Cum să primiți notificări prin e-mail și rețele sociale din filele din Firefox

Cum să primiți notificări prin e-mail și rețele sociale din filele din Firefox

Ei spun că multitasking-ul face mai mult rău decât bine în productivitatea dvs., dar există anumite situații când trebuie să știți tot ce se întâmplă pe ecran, în special browserul dvs. Dacă sunteți tipul de persoană care deschide mai multe file simultan și sări de la o filă la alta, atunci știți cât de plictisitor poate fi acest proces.

Indiferent dacă doriți doar să aruncați o privire la e-mailul dvs. sau să verificați Facebook-ul pentru noi actualizări, multitasking-ul este pur și simplu o opțiune inevitabilă. Din fericire, nu trebuie să vă lăsați cu mouse-ul pentru a continua să faceți clic înainte și înapoi prin ferestre și file.

Dacă utilizați Firefox, puteți instala un supliment numit Notificator filă (funcționează numai pentru Windows și Linux). Acest supliment vă anunță orice activitate nouă dintr-o pagină web, inclusiv aplicațiile de e-mail și social media. Notificarea este sub forma unei mici casete pop-up dreptunghiulare care apare în colțul din dreapta jos al ecranului.

După instalarea pluginului, veți observa că ferestrele pop-up apar imediat ce aveți o activitate nouă pe oricare dintre filele deschise. Rețineți că această aplicație funcționează pentru majoritatea paginilor web, inclusiv a site-urilor și blogurilor, astfel încât orice informație nouă adăugată la acel site va declanșa și o notificare.

În exemplul de mai jos, am dat clic pe un videoclip YouTube, dar am trecut la o altă filă. Drept urmare, am primit o fereastră pop-up a videoclipului YouTube care se redă în prezent pe fundal.

De aici puteți face clic pe pictograma bloc mic pentru a opri notificările de pe acel site anume sau faceți clic pe marca x mică pentru a închide caseta pop-up.

Un alt lucru important de remarcat este că programul de completare funcționează chiar și atunci când utilizați alte programe (nu doar browserul dvs.). În următorul exemplu de mai jos, foloseam Photoshop când am primit două notificări din browserul meu Firefox.

Suplimentul funcționează chiar și atunci când utilizați alte programe.

Pentru ajustarea comportamentului programului de completare, puteți accesa meniul Firefox și faceți clic pe Programe de completare. Selectați Opțiuni lângă Notificator filă. Ar trebui să obțineți caseta de dialog Setări.

În prima filă numită Setări implicite puteți modifica numărul de secunde în care apar casetele pop-up. Celelalte setări trebuie lăsate așa dacă doriți ca notificările să funcționeze așa cum au fost proiectate.

Puteți schimba numărul de secunde în care apar casetele pop-up.

În a doua filă numită Excepții conține lista oricărui site web în care ați personalizat setările.

Puteți specifica diferite setări pentru unele site-uri web.

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta oriunde pe pagina unui site web și faceți clic pe “Configurați notificatorul de filă pentru site”. Apoi puteți continua și ajusta funcțiile suplimentului în mod corespunzător numai pentru acel site web.

Faceți clic dreapta oriunde pe pagina unui site web și faceți clic pe

În ultima filă numită Ferestre de notificare, puteți ajusta aspectul casetei pop-up și puteți modifica viteza animației și alte proprietăți ale notificărilor.

Tab Notifier este o soluție rapidă pentru oricine dorește să efectueze mai multe sarcini fără a parcurge o serie de pași redundanți. Acest supliment nu este deloc intruziv și vă oferă libertatea de a trece de la a face un lucru la altul sau pur și simplu de a continua. Notificatorul de filă poate fi un instrument multitasking, dar mai util decât să distragă atenția.

Scroll to Top