Cum să proiectezi un poster în Microsoft Powerpoint

Cum să proiectezi un poster în Microsoft Powerpoint

Majoritatea oamenilor presupun că Microsoft Powerpoint trebuie utilizat numai pentru prezentări. Acest lucru nu este adevărat. De asemenea, puteți utiliza Powerpoint pentru a proiecta un poster frumos. Citiți mai departe pentru a afla câteva sfaturi pentru proiectarea posterelor în Powerpoint.

Dimensiuni poster

Primul pas este de a defini dimensiunile posterului. Acest lucru se poate face prin ajustarea dimensiunilor diapozitivului. Limita maximă de dimensiune pentru o dimensiune a diapozitivului este de 56 inci x 56 inci, deci nu veți putea proiecta nimic mai mare decât atât. Dacă proiectați afișul pentru o competiție sau o întâlnire, acestea pot avea dimensiunile necesare la care trebuie să respectați.

Unele dimensiuni standard ale posterelor pe care le puteți utiliza sunt:

  • Afiș mic: 11 “x 17”
  • Afiș mediu: 18 “x 24”
  • Afise mari: 24 “x 36”

După ce ați decis o dimensiune, urmați pașii de mai jos pentru a o configura în Powerpoint:

1. Din meniul de sus, selectați „Design”.

2. În secțiunea Personalizare, selectați „Dimensiune diapozitiv -> Dimensiune diapozitiv personalizat -> Configurare pagină”.

Dimensiune diapozitiv PowerPoint pentru design poster

3. Din caseta pop-up, setați lățimea și înălțimea dorite pentru afișul dvs.

Configurare pagină Powerpoint pentru proiectarea posterelor

4. Powerpoint vă va oferi două opțiuni de scalare. Puteți alege să „Scăriți” conținutul sau „Nu scalați” după cum doriți.

Proiectare poster Powerpoint Scaling

Design de poster

Următorul pas este proiectarea posterului. Modul în care îți proiectezi posterul depinde în mod evident de tine și de tipul de look pe care vrei să îl obții. Veți dori să acordați o atenție deosebită fundalului, aranjamentului de text și imagine etc. Asigurați-vă că utilizați diferite fonturi, dimensiuni de text și culori pentru a face afișul să arate mai estetic. Am inclus mai jos câteva sfaturi generale pentru proiectarea corectă a posterelor:

1. Folosiți un font adecvat și măriți dimensiunea în consecință.

Fontul pe care îl utilizați ar trebui să fie ușor de citit și dimensionat corespunzător, deoarece scopul principal al unui poster este de a fi ușor vizibil de la distanță. Optează pentru un font lizibil, dar interesant, care atrage atenția. De exemplu, dacă doriți să înfățișați ceva important, utilizați un font bold sans serif. Cu toate acestea, dacă doriți să oferiți unui aspect specific posterului dvs. un aspect distractiv, încercați un font de script. În mod similar, cursivele vor face o linie sau o vorbă să iasă în evidență de restul textului. Puteți găsi o mulțime de fonturi gratuite pe Google sau DaFont.

2. Poziționați titlul în partea de sus sau în centru a posterului.

În funcție de tipul de poster pe care îl proiectați, asigurați-vă că titlul iese în evidență. Includeți câteva detalii despre titlul de mai sus sau dedesubt într-un font mai mic. În mod similar, utilizați o mulțime de imagini / diagrame pentru a vă ajuta să completați textul. Nimănui nu îi place un bloc gol de text.

3. Culorile pe care le folosești în poster sunt de primă importanță.

Este întotdeauna recomandat să folosiți contrastul, deoarece contrastul atrage rapid atenția cuiva. Puteți utiliza un contrast de culori strălucitoare și întunecate. Dacă doriți să faceți ceva îndrăzneț, încercați un contrast de culoare diferit cu un design de formă. Folosiți repetarea, modelele, pozițiile diferite etc., pentru a vă face afișul mai atractiv. De asemenea, puteți încerca să vă jucați cu scară vs. dimensiune atunci când utilizați contrastul diferitelor elemente de text. Toți acești factori pot intra într-o oarecare măsură în joc în Microsoft Powerpoint.

Forme Powerpoint pentru proiectarea posterelor

4. Folosiți spațiul eficient.

Deși am menționat mai multe metode de proiectare mai sus, asigurați-vă că afișul dvs. nu este aglomerat. Cele mai frecvente greșeli pe afișele științifice sunt că sunt foarte aglomerate, iar dimensiunea fontului este redusă la o dimensiune abia lizibilă pentru a încorpora text maxim. Nu ar trebui să fie cazul. Limitați conținutul pe care îl includeți în poster doar la ceea ce este necesar. Este recomandabil să utilizați o distanță mai mare între linii într-un poster, deoarece creează un aspect deschis în general. De asemenea, puteți oferi mai mult spațiu între diferite tipuri de text și imagini.

5. Asigurați-vă că afișul dvs. iese în evidență.

Folosind o combinație a celor câteva sfaturi menționate mai sus, vă rugăm să vă asigurați că stilul fontului, dimensiunea, designul posterului, contrastul culorii posterului și toate celelalte elemente fac posterul dvs. unic. Afișul dvs. va fi probabil agățat într-o zonă alături de multe alte postere. Deci, asigurați-vă că afișul dvs. se distinge de alții și atrage atenția.

De exemplu, puteți vedea cum contrastul culorilor, proporția adecvată a dimensiunii fontului și utilizarea unei zicale au făcut ca acest poster să iasă în evidență și să fie mai atractiv decât un poster generic.

Poster Design Powerpoint Poster

După ce ați terminat, puteți alege să salvați posterul fie într-un fișier standard Powerpoint (ppt), fie într-un fișier PDF pentru partajare ușoară.

Folosiți un șablon gata făcut.

Dacă doriți să evitați dificultățile de a proiecta întregul poster de la zero, puteți alege să utilizați un șablon gata făcut. Șabloanele de afiș pentru Microsoft Powerpoint pot fi găsite cu ușurință pe diferite site-uri web. De exemplu Makesigns oferă o mulțime de șabloane din care puteți alege. Pur și simplu selectați designul pe care doriți să îl utilizați, selectați dimensiunea posterului și descărcați fișierul.

Odată ce fișierul se deschide în Powerpoint, veți putea personaliza titlul, conținutul, fotografiile etc. Puteți adăuga, de asemenea, diferite diagrame și tabele pentru a face afișul să arate mai plăcut.

Șablon PowerPoint pentru proiectarea posterelor

Asta este tot ceea ce există în proiectarea unui poster în Microsoft Powerpoint. De asemenea, puteți crea un videoclip Youtube folosind Microsoft Powerpoint. Dacă aveți sfaturi suplimentare pentru personalizarea unui poster, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Legate de:

Scroll to Top