Come programmare l'attivazione della modalità oscura al tramonto su Android

Cum să programați modul întunecat pentru a activa la Sunset pe Android

⌛ Reading Time: 5 minutes

Modul întunecat a fost introdus ca o funcție nativă în Android 10, Google permițând utilizatorilor să activeze și să dezactiveze cu ușurință funcția din setările dispozitivului lor. Unele modele de telefoane, însă, au dus funcția la nivelul următor.

Pixelii, precum și unele smartphone-uri și dispozitive Samsung care rulează Android 11, permit acum utilizatorilor să programeze momentul intrării în vigoare a modului întunecat. Aceasta înseamnă că puteți seta modul să se activeze automat la apusul soarelui și apoi să îl dezactivați la primul semn al zorilor dimineața.

Alternativ, proprietarii de dispozitive care rulează Android 10 pot profita de această funcționalitate, deși activarea modului de planificare este puțin mai elaborată în acest caz. Acest articol vă arată cum puteți profita de această opțiune la îndemână dacă aveți un smartphone cu Android 10 și versiuni ulterioare.

Cum să programați modul întunecat pe un telefon Pixel

Opțiunea de programare a modului întunecat a apărut pe Pixel de la Android 10. Pentru a activa opțiunea, va trebui să accesați Setări de pe telefon.

1. Apăsați pe Afișaj.

2. Selectați Tema întunecată.

Cum să programați modul întunecat Android Pixel Setări temă întunecată

3. Atingeți Program.

Cum să programați funcția de activare a pixelilor pentru Android în mod întunecat

4. Există două opțiuni aici. Primul, „Se activează la ora personalizată”, vă permite să selectați ora întunecată și sfârșitul temei întunecate care va fi în vigoare. A doua opțiune este „Se activează de la apus la răsărit”. Funcționează fără a fi nevoie să selectați orele exacte.

Dacă simți că vrei să activezi modul întunecat înainte de program, există o modalitate ușoară de a face acest lucru. Adăugați tema întunecată la plăcile de acțiune rapidă ale telefonului.

1. Trageți în jos umbra Notificare și atingeți pictograma stiloului din colțul din stânga.

Modul de programare a modului întunecat Android Pixel Notification Shade

2. Acțiunea va dezvălui o listă extinsă de dale de acțiune rapidă.

Cum să programați modul întunecat Pixel Android Toate plăcile de acțiune rapidă

3. Derulați în jos până găsiți secțiunea „Țineți și trageți pentru a adăuga plăci”. Ar trebui să puteți vedea faianța „Tema întunecată”.

Cum să programați Dark Mode Android Pixel Dark Theme Tile

4. Trageți și fixați-l în partea superioară a ecranului.

5. Apoi, atingeți săgeata înapoi din stânga sus. Ar trebui să puteți vedea comutarea „Tema întunecată” în Acțiune rapidă.

Cum să programați modul întunecat Android Pixel Tema întunecată Acțiune rapidă

Dacă aveți nevoie de modul întunecat înainte de apusul soarelui, porniți-l (și apoi dezactivați-l din nou) pentru al activa sau dezactiva.

Cum se configurează programarea modului întunecat pe un dispozitiv Samsung

Cu telefoanele Samsung, trebuie să aveți un dispozitiv care rulează One UI 2 sau mai mare pentru a putea programa modul întunecat.

1. Deschideți Setări pe dispozitivul dvs. Samsung.

2. Accesați setările „Afișare -> Mod întunecat”.

3. Activați opțiunea „Porniți ca programat”.

Cum să programați modul întunecat Android Samsung Activați opțiunile de programare

4. Selectați una dintre cele două opțiuni disponibile pentru dvs. Primul instruiește dispozitivul să treacă în modul întunecat de la apus la răsărit, în timp ce al doilea vă permite să configurați un program personalizat. Acest lucru este similar cu ceea ce oferă Pixels.

Cum să programezi modul întunecat Android Samsung Programează modul întunecat

Cum să programați modul întunecat pe orice dispozitiv cu Android 10

Ce se întâmplă dacă nu aveți un Pixel, Samsung sau un dispozitiv care rulează Android 11? Puteți configura în continuare programarea modului întunecat, deși veți avea nevoie de câteva lucruri pentru a putea face acest lucru:

Trebuie să instalați ADB pe computer înainte de a începe cu acest tutorial. Pentru instrucțiuni despre instalarea ADB, consultați articolul nostru anterior, care explică procesul în detaliu.

Odată ce ADB-ul este configurat, este timpul să vă conectați smartphone-ul la computer printr-un cablu USB. Ar trebui să aveți activată depanarea USB pe Android; schimbați modul USB la „Transfer fișiere”. (Rețineți că nu toate OME necesită acest lucru.) Acum sunteți gata să continuați.

1. Deschideți aplicația Automatic Dark Theme pentru Android 10 pe telefon.

2. Pe computer, deschideți o fereastră de comandă. Pentru aceasta, navigați la directorul „platform-tools” de pe computer. Apoi, țineți Schimb în timp ce faceți clic dreapta în dosar. Selectați opțiunea „Deschideți fereastra de comandă aici” sau „Deschideți fereastra Powershell aici”.

Cum să programați Modul întunecat Android Prompt de comandă deschis

3. Rulați următoarele comenzi (în funcție de opțiunea care apare):

Prompt de comandă Windows 10:

Windows 10 PowerShell:

Cum să programați comanda Adb pentru Android în mod întunecat

4. Reveniți la aplicație și activați-o activând opțiunea din partea de sus. Apoi, setați ora în care doriți ca tema întunecată să intre în vigoare. Puteți opta pentru opțiunea „Răsărit și apus”.

Cum să programați aplicația temă întunecată automată pentru mod întunecat Android

Modul întunecat este un instrument la îndemână atunci când vine vorba de economisirea duratei prețioase a bateriei pe dispozitivul dvs. Dacă sunteți în căutarea mai multor sfaturi cu privire la modul în care puteți conserva sucul telefonului, atunci probabil că doriți să aflați cum să opriți aplicațiile Android care rulează în fundal. Alternativ, consultați lista noastră de aplicații de top care vă anunță când bateria dvs. Android este plină.

Legate de:

  • Cum să programați modul întunecat pentru a rula automat la apus în MacOS
  • Cum să activați modul întunecat pe iPhone și iPad
  • Cum să activați noul mod întunecat WhatsApp pe Android

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.