Cum să profitați la maximum de microfonul dvs. albastru Yeti

Cum să profitați la maximum de microfonul dvs. albastru Yeti
⏱️ 5 min read

Microfonul cu condensator Blue Yeti este probabil unul dintre cele mai utilizate și mai iubite microfoane la prețul său. Este folosit în mod obișnuit de artiști, vloggeri și gazde de talk-show. Dar, cum puteți obține maximul din achiziția dvs.? Acest articol va prezenta cum să începeți cu noul dvs. microfon, cum să reduceți zgomotul cu software-ul gratuit și multe altele.

Familiarizarea cu hardware-ul

După ce ați deconectat microfonul și ați conectat cablul micro USB, veți dori să vă asociați hardware-ului. Când înregistrați, nu priviți partea de sus a microfonului direct spre dvs. În schimb, aveți partea superioară orientată vertical. Acest lucru se datorează faptului că microfonul se află în parametrul de linie al dispozitivului – făcându-l ceea ce este cunoscut sub numele de „microfon cu adresă laterală”.

Microfonul oferă două butoane de reglare pe partea laterală a suportului microfonului pentru al plia spre interior pentru stocare sau spre exterior pentru înregistrare. În partea din față cu sigla albastră, veți găsi butonul de mutare care luminează roșu continuu dacă sunetul nu este dezactivat. Mai jos veți găsi controlul volumului căștilor. Aceasta controlează nivelul volumului de ieșire la căștile conectate la mufa de 3,5 mm a microfonului. Pe partea din spate va fi un buton pentru reglarea câștigului și unul sub acesta pentru schimbarea modelului de înregistrare. În partea de jos a microfonului veți găsi o mufă audio de 3,5 mm și un port mini USB.

Reglarea câștigului

Câștigul, simplu spus, este nivelul de intrare de sunet permis la microfon. Aceasta este la fel ca volumul pentru difuzoare.

Câștigul poate fi ajustat prin intermediul butonului central de pe partea din spate a microfonului și ar trebui să fie centrat pentru a porni. Indicatorul va fi vertical dacă câștigul este centrat. Conectați o pereche de căști sau căști la partea inferioară a microfonului (de preferință anularea zgomotului) pentru a monitoriza fluxul audio live. Dacă auziți static sau zgomot, reglați câștigul în jos până când sunetul este mai clar. La fel, dacă sunetul direcționat nu este clar, creșteți câștigul. Pentru o experiență de ascultare mai clară, ridicați butonul de volum.

Modele de înregistrare

Stereo – Albastru descrie stereo ca oferind o „imagine de sunet realistă”. Cu canalele stânga și dreapta active, orice sunet din față sau din spate nu va fi prea puternic sau puternic. Într-un fel, acesta este cel mai bun mod pentru un sunet mai curat, cu maxime mai subtile. Este utilizat în mod obișnuit pentru înregistrarea sunetelor precum solo-urile de chitară.

Cardioid – Acest mod folosește microfonul orientat spre față pentru a înregistra direct în fața acestuia. Aria sa de influență se întinde ca cea a unui con și nu prinde bine sunetele de lângă sau din spatele acestuia. Acest lucru îl face unul dintre modurile de conducere pentru ghiduri de instruire pe computer, comentarii despre jocuri și monologuri.

Omnidirecțional – Omnidirecțional folosește toate microfoanele din cupolă pentru a capta toate sunetele din jurul său într-o cantitate egală. Acest lucru este excelent pentru înregistrarea muzicii live sau a sunetelor din natură.

Bidirecțional – Acest mod este perfect pentru interviuri. Folosește microfonul orientat spre față (unde este orientat logo-ul) și cel direct în spatele acestuia pentru a captura sunetul în timp ce dezactivează cele două microfoane laterale.

folosind moduri de înregistrare-albastru-yeti

Înregistrarea audio și reducerea zgomotului în Audacity

Îndrăzneală este un software gratuit pentru Mac și PC care permite funcții simple de înregistrare audio și reducere a zgomotului. Blue Yeti poate ridica cu adevărat un pic de zgomot de fundal, așa că în timp ce înregistrați monologuri într-un loc liniștit pentru a începe este o idee minunată, va trebui să aplicați o reducere a zgomotului pentru a dubla.

1. Începeți prin descărcarea și rularea Audacity.

2. Selectați Blue Yeti ca dispozitiv de înregistrare din meniul derulant. Dacă nu este acolo, reconectați Yeti și reporniți Audacity.

3. Verificați dacă butonul de mutare a lui Yeti luminează roșu continuu și apăsați butonul roșu de înregistrare din Audacity.

4. Așteptați aproximativ cinci secunde, apoi începeți să vorbiți. După ce ați terminat de înregistrat, apăsați butonul Stop.

5. Acum, faceți clic și trageți pentru a selecta primele cinci secunde de sunet. Aceasta este „tăcerea” înainte de a începe să vorbești.

6. Faceți clic pe „Efect” din bara de meniu, apoi pe „reducere zgomot”.

folosind-albastru-yeti-reducere-zgomot

7. Selectați „Obțineți profil de zgomot” din fereastră.

folosind-blue-yeti-get-noise-profile

8. Acum selectați întreaga pistă audio făcând clic pe „Editați”, „Selectați”, „Toate”. Alternativ, apăsați „Comandă + A” (sau „Control + A” pentru Windows / Linux) pe tastatură.

folosind-albastru-yeti-select-all

9. Din nou, selectați „Efect” din bara de meniu și apoi „reducere zgomot”.

folosind-albastru-yeti-reducere-zgomot

10. De această dată selectați „OK” din caseta de meniu. Aia este! Audacity va reduce acum micile forme de undă care erau vizibile înainte de a începe formele de undă de vorbire.

folosind-albastru-yeti-ok

Gânduri finale

Cunoscând elementele de bază ale utilizării Yeti, sunteți acum gata să începeți să creați. Pentru un sunet general mai bun, vă recomandăm să achiziționați un parbriz pentru a preveni un „sunet” puternic atunci când vorbiți în anumite tonuri. De asemenea, luați în considerare un suport pentru microfon pentru a vorbi în picioare. Dar, una peste alta, Blue Yeti este aproape perfect pentru oricine dorește să înceapă cu sunetul.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x