Cum să pregătiți hard disk-ul extern perfect pentru stocarea filmelor

Cum să pregătiți hard disk-ul extern perfect pentru stocarea filmelor
⏱️ 5 min read

Copierea de rezervă a filmelor pe un hard disk, astfel încât să le puteți conecta la un televizor sau la o consolă de jocuri, este fantezia fiecărui pasionat de film și este sigur să presupunem că majoritatea dintre noi știm cum să o facem. Pur și simplu ardeți Blu-ray sau DVD-uri pe hard disk și sunteți bine să mergeți, nu?

Sigur, dar sunt destul de puține variabile de luat în considerare, cum ar fi care este cel mai bun format de hard disk pentru compatibilitatea cu cel mai mare număr de dispozitive, dimensiunile unității de alocare și care este cel mai bun format video pentru a obține un echilibru perfect între compatibilitate și video calitate. Iată tot ce trebuie să știți pentru a pregăti hard disk-ul extern perfect pentru stocarea filmelor.

Formatarea hard diskului în modul corect

Dacă pregătiți un hard disk dedicat filmului, probabil că veți dori să îl conectați la televizor, DVD / Blu-Ray player sau consolă de jocuri. În majoritatea cazurilor aceste dispozitive nu sunt compatibile cu formatul de fișier NTFS. NTFS este excelent atunci când îl utilizați exclusiv cu computerul dvs., deoarece are o serie de caracteristici de securitate la îndemână, fără limite de dimensiune a fișierului și așa mai departe.

Recomandarea mea este să vă formatați HDD-ul extern în formatul exFAT. Aceasta se bazează pe vechiul format FAT32, iar avantajul său cheie este că nu are limitele restrictive de dimensiune a fișierului de 3 GB ale predecesorului său (ceea ce este crucial dacă aveți o colecție de filme de calitate HD / Blu-Ray).

Deci, să formatăm acel hard disk la ceva mai universal. Conectați hard diskul extern la computer, accesați „Acest computer”, apoi faceți clic dreapta pe acesta sub „Dispozitive și unități” și faceți clic pe „Formatare”.

Aici vi se vor prezenta o serie de opțiuni, dar cele pe care ne concentrăm sunt „Sistem de fișiere”, pe care doriți să îl modificați în exFAT și „Dimensiunea unității de alocare”.

format-hard-disk-pentru-filme-exfat

Dimensiunea unității de alocare

Ce este mărimea unității de alocare sau AUS, vă aud că întrebați. Unitățile de alocare sunt același lucru ca și clusterele, iar fiecare fișier de pe hard diskul dvs. ocupă un anumit număr din aceste clustere, în funcție de dimensiunea fișierului. Dacă aveți de-a face cu fișiere mici, atunci o dimensiune de cluster de la 2000 la 4000 kb este mai bună, deoarece dacă fișierele sunt mai mici decât acele dimensiuni, se pierde mai puțin spațiu pentru fiecare cluster. (De exemplu, un fișier de 2 MB într-un cluster de 2 MB este mult mai puțin risipitor decât un fișier de 2 MB într-un cluster de 32 MB în care pierdeți în mod eficient 30 MB de spațiu pe hard disk.)

format-hard-drive-for-movies-format-aus

Pe de altă parte, cu cât cluster-ul este mai mare, cu atât mai puține clustere trebuie să fie căutate de hard disk-ul dvs., astfel încât clusterele mai mari înseamnă, din punct de vedere tehnic, citirea mai rapidă a fișierelor și performanțe mai bune, în special în cazul filmelor de calitate Blu-Ray. Văzând că veți avea oricum foarte puține fișiere mici pe hard diskul filmului (în afară de fișierele de subtitrare, poate), vă recomand să mergeți cu cea mai mare dimensiune a unității de alocare posibilă.

Cel mai bun format video

Acesta poate fi unul dificil. Majoritatea playerelor media din televizoare și de pe consolele de jocuri din aceste zile nu vor avea nicio problemă în acceptarea formatului de fișier DVD implicit (MPEG-2), deci sunteți acoperit acolo fără a fi nevoie de conversie video.

Cu Blu-Ray se poate complica. Deși nu veți avea probleme cu rularea videoclipurilor în format Blu-Ray (M2TS) pe un PS4 sau Xbox One, este posibil ca software-ul de pe playere media TV încorporate să nu le accepte, iar playerele media de pe playere DVD aproape sigur nu . (În mod ciudat, nici măcar playerele media de pe toate playerele Blu-Ray nu acceptă M2TS.)

Veți dori să vă convertiți videoclipul M2TS într-un format mai universal. MP4 este cel mai bun pariu și veți dori, de asemenea, să convertiți codecul video în codecul H264 compatibil pe scară largă și de înaltă calitate. Vă recomand să utilizați convertorul video gratuit Avidemux pentru asta.

Deschideți fișierul video M2TS în Avidemux, apoi în panoul din stânga schimbați „Ieșire video” la „H264” și „Format ieșire” la „MP4 Muxer”. Convertiți ieșirea audio în AAC (Faac) pentru compatibilitate maximă, apoi faceți clic pe Configurare și modificați rata de biți la cel puțin 192 pentru o experiență acustică bună.

formatează-hard-disk-pentru-filme-audio

Apoi, faceți clic pe pictograma dischetei din partea stângă sus pentru a salva videoclipul convertit.

Notă: puteți utiliza HandBrake pentru a converti videoclipul în format MP4. de asemenea.

Concluzie

După cum puteți vedea, este puțin mai mult să vă configurați hard diskul extern pentru vizionarea filmelor decât ați fi crezut pentru prima dată. Cu toate acestea, având în vedere toate aceste lucruri, ar trebui să fiți acum bine echipat pentru a deține controlul asupra colecției dvs. de filme.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x