Cum să rădăcinați dispozitivul MediaTek utilizând instrumentul SP Flash

⌛ Reading Time: 5 minutes

Dacă dețineți un dispozitiv care rulează MediaTek și doriți să îl personalizați pentru a obține controale la nivel de administrator, atunci iată exact unde ar trebui să vă aflați. În acest articol de astăzi, vă vom împărtăși tuturor un ghid despre Cum să rădăcinați dispozitivul MediaTek utilizând instrumentul SP Flash.

MediaTek este unul dintre cele mai populare chipset-uri pe care le folosesc multe dispozitive smartphone, în special smartphone-urile Xiaomi. Odată cu creșterea popularității lor, personalizarea a devenit din ce în ce mai importantă.

Spre deosebire de vremurile anterioare, acum a devenit destul de ușor să personalizați și să accesați comenzile la nivel de administrator ale dispozitivului dvs. În consecință, avem și astăzi diverse opțiuni pe care aceste dispozitive MediaTek le pot utiliza pentru a le personaliza.

Cu toate acestea, știm cu toții foarte bine că chipset-ul dominant, Snapdragon, are mai multe opțiuni pentru modificări și personalizare. Prin urmare, cei care dețin un dispozitiv MediaTek ar putea simți că domeniul lor de personalizare este destul de limitat.

Dar lasă-mă să rup bula mitului pentru tine. Deși este adevărat că dispozitivele Snapdragon au mai multe opțiuni în comparație cu cele MediaTek, avem un instrument excelent pentru salvarea noastră.

SP Flash Tool este un astfel de instrument care îi ajută pe utilizatorii MediaTek, deoarece poate bloca ROM stoc, bloca o recuperare personalizată, cum ar fi OrangeFox Recovery sau TWRP Recovery, și chiar formata toate datele de pe dispozitiv.

Iată un ghid despre cum să instalați TWRP pe MediaTek folosind SP Flash Tool. Acesta este un instrument excelent care face lucrurile mult mai ușoare pentru cei care au un dispozitiv MediaTek.

Acum, că știți ce instrument vom folosi astăzi, iată un ghid detaliat complet cum se folosește instrumentul SP Flash pentru a înrădăcina dispozitivele MediaTek.

Disclaimerwww.androidjungles.com nu va fi responsabil pentru orice daune (dacă există) care au fost cauzate dispozitivului dvs., urmând ghidul de mai jos. Este doar în scopuri de cunoaștere. Efectuați-l pe propriul pericol.

Cum să rădăcinați dispozitivul MediaTek utilizând instrumentul SP Flash

Deci, dacă vă întrebați ce anume facem aici, atunci, în primul rând, vom primi fișierul stock boot.img. Apoi, vom corecta acest fișier pentru a obține magisk_patched.img.file.

După aceea, vom bloca acest fișier folosind instrumentul SP Flash de pe dispozitivul dvs. MediaTek. si asta e. Aveți dispozitivul Root MediaTek folosind SP Flash Tool.

Dar mai întâi, va trebui să îndepliniți cerințele de mai jos pentru a continua procesul ulterior.

Condiții prealabile

 • Descărcați SP Flash Tool folosind linkul dat mai jos. Apoi extrageți acest instrument în orice locație de pe PC pe care o considerați potrivită.
 • Descărcați drivere USB MediaTek. După ce le descărcați, deschideți fișierul setup.exe și urmați instrucțiunile date pe ecran.

Rădăcinați dispozitivul MediaTek folosind SP Flash Tool

Presupunând că ați respectat condițiile prealabile de mai sus, vom continua cu pașii următori.

Pasul 1. Descărcați firmware-ul dispozitivului MediaTek

Acum, va trebui să descărcăm firmware-ul stoc al dispozitivului dvs. pentru aceeași versiune de firmware, pe care dispozitivul dvs. rulează în prezent. Pentru aceasta, puteți merge la Setări> Despre telefon și verificați Numărul de construcție actual a dispozitivului dvs.

Acum veți găsi în mare parte stocul firmware pe site-ul oficial al OEM-ului dvs. Cu toate acestea, dacă firmware-ul dvs. nu îl are listat, îl puteți descărca din alte surse de încredere.

Pasul 2. Extrageți boot-ul MediaTek. img din Stock Firmware

În principal, fișierul firmware al unui OEM vine în format ZIP. Deci, îl puteți extrage folosind WinRAR sau WinZIP.

Pentru dispozitivele Xiaomi, firmware-ul va veni în format TGZ. O puteți extrage folosind WinRAR.

Rețineți că unele dispozitive precum Realme au firmware-ul în format OZIP. Deci, pentru astfel de dispozitive, va trebui să utilizați instrumentul pentru extragerea corespunzătoare.

Pasul 3. Patch Stock Boot.img prin Magisk

Acum vine pasul în care împărțim imaginea de boot stoc utilizând Magisk împreună Magisk_patched.img.file. pentru aceasta, urmați ghidurile de mai jos –

 • În primul rând, mutați fișierul stock boot.img pe dispozitiv.
 • Acum descărcați și instalați Magisk Manager aplicația de pe dispozitiv. Deschideți aplicația.
 • Apăsați pe Instalare opțiune prezentă lângă Magisk.
 • Apoi atingeți Selectați și Patch un fișier.
 • Acum du-te la fișier boot.img și selectați-l.

În curând, fișierul boot.img va fi reparat și veți obține Magisk_patched.img.file. Pur şi simplu transferați acest fișier pe computer.

Pasul 4. Înlocuiți boot-ul stocului. img cu Patched Boot. img

 • Redenumiți Magisk_patched.img.file la boot.img
 • Acum mutați acest fișier în dosar unde ați salvat firmware-ul stocului.
 • Veți fi întrebat dacă doriți să înlocuiți fișierul existent. Click pe Da sau Ok.

Pasul 5. Conectați dispozitivul MediaTek la instrumentul SP Flash

 • Pentru a vă conecta dispozitivul la instrumentul SP Flash, deschideți mai întâi instrumentul SP flash de pe computer.
 • Acum vă puteți conecta dispozitivul la computer folosind 2 moduri diferite –

Metoda 1.

 • Opriți dispozitivul.
 • Conectați-vă la computer și apăsați butonul de reducere a volumului o dată.

Metoda 2.

 • Opriți dispozitivul tau.
 • Conectați un capăt al USB-ului prin cablu către dispozitiv și apăsați și țineți apăsat Volumul sus și Volumul mic butonul împreună și în timp ce apăsați aceste butoane împreună, conectați celălalt capăt al cablului USB la computer.

Pasul 6. Încărcarea Magisk Patched a dispozitivului Flash MediaTek. img prin SP Flash Tool

După ce v-ați conectat dispozitivul la computer, verificați dacă instrumentul SP Flash vă recunoaște dispozitivul. De asemenea, verificați dacă ați urmat cu atenție toate procesele menționate mai sus, astfel încât să nu intrați în probleme.

 • Pentru început, deschideți fișierul Instrument Flash SP.
 • Faceți clic pe Alege butonul prezent lângă fișierul de încărcare Scatter.
 • Acum navigați la pliant unde ați salvat firmware stoc extras.
 • Aici, veți găsi scatter.txt fişier. Faceți clic pe el pentru a deschis.
 • Acum veți vedea toate partițiile pe ecran. Debifați pur și simplu toate partițiile, cu excepția cizmă.
 • Acum lovește Descarca butonul prezent în partea stângă sus.

Odată ce descărcarea s-a încheiat, veți primi un mesaj de descărcare Ok pe ecran. Acum puteți deconecta dispozitivul de la computer.

întrebări frecvente pentru dispozitivele Root Mediatek

Pot rădăcina telefonul MediaTek fără SP Flash Tool?

Deși SP Flash Tool este conceput pentru a clipi firmware-ul stocului și recuperări personalizate, etc., se poate efectua rădăcina dispozitivului MediaTek fără instrumentul SP Flash.

Iată cum puteți face acest lucru –

 • În primul rând, vom obține stoc fișier boot.img.
 • Apoi vom plasture acest fișier folosind Magisk pentru a obține fișierul magisk_patched.img.file.
 • După aceea, vom fixa acest fișier pe partiția de boot folosind fastboot flash boot magisk_patched.img comanda.

Cum îmi flashez dispozitivul MediaTek?

 • Opriți dispozitivul Mediatek.
 • Conectați Dispozitiv Mediatek pe computer utilizând cablul USB.
 • Odată conectat, apăsați Reducerea volumului sau creșterea volumului , astfel încât dispozitivul dvs. Flash Instrumentul poate detecta dispozitiv.
 • Odată ce PC-ul vă detectează Dispozitiv, Intermitent procesul va porni automat.

Cum flashez un telefon MediaTek mort?

 • Deschis SP Flash Instrument pe computer.
 • Click pe “Încărcare Scatter”.
 • Selectați-vă Fișier Scatter.
 • Conectați-vă dispozitiv folosind un cablu USB în timp ce țineți apăsat volumul sau butonul de creștere a volumului și faceți clic pe Descarca.
 • intermitent procesul va începe acum.

Cuvinte de încheiere

Înrădăcinarea unui dispozitiv ar putea părea puțin prea mult pentru unii utilizatori, dar pentru acei utilizatori de nivel avansat de Android care sunt familiarizați cu acesta, știu că pot accesa controlul la nivel de administrator al dispozitivului lor cu rooting.

Dacă sunteți o astfel de persoană căreia nu i-ar păsa prea mult de garanția dispozitivului și doresc să își personalizeze dispozitivul la maximum.

Sper că toți ați putea înrădăcina cu ușurință dispozitivul MediaTek cu instrumentul SP Flash. Pentru orice dubii pe care le aveți, nu ezitați să ne contactați prin secțiunea de comentarii de mai jos.

Vă recomandăm să marcați această pagină pentru referințe suplimentare!

Înrădăcinare fericită 🙂

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.