul lângă celălalt, este mai bine să dezactivați această setare preventiv. Pentru imaginile izolate, nu face rău.

„Mutare obiect cu text” permite ancorei să se deplaseze cu paragraful la care este atașat. Această setare depinde de nevoile dvs.: dacă doriți ca imaginea să rămână lipită de text, lăsați-o bifată. Dar dacă doriți ca imaginea să rămână acolo unde este, chiar dacă faceți o editare, debifați caseta.

Veți dori adesea să utilizați opțiunea „Blocați ancora” împreună cu setarea de mai sus. Ancorarea de blocare menține punctul de ancorare în poziția sa actuală. Acest lucru împiedică mișcarea imaginii cu text sau, într-adevăr, deloc. Ancora este plasată în raport cu pagina pe care se află, mai degrabă decât cu textul, și rămâne acolo până când este mutată.

Fila de ambalare a textului tratează mai degrabă interacțiunea dintre text și imagine decât poziționarea imaginii. Dacă doriți să vedeți ce fac aceste opțiuni, cel mai bine este să experimentați într-un document Word.

Concluzie

Cel mai bun set de opțiuni depinde de cazul dvs. de utilizare. Pentru majoritatea imaginilor, cele mai bune setări sunt ambalarea textului pătrat și mutarea cu text. În acest fel, imaginea se „lipeste” de textul relevant și arată bine în aspect. Poziționarea absolută este, de asemenea, o opțiune pentru lucruri precum imaginile de copertă, care ar trebui să rămână întotdeauna exact acolo unde doriți să fie.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x