Este greu să rămâi motivat și să continui să înveți în lumea actuală a schimbărilor constante în tehnologie, limbi și cadre. S-ar putea să ne simțim copleșiți de numărul mare de opțiuni și de cât de departe merge gaura de iepure.

Așa că am vrut să împărtășesc câteva dintre lucrurile pe care le fac pentru a rămâne motivat să învăț în continuare să codez și cum continuu să mă bucur de ea zi de zi, an de an.

Aici e al meu TLDR pentru cei care doresc să vadă acest lucru dintr-o privire. Dar dacă vrei să afli mai multe, continuă să citești!

  • Începeți rezervând doar 5 minute pentru a învăța
  • Descompuneți orice învățare în părți mai mici realizabile
  • Alegeți un lucru pentru a învăța și începeți imediat
  • Bucurați-vă de procesul de învățare ca parte a călătoriei
  • Respectați o rutină cu timpul programat alocat pentru a învăța în mod constant
  • Evitați lipsa de minte a rețelelor sociale etc. atunci când învățați
  • Fă-o din nou, continuă să înveți, nu este ceva la care să nu reușești, ci doar ceva pe care s-ar putea să-l pui temporar la pauză
Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

5 minute de învățare

Nu pare prea mult. Nu este mult. Dar este mai mult decât să nu faci nimic.

Este ușor să vă copleșiți atunci când vă gândiți să lăsați deoparte ore din timpul dvs. pentru a învăța ceva ce s-ar putea să nu înțelegeți.

Angajamentul pentru învățarea codării uneori lipsește de nivelul de divertisment pe care l-ați putea obține atunci când jucați un sport sau un joc. Dar asta pentru că acel nivel de distracție se întâmplă doar odată ce intrăm în groasa lucrurilor.

Lăsând deoparte 5 minute în fiecare zi sau săptămână este suficient pentru a începe, și pornirea este cea mai grea parte. Odată ce începeți codarea, restul va veni mai natural.

Te vei bucura și vei câștiga motivația de a dori să faci ceva mai mult. De multe ori m-am trezit învățând multe ore la rând după ce am planificat să petrec doar 5 minute pe ea.

1611211688 461 Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

Descompuneți învățarea mare în părți mai mici

Cele mai multe lucruri pot fi împărțite în părți din ce în ce mai simple, care sunt mai ușor de înțeles la fiecare nivel. Învățarea codării nu este diferită.

Învățarea JavaScript, de exemplu, ar putea părea o sarcină uriașă. Există atât de multe nuanțe. Cu toate acestea, fiecare parte a JavaScript, până la modul în care gestionează o matrice (un grup de articole), până la modul în care puteți apela metodele (o modalitate de a face ceva) pot fi defalcate strat cu strat.

Rezultatul final este că ați putea începe prin a învăța cum să pop (eliminați o singură intrare din grup). Dacă continuați să învățați puțin câte puțin, veți afla în cele din urmă cum funcționează toate metodele și funcțiile, până când puteți utiliza acest aspect JavaScript fără a fi nevoie să-l citiți de fiecare dată.

În esență, construiți pe ceea ce învățați câte puțin până când veți obține o mai bună înțelegere a întregului, iar acest lucru se poate face doar prin reducerea tuturor în componente mai mici pentru a începe.

1611211689 136 Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

Alegeți un lucru de învățat și începeți să-l învățați imediat

Probabil că știi deja ce vrei să înveți, s-ar putea să-l ai în mintea ta de ceva vreme. Indiferent dacă este HTML, CSS, React sau chiar simplu JavaScript vechi, este minunat să vrei să începi să înveți ceva.

Dacă nu știi încă ce vrei, Routech te-a acoperit cu o grămadă de subiecte, astfel încât să poți alege unul sau să începi de sus.

Dar dacă aveți deja un subiect, nu vă gândiți doar la asta. Este minunat să citești ultimele articole, să te uiți la documentație de mai multe ori, să vezi știrile despre ceea ce se întâmplă în limba respectivă, dar pentru a începe cu adevărat, trebuie doar să începi.

Aceasta înseamnă că, dacă doriți să aflați React, de exemplu, deschideți un proiect nou chiar acum și începeți să lucrați la el. Nu trebuie să fie ceva de lux, s-ar putea să faci doar ghidul de început Hello World, dar scopul este să nu te mai gândești la învățare și să începi să înveți.

1611211689 484 Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

Bucurați-vă de procesul de învățare ca parte a călătoriei

Când mergi la fugă, mănânci niște mâncare sau mergi să urmărești chiar și un film, nu te gândești la asta în termeni de „Vreau să mănânc complet această cină” sau „Am urmărit cu succes acel film”. Mai degrabă, vă bucurați de procesul a ceea ce faceți.

Adesea uităm de acest lucru în învățare, ne concentrăm atât de tare pe „Înțelegerea limbajului”, încât uităm de „Bucurându-vă de procesul de învățare“.

Cel mai bun tip de învățare se face atunci când vă bucurați de ceea ce faceți. Creierul tău îl va prelua mai ușor și își va aminti mai mult. De aceea, atât de mulți oameni care se descurcă bine sunt cei deja investiți și fericiți să învețe ceva nou.

Trucul este să nu te mai gândești prea mult la „finisare” și mai multe despre ceea ce este distractiv și interesant în fiecare subiect pe care îl întâlnești. În acest fel vei merge mai departe și vei fi mai fericit pentru asta. Când priviți înapoi, veți face acest lucru fericit și când veți privi cu nerăbdare, veți dori să experimentați mai multe călătorii de învățare.

1611211690 9 Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

Respectați o rutină cu un timp programat alocat pentru a învăța în mod constant

Este ușor să puneți învățarea pe ultimul loc. Ultimul lucru al zilei de făcut, ultimul lucru al săptămânii de făcut. În esență, îl setați ca ultimul obiect cu puțină importanță. Nu veți avea energie până când veți ajunge la ea și s-ar putea să o lăsați să cadă.

În schimb, programează-l mai întâi. Primul lucru pe care l-ați putea face când vă treziți sau prima parte a zilei pe care o finalizați înainte de a merge la serviciu.

Veți stabili o agendă mai ușor de păstrat. Veți avea mai multă energie la începutul zilei, așa că o veți învăța mai ușor. Și dacă îl programați înainte de orice, în mod obișnuit, veți învăța destul de multe în timp (zile și zile, săptămâni și săptămâni).

Nu trebuie să fie ore întregi – când petreceți doar 15 minute pe un subiect zilnic pe parcursul unui an, asta înseamnă peste 90 de ore de învățare!

1611211691 167 Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

Evitați lipsa de minte a rețelelor sociale etc. atunci când învățați

Este ușor să te uiți sau să pierzi concentrarea când ai o sută de mici distrageri. Învățarea necesită concentrare mentală, iar motivarea pentru a învăța înseamnă că ar trebui să vă puneți în față o singură concentrare.

Cu notificările din rețelele sociale care apar în fundal, YouTube se joacă lateral într-o imagine în imagine și alte zeci de distrageri, s-ar putea să simțiți că nu puteți învăța niciodată.

Cel mai bun mod de a rămâne motivat și concentrat asupra învățării este pur și simplu să opriți toate aceste lucruri în timpul perioadei de învățare. Setați-vă telefonul pe silențios sau nu deranjați. Închideți toate ferestrele browserului și, dacă intenționați să aveți muzică, asigurați-vă că nu are versuri care ar putea fi atât de atrăgătoare încât să vă regăsiți cântând.

Toate acestea vă afectează învățarea și, dacă le puteți elimina, veți face o treabă mai bună.

1611211691 220 Cum sa ramai motivat pentru a continua sa inveti sa

Fă-o din nou

Continuă să înveți. Nu este ceva la care să nu reușiți, ci doar ceva pe care s-ar putea să-l puneți temporar pe hiatus.

Dacă te obișnuiești cu ideea de a învăța, nu devine o corvoadă, ci mai degrabă devine ceva la care aștepți cu nerăbdare.

Deoarece tehnologiile, bibliotecile și cadrele se schimbă atât de des, va fi ceva ce va trebui să continuați să faceți în codificare. Așteptați-l cu nerăbdare și acordați-vă timp pentru a aprecia că lucrurile nu vor fi niciodată învechite și plictisitoare, deoarece vor exista întotdeauna ceva nou la orizont de învățat și de făcut.

Rămâi motivat pentru a continua să înveți să codezi

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le fac personal pentru a rămâne motivat să învăț în continuare să codez. Cred că m-au ajutat foarte mult să ajung unde sunt, care este un dezvoltator Full Stack căruia îi place atât să dezvolte Front End, cât și să lucreze cu Back End.

De-a lungul anilor am învățat HTML, CSS, JS, PHP, React, React Native și multe altele. M-am gândit devreme că mi-a plăcut React, așa că învăț mai multe în acest domeniu, cum ar fi aplicațiile mobile, cum să folosesc starea și multe altele.

Pe măsură ce învățați mai mult și codificați mai mult, veți afla ce vă place să învățați și vă puteți concentra asupra acestuia, dar veți face acest lucru numai dacă rămâneți motivați să continuați să învățați să codați.

Routech

Sunt Adrian din Australia? Am un canal minuscul pe Twitter și YouTube, așa că, dacă vrei să afli mai multe despre mine sau să te bucuri de conținutul meu, verifică-mă cândva?