Cum să pornești un blog WordPress

Cum să pornești un blog WordPress
⏱️ 10 min read

Începerea unui nou blog necesită mult timp, dar este un proces foarte plin de satisfacții, dacă vă țineți de el. Dacă ați decis că doriți să utilizați WordPress ca platformă de blogging, atunci vă puteți simți puțin copleșit. Lansarea unui blog WordPress poate părea un proces extrem de descurajant, în special pentru cei noi la blogging.

Din fericire, nu este la fel de dificil pe cât cred majoritatea începătorilor. Tot ce aveți nevoie este puțin timp suplimentar (o oră sau două este minunat pentru a începe), o dorință de a învăța și cunoștințele necesare pentru a găsi răspunsuri la întrebările dvs.

Dacă ați dorit să începeți un blog, dar l-ați dezactivat sau pur și simplu nu sunteți sigur cum să începeți, acest tutorial vă va pune în funcțiune cu WordPress în cel mai scurt timp.

De ce veți avea nevoie

Înainte de a începe cu blogul dvs. WordPress, există câteva lucruri de care aveți nevoie.

Numele domeniului

Va trebui să decideți asupra unui nume de domeniu sau, cel puțin, să aveți o idee despre ce doriți să fie blogul dvs. Nici numele de domeniu nu trebuie să includă cuvinte cheie speciale.

Deși este logic să aveți un cuvânt cheie în numele domeniului dvs., nu vă va aduce beneficii decât un nume de domeniu fără un cuvânt cheie de atunci Google nu mai acordă prioritate domeniilor bogate în cuvinte cheie.

În zilele noastre, un nume de domeniu nici măcar nu trebuie să fie relevant pentru ceea ce va fi blogul / site-ul dvs. web real. Desigur, acest lucru s-ar putea schimba în viitor, dar deocamdată chiar aveți libertate.

Web hosting

A avea un domeniu este minunat, dar veți avea nevoie și de un loc (server) pentru al stoca. O gazdă web (sau furnizor de servicii de găzduire web) este „o companie care oferă tehnologiile și serviciile necesare pentru ca site-ul web sau pagina web să poată fi vizualizate [sic] internetul.

În timp ce vă puteți configura propriul server web, ca începător, este mai bine și mai ușor să plătiți o gazdă web pentru a-l întreține. Majoritatea serviciilor de găzduire web pot fi plătite lunar sau anual; veți economisi bani dacă puteți plăti cel puțin un an în avans.

În acest tutorial vom folosi Bluehost ca gazdă a site-ului nostru web.

Doar pentru două zile (26 și 27 septembrie), vă puteți începe site-ul cu Bluehost numai 2,95 USD / lună. Începeți acum!

Noțiuni introductive despre Bluehost

Dacă ați făcut deja unele cercetări pe cont propriu, probabil ați întâlnit sau ați auzit pe alții vorbind despre Bluehost. Fondată în 2003, Bluehost este unul dintre cei mai mari și mai de încredere furnizori de servicii de găzduire web. Sunt și ei recomandat de WordPress.org.

În timp ce Bluehost are găzduire optimizată pentru WordPress, vă vom ajuta să începeți un plan de găzduire partajat mai accesibil. Puteți face oricând upgrade mai târziu dacă aveți nevoie de mai multă energie și de funcții îmbunătățite. Ambele vin cu un proces de instalare ușor și convenabil cu un singur clic (credeți-mă, este mult mai ușor decât instalarea WordPress manuală).

Există trei planuri diferite de a alege.

Bluehost a distribuit planuri de găzduire.

De bază – O să-ți iei primul an la 3,45 USD 2,95 USD pe lună, după care veți plăti 7,99 USD / lună. În acest plan, puteți găzdui un singur site web și veți obține 50 GB spațiu pe site.

La care se adauga – O să-ți iei primul an la 4,95 USD / lună, după care veți plăti 10,99 USD / lună. Pe acest plan puteți găzdui un număr nelimitat de site-uri web și veți obține spațiu nelimitat pe site.

Prim – O să-ți iei primul an la 6,95 USD / lună, după care veți plăti 14,99 USD / lună. La fel ca planul Plus, puteți găzdui un număr nelimitat de site-uri web și veți obține spațiu nelimitat pe site.

Crearea unui cont Bluehost

Pentru a începe cu Bluehost, va trebui să faceți clic pe butonul verde „începeți acum” de pe pagina principală. De acolo puteți decide asupra unui plan și faceți clic pe butonul verde „selectați” pentru a vă configura contul.

Începeți cu Bluehost.

Vi se va cere să introduceți numele de domeniu dorit sau puteți transfera unul pe care îl aveți deja. Ce este, de asemenea, minunat este că au paisprezece extensii de domeniu pentru a alege, cum ar fi .tech, .online, .store, .club, .info și multe altele.

Configurați-vă numele de domeniu cu Bluehost.

Atâta timp cât domeniul pe care îl alegeți nu este preluat, veți putea să vă creați contul. Împreună cu numele, adresa și adresa de e-mail, puteți adăuga alte funcții pentru a vă crea propriul pachet personalizat.

Alegeți informațiile despre pachetul Bluehost.

Poate doriți o securitate suplimentară sau protecție a confidențialității domeniului; alegerea este a ta. De asemenea, trebuie să rețineți că toate funcțiile suplimentare sunt taxate lunar, cu excepția înregistrării domeniului, care este o taxă unică, obligatorie.

De asemenea, va trebui să introduceți informațiile cardului dvs. de credit aici. Visa, MasterCard, Discover și American Express sunt acceptate, dar nu există nicio opțiune PayPal (pentru cei care sunt curioși).

Asigurați-vă că citiți amprenta mică aici. Practic, vă anunță că prețul lunar special, mai mic, este numai pentru clienții noi și se va aplica numai pentru prima lună de service. De asemenea, produsele și serviciile selectate se vor reînnoi automat în fiecare lună și vor fi taxate pe cardul de credit introdus.

Bine ați venit la Bluehost.

După înscriere, puteți vedea câteva oferte speciale de care puteți profita. Dacă nu sunteți interesat, faceți clic pe „nu mulțumesc” în colțul din dreapta jos.

În cele din urmă, veți ajunge la un ecran de confirmare care vă anunță că plata dvs. a fost reușită, afișând informațiile despre cont, facturare și pachet. Acesta este un moment bun pentru a verifica dacă totul este corect doar pentru măsuri sigure. De asemenea, vi se va trimite un e-mail prin care vă solicită să vă verificați informațiile de contact. Va exista un link pe care va trebui să faceți clic în acel e-mail.

Confirmați-vă e-mailul cu Bluehost.

Căutați un e-mail de la Bluehost cu informații despre cont, care includ numele dvs. de utilizator, adresa URL temporară, serverul de e-mail și serverele de nume.

Creați parola Bluehost.

Este posibil să fi observat că nu vi s-a solicitat să creați o parolă pentru contul dvs. la înscrierea inițială. Vi se va solicita acest lucru pe ecranul de confirmare. Doar faceți clic pe „creați parola” și nu uitați să o păstrați în siguranță.

Reguli de parolă Bluehost.

Odată ce parola dvs. este creată, veți fi direcționat către „Acasă” Bluehost unde veți vedea multe opțiuni, cum ar fi resurse utile, instrumente de marketing, instrumente de e-mail, instrumente de site-uri web, instrumente de gestionare a fișierelor și multe altele. Odată ce ați terminat verificarea lucrurilor, este timpul să instalați WordPress!

Instalarea WordPress pe Bluehost

Acum, ajungem la cea mai ușoară parte a întregului proces: instalarea WordPress. Din moment ce Bluehost face toată munca grea pentru dvs., este doar o chestiune de așteptare până la finalizarea lucrării. Va trebui să accesați cPanel (Panoul de control) pentru a pune mingea în mișcare.

Din Acasă, puteți face clic pe „cPanel” în bara de navigare din partea de sus și faceți clic pe „Instalați WordPress” sub secțiunea site-ului web sau accesați secțiunea site-ului direct din Acasă și faceți clic pe „Instalați WordPress”

Instalați WordPress pe Bluehost.

Mai întâi veți vedea un ecran care vă întâmpină pe Bluehost Marketplace. Apoi, veți alege un domeniu pe care să instalați WordPress și puteți specifica și un director.

Dacă intenționați să construiți un site web în jurul blogului dvs., este posibil să doriți ca blogul să fie instalat pe „http://my-domain-name.com/blog” în loc doar de „http: // my-domain-name. com. ” Cu toate acestea, dacă veți avea doar un blog, puteți lăsa directorul gol, astfel încât acesta să fie instalat în directorul rădăcină (principal).

Selectați domeniul pentru instalare.

În cele din urmă, va trebui să introduceți numele / titlul blogului WordPress împreună cu numele de utilizator și parola dorite de administrator. Aceste informații pot fi schimbate odată ce WordPress este configurat (în Setări), deci nu vă faceți griji dacă nu vă place.

Setările de instalare WordPress pe Bluehost.

După ce bifați toate casetele de mai jos, faceți clic pe butonul verde „Instalare”. Veți fi direcționat către o pagină nouă și veți vedea o roată rotativă în partea de sus, care vă anunță că WordPress este instalat.

WordPress se instalează.

La finalizare, veți vedea un cerc verde cu o bifă în centru, care vă anunță că procesul de instalare este finalizat. A durat literalmente doar un minut pentru a fi finalizat.

Instalare WordPress finalizată.

Faceți clic pe cuvântul „aici” așa cum se vede în captura de ecran de mai sus și, sperăm, veți vedea că instalarea dvs. a avut succes. Bluehost va încerca să vă vândă câteva teme, dar nu vă faceți griji, există o mulțime de teme gratuite disponibile, deci nu trebuie să obțineți una de la Bluehost dacă nu vă place ceea ce au de oferit. Vă vom arăta unde să le găsiți și cum să le instalați în articolul următor. De asemenea, puteți reveni oricând la piața tematică a acestora mai târziu; este de fapt accesibil prin tabloul de bord WordPress.

Instalarea dvs. WordPress a avut succes.

Pentru a vă conecta la blogul dvs. WordPress, faceți clic pe linkul de lângă „Instalat în” (așa cum se vede mai sus) sau pur și simplu accesați „http://my-domain-name.com/wp-admin” și utilizați numele de utilizator și parola pentru conectare.

Conectați-vă la site-ul dvs. WordPress.

După conectare, veți vedea un ecran „Bun venit la WordPress”. Puteți alege să lăsați WordPress să vă ghideze prin procesul de pornire sau să faceți clic pe „Nu am nevoie de ajutor” dacă doriți să faceți lucruri pe cont propriu.

Ca începător, cel mai bine este să lăsați WordPress să vă ghideze. Deși procesul de configurare scurt, veți putea să editați titlul site-ului, să adăugați o descriere a site-ului, să alegeți tipul de pagină de pornire (actualizat automat cu conținut sau pagină de destinație statică), să creați o pagină de start „Contactați-ne” și să vă conectați la WordPress .com pentru a îmbunătăți securitatea blogului și pentru a urmări statisticile.

Asta e. Ați început propriul blog WordPress.

Configurarea unui blog WordPress necesită mult timp, dar merită până la urmă, mai ales dacă sunteți în el pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unui control total asupra blogului dvs. și doriți ce este mai bun atunci când vine vorba de personalizarea aspectului și de adăugarea de funcții, WordPress și Bluehost sunt duo-ul perfect pentru meserie.

În articolul următor vă vom arăta cum să vă personalizați blogul WordPress.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...