Come pianificare l'esecuzione automatica della modalità oscura al tramonto in macOS

Cum să programați modul întunecat pentru a rula automat la apusul soarelui în macOS

⌛ Reading Time: 4 minutes

Atât iOS, cât și macOS au un mod întunecat încorporat, care este mai ușor pentru ochi. Când este activat, sistemul de operare utilizează o paletă de culori mai închisă pentru toate ecranele, meniurile și comenzile. Pentru a ajuta conținutul din prim-plan să iasă în evidență pe aceste fundaluri mai întunecate, sistemul va utiliza tonuri mai vibrante pentru conținutul din prim-plan ori de câte ori este posibil.

Dacă credeți că Modul Întunecat ar putea face noaptea mai plăcută, este posibil să programați Modul Întunecat. Aici împărtășim câteva moduri diferite de a activa automat modul întunecat la apus, atât pe iOS, cât și pe macOS.

Programați modul întunecat pe macOS

Modul întunecat este disponibil pe macOS Mojave și versiuni superioare, inclusiv macOS Catalina. Presupunând că rulați o versiune recentă de macOS, vă puteți programa Mac-ul pentru a comuta temele automat la apus și răsărit.

Această caracteristică utilizează locația dvs. pentru a determina când ziua se transformă în noapte în partea dvs. specială a lumii, așa că va trebui să acordați acces MacOS la aceste informații atunci când activați modul întunecat automat.

Pentru a programa modul întunecat:

1. Selectați pictograma „Apple” din bara de instrumente Mac.

2. Navigați la „Preferințe sistem -> General”.

3. În Aspect, selectați „Auto”.

Mac-ul dvs. va trece automat la modul întunecat seara și va reveni la modul lumină în zori.

Alternativ, puteți programa Dark Mode pentru o anumită oră. Acest lucru poate fi util dacă MacOS nu își face programarea corectă sau dacă aveți o definiție diferită despre când ziua se transformă în noapte. De exemplu, s-ar putea să doriți ca Modul Întunecat să coincidă cu sfârșitul zilei de lucru.

Puteți programa Modul Întunecat pentru o anumită oră folosind terța parte NightOwl aplicație. Această aplicație adaugă o pictogramă bufniță în bara de instrumente a computerului Mac.

Puteți programa Dark Mode pentru o anumită oră, utilizând aplicația NightOwl.

Puteți activa Modul Întunecat în orice moment făcând clic pe această pictogramă și apoi selectând „Întunecat”. Alternativ, puteți programa Modul întunecat pentru a se activa automat la apus, selectând „Răsărit / Apus”.

Cu toate acestea, dacă doriți un control complet, puteți utiliza această aplicație pentru a programa Modul Întunecat pentru o anumită oră, selectând caseta de selectare „Programat”. Puteți alege apoi momentul exact în care macOS ar trebui să comute între modul întunecat și modul luminos.

Programează modul întunecat pe iOS

Activați Modul întunecat pe iPhone manual lansând aplicația „Setări” și navigând la „Afișare și luminozitate”, apoi atingeți „Întunecat”.

Puteți programa modul întunecat pe iPhone sau iPad.

De asemenea, activați rapid și ușor modul întunecat din centrul de control al telefonului. Pur și simplu trageți din partea de jos a ecranului, apoi țineți apăsat butonul „Luminozitate”.

Puteți activa Modul întunecat în Centrul de control al iOS.

Acum puteți activa sau dezactiva Modul întunecat prin atingerea unui buton.

Puteți comuta modul întunecat în panoul de control al iOS.

Acest lucru este minunat pentru a comuta rapid între modurile de lumină și modurile întunecate, dar dacă activați modul întunecat în același timp în fiecare zi, de ce să nu automatizați procesul? Puteți programa Dark Mode lansând aplicația „Setări” a dispozitivului. Apoi puteți selecta „Display & Brightness” și atingeți „Automatic”. Acum puteți atinge elementul „Opțiuni” ulterior.

Dispozitivul dvs. iOS poate comuta între modul întunecat și modul luminos.

Aveți două opțiuni: programați Modul Întunecat pentru a activa automat la apus sau creați un program personalizat. Dacă atingeți „Programare personalizată”, vi se va solicita să alegeți un moment în care iOS va activa modul întunecat.

Puteți crea un program personalizat pentru temele dvs. Apple iOS.

Pur și simplu introduceți o oră și gata! Sistemul de operare iOS va trece acum la o schemă de culori mai închisă, pe baza programării stabilite de dvs.

Încheierea

După cum puteți vedea, este destul de ușor să programați modul întunecat pentru a activa automat la apus. Dacă utilizați Android, puteți utiliza și aceste trucuri pentru a activa modul întunecat pentru toate aplicațiile din Android. Verifică.

Legate de:

  • Cum se activează modul întunecat pe Facebook
  • Cum se activează modul întunecat pe YouTube
  • Cum se adaugă modul întunecat la Google Chrome

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.