Cum să preveniți adăugarea la grupuri pe Instagram

Cum să preveniți adăugarea la grupuri pe Instagram

Dacă sunteți un utilizator obișnuit de Instagram, probabil că sunteți destul de familiarizat cu situația în care un cont vă ajută la un chat de grup din senin. Acesta poate fi cineva pe care îl urmați, dar indiferent de legătura dvs. cu ei, a fi forțat să intrați într-un grup la care nu doriți să faceți parte este destul de iritant. Dacă ați căutat modalități de a opri acest comportament exasperant, acest articol analizează câteva rute pe care le puteți lua pentru a preveni adăugarea la grupuri pe Instagram.

Cum să oprești persoanele pe care le urmărești să nu te mai adauge la grupuri

În mod implicit, adepții dvs. vă pot adăuga cu ușurință la chat-urile de grup fără a vă cere permisiunea. Poate fi foarte distractiv, dar, din fericire, puteți face ceva pentru a face acest lucru mai puțin iritant: dezactivați discuțiile pentru a nu primi notificări de mesaje noi.

Accesați Direct și deschideți firul de mesaje în cauză, apoi selectați butonul „i” din colțul din dreapta sus pentru a afișa Detalii.

De aici, puteți „dezactiva mesajele”, astfel încât să nu vă deranjeze orice se întâmplă în chat.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge detalii în grupuri Dezactivați mesajele

Alternativ, dacă într-adevăr nu doriți să vă aflați acolo, găsiți administratorul care a creat grupul în partea de jos și atingeți meniul cu trei puncte de lângă numele contului lor. Aceasta va afișa trei opțiuni: Blocare, Raportare și Restricționare.

ad-banner
Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri detalii Setări de administrare

Cum să opriți străinii sau roboții să vă adauge în grupuri

Acesta este un pic mai dificil de rezolvat. Din păcate, Instagram nu permite utilizatorilor cu conturi personale să controleze cine le adaugă în grupuri. Practic, oricine are un Instagram și cunoaște numele contului dvs. vă poate adăuga, chiar dacă profilul dvs. este privat.

Ce puteți face este să dezactivați notificările push, astfel încât să nu fiți avertizat când cineva încearcă să vă adauge la un chat de grup aleatoriu.

Dezactivați rapid alertele de solicitare a grupurilor

1. Deschide Instagram pe telefon.

2. Apăsați pe fotografia de profil din colțul din dreapta jos al afișajului.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge imagini de profil în grupuri

3. Apoi, atingeți meniul hamburger din colțul din dreapta sus.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri meniul Hamburger

4. Faceți clic pe pictograma roată din partea de jos pentru a afișa Setări.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge setări de profil în grupuri

5. Selectați Notificări.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge notificări în grupuri

6. Găsiți și faceți clic pe „Mesaje directe”.

7. Derulați în jos până găsiți „Cereri de grup” și dezactivați opțiunea.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri Dezactivați grupurile de notificări

Din fericire, Instagram nu lasă pe nimeni să vă inunde căsuța de e-mail cu mesaje. În schimb, non-adepții care doresc să contacteze vor fi afișați într-un dosar discret de Cereri, pe care îl puteți accesa din colțul din dreapta sus în Direct. Atingeți notificarea pentru a vedea solicitările și a deschide oricare dintre firele de conversație.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în dosarul de solicitare vizualizarea în grupuri

De aici, puteți bloca cu ușurință contul care v-a adăugat la grup pur și simplu atingând butonul dedicat din partea de jos sau apăsând butonul Ștergeți. Acest lucru nu garantează că contul nu va încerca să vă adauge din nou mai târziu, deci cea mai bună soluție ar fi pur și simplu să blocați.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri Acceptați cererea de blocare

Ce se întâmplă dacă ați apăsat din greșeală al treilea buton și ați acceptat solicitarea? Pur și simplu reveniți la mesajele dvs. directe și atingeți lung conversația pentru ao șterge. Sau îl puteți păstra și dezactiva în loc selectând „Dezactivați mesajele” din meniul pop-up din partea de jos.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri Ștergeți chatul

Alternativ, deschideți chatul, atingeți butonul „i” din colțul din dreapta sus și selectați butonul roșu „Ieșiți din chat”.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri părăsiți chatul

Cum să-i oprești pe alții să-ți adauge contul de afaceri în grupuri

Pentru cei cu un cont de afaceri, lucrurile sunt puțin mai ușoare. Instagram este în prezent în proces de lansare a unei funcții care oferă mijloacele de a împiedica conturile aleatorii să vă adauge la grupuri nedorite.

Instagram a testat noua opțiune cu un număr limitat de conturi, deci este posibil să nu apară încă pe dispozitiv.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în confidențialitatea contului de afaceri în grupuri

Dacă aveți opțiunea, ar trebui să o puteți găsi în „Setări -> Confidențialitate -> Mesaje”. Aici, ar trebui să accesați secțiunea „Permiteți altora să vă adauge la grupuri” și să bifați opțiunea „Numai persoanele pe care le urmăriți”.

Cum să împiedicați utilizatorii să adauge în grupuri setări de mesaje pentru contul de afaceri

Dacă nu există opțiunea „Mesaje” sub Interacțiuni în confidențialitate, reveniți mai târziu pentru a vedea dacă opțiunea a fost pusă la dispoziție în zona dvs. De asemenea, puteți încerca să accesați contul dvs. de afaceri pe un alt dispozitiv și să vedeți dacă funcția apare acolo.

Acum, că știi cum să previi adăugarea la grupuri pe Instagram, ar trebui să afli și cum să îți creezi propriul filtru Instagram și cum să folosești aplicația de pe computer pentru o schimbare.

Legate de:

  • Cele mai bune aplicații Instagram Stories pentru a le face să iasă în evidență
  • Cum să ascunzi contul Instagram și să împiedici alți utilizatori să te găsească
  • Top 6 aplicații pe care ar trebui să le folosiți dacă sunteți Instagrammer