În această perioadă a pandemiei de coronavirus, probabil că vă faceți griji cu privire la ce ar putea urma – o criză de sănătate? O criză economică?

Ei bine, aceasta este o realitate pentru care trebuie să ne confruntăm cu toții și să ne pregătim.

Milioane de muncitori din organizații guvernamentale și firme private se confruntă pentru prima dată cu munca la distanță. Pe măsură ce mai mulți oameni se infectează cu COVID-19, poate fi dificil să știi ce să faci.

Cu toate acestea, mulți experți sugerează că aceasta ar putea fi o oportunitate de a rămâne atent la munca dvs. chiar și atunci când sunteți departe de locul de muncă și colegii de muncă. E timpul să faci o impresie reală.

Dacă credeți că sunteți proactivi în timpul acestui blocaj, atunci de data aceasta lucrul de acasă este ocazia de a explora, învăța, crea și colabora. Conform Statista, focarul COVID-19 a dus la un interes crescut pentru munca la distanță.

Uctq0AuRuZSsCV9vzQYlVjAm tdYd53Qk9gZTRrYj jWff43JV30 C4ItU3Qf7bt0F1yLH RYu MUUrw ABZ M5Fdi4aDrs 61zF5dA8zEz f7j9qXokXhiT KH5AYrKqFdDY 22

Sfaturi pentru a vă îmbunătăți productivitatea în timp ce lucrați de acasă

Întrucât mai mulți oameni lucrează acum de acasă, am enumerat cele mai bune sfaturi pentru a rămâne productiv atunci când lucrați de acasă.

1. Setează-ți rutina zilnică ca și cum ai continua să lucrezi

Cum sa ramai productiv in timp ce lucrezi de acasa

În timp ce lucrați de acasă, încercați să vă țineți cât mai mult de rutinele pe care le urmați înainte. Casa ta este bună pentru relaxare, dar s-ar putea să nu fie atât de bună pentru muncă.

La tine acasă, ești obișnuit să te uiți la televizor în timpul zilei și să ai dimineți leneșe în weekend. Pentru a rămâne productiv în timp ce lucrați acasă, va trebui să stabiliți o rutină. De exemplu, încercați să vă treziți la o anumită oră, apoi setați ora prânzului, ora mesei, timpul exercițiilor și, desigur, timpul de lucru.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să urmați aceeași rutină pe care o urmați anterior înainte de blocare. Dimineața puteți face duș, vă puteți îmbrăca în haine de birou și vă puteți ajuta corpul să înțeleagă că este timpul de lucru, nu timpul de somn.

Stabiliți-vă orele de lucru și încercați să respectați cât mai mult posibil aceste ore. Puteți programa întâlniri de birou dimineața pentru a vă începe ziua.

Configurați spațiul de lucru disponibil pentru dvs. Poate că este o parte din camera de zi, un birou sau o canapea. Marcați-vă teritoriul și faceți-l propriul spațiu pentru timpul de lucru. Aveți la îndemână toate lucrurile importante, cum ar fi laptopul, încărcătoarele, pixurile și hârtiile.

Fii confortabil cu setarea și dezvoltă mentalitatea că „În acest loc, sunt în modul de lucru”. Și când nu lucrați, evitați să petreceți prea mult timp în această zonă de lucru.

2. Lucruri care te distrag în timpul muncii

6cbu7FwdOI eszhEsZjrvmIR1P8KbH19ImRe ntdesNUM GXo2Y gdj8uXhJSIVPcF Jf5DY 3wB4iOtwtH6V9hikOGTvfaCIOjCTpRdDnAfddsD1bfN2Qo2LcdA gvOk6Q9Gqca

Nu este important să respectați întotdeauna această regulă, pentru a fi sincer. Dar când lucrezi de acasă, există o mulțime de „lucruri” în jurul tău, cum ar fi televizorul, bucătăria ta, lucrurile pentru copii și așa mai departe. Toate acestea îți vor aminti de treburile tale casnice.

Când lucrezi de acasă, trebuie să te descurci și să te ocupi de treburile respective. Gata sau nu, când lucrați de la distanță, vă veți distrage cu ușurință.

Pentru a rămâne productiv ori de câte ori lucrați de acasă, încercați să vă goliți spațiul de lucru de lucrurile care vă distrag atenția. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați asupra muncii.

În plus, încercați să evitați lucrul în pat. Acest lucru vă va face să aveți somn pentru toată ziua. Dar dacă nu ai de ales și trebuie să lucrezi în pat, îți poți crea un sentiment de „muncă la birou”, luând cafea, aranjând instrumente și orice te face să te simți treaz.

Totuși, nu este o idee bună să-ți faci dormitorul ca spațiu de lucru, deoarece ar trebui folosit doar pentru a dormi sau a te relaxa. Încercați să configurați un spațiu de lucru în camera dvs. de studiu sau în sufragerie sau în altă parte – poate fi masa dvs. de masă.

3. Accentuează comunicarea cu colegii tăi

Utilizați videoconferința pentru a evita să vă simțiți izolat. Pentru a rămâne productiv în timp ce lucrați de acasă, ar trebui să păstrați legătura cu echipa și colegii dvs. într-un mod mai intenționat. Este posibil ca apelurile video să nu fie confortabile tot timpul pentru toată lumea, dar poate merita avantajul de a vă vedea colegii în timpul acestui blocaj.

Conferința video este o modalitate ușoară de a construi interacțiuni umane semnificative dacă munca la distanță vă împiedică productivitatea și bunăstarea mentală și emoțională. Puteți utiliza e-mailul pentru partajarea mai formală a informațiilor, documentelor sau resurselor. Mesageria instantanee este bună atât pentru formalitățile de check-in, cât și pentru comunicarea rapidă care necesită un răspuns rapid.

Apelurile video pe Skype și Google Hangout sunt bune pentru întâlniri cu grupuri de persoane. De asemenea, vă pot ajuta să creați o legătură între voci și fețe.

De asemenea, puteți face check-in-uri individuale pe chat IM, apel video sau mesaje text pentru a vă simți mai conectat cu angajații sau colegii. Obținerea feedback-ul despre munca dvs. în timpul lucrului la distanță este, de asemenea, posibil pentru chat-urile video rapide. Dacă faceți acest lucru, vă mențineți motivați și vă ține la curent cu ceea ce se întâmplă în birou.

4. Revenind la îngrijirea de sine pentru a vă simți mai productivi

BuaURs1fqruzk4mA aPCT6eJJuOUTg6bxp7SLRxDoQKxlERYpXxRXXjasSk24v7wwwGH8UruaOhBJmOxGYDkyyadtrgoWbP u0C61 0DuAmbWaiVoybgl4B7CyqScZtc6KXNqiZt

Când ești singur, este adesea mai greu să te simți productiv. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru a lucra singur acasă toată ziua. Pentru a combate acest lucru, puteți vorbi cu membrii familiei sau colegii de cameră în timpul timpului de lucru pentru a evita anxietatea și depresia. Evitați să petreceți ore la birou și acordați atenție stării generale de sănătate.

Mersul prin casă sau în afara casei pentru o pauză rapidă este o idee bună pentru a vă menține corpul în mișcare și reîmprospătat. Vă permite să vă creșteți productivitatea atunci când vă întoarceți la muncă.

Una dintre cele mai provocatoare părți ale muncii de acasă este această lipsă de comunicare și socializare. Nimic nu poți discuta cu colegii sau prietenii tăi cu care îți place să lucrezi și să te ajungi pe parcursul zilei. În timpul acestei blocări, este important să vă faceți timp pentru a vă conecta (practic) cu ceilalți, indiferent dacă este vorba de soțul dvs., copii, prieteni, colegi și alții.

Acesta este cel mai bun mod posibil de a rămâne calm și rezistent în această situație. Trebuie să ne sprijinim unii pe alții pentru a trece prin acest moment greu de distanțare socială și blocare.

5. Fiți conștienți de planurile de muncă, disciplină și motivație

Munca de acasă necesită disciplină, atenție și auto-motivație. Este o idee bună să stabiliți câteva planuri de lucru sau să vă faceți o listă. Segmentați ce sarcini sunt cele mai importante pentru dvs. atunci când vă aflați în programul de lucru. În acest fel nu vă petreceți întreaga zi curățând casa și neglijând sarcinile cheie.

În fiecare luni, faceți o listă a proiectelor la care voi și echipa dvs. veți lucra. Stabiliți-vă timpul de lucru, timpul de bucătărie, timpul în familie, pauzele, socializarea și alte activități pentru a vă menține pe drumul cel bun cu volumul de muncă.

De asemenea, trimite mesajul către angajatorul dvs. că urmați un program stabilit pentru muncă și acasă – la fel ca la birou.

Nu trebuie să vă conectați 24/7 doar pentru că aveți acces la serviciu oricând. Faceți-vă confortabil și acordați-vă timp pentru îngrijirea de sine. Încercați să creați un echilibru între viața profesională și viața personală. Cu toții avem nevoie de asta, indiferent de unde lucrăm.

6. Instrumente indispensabile pentru a vă îmbunătăți productivitatea

Cum sa ramai productiv in timp ce lucrezi de acasa

Desigur, lucrul practic nu este întotdeauna o sarcină ușoară – mai ales atunci când trebuie să lucrezi de acasă cu familia, colegii de cameră sau copii. Trebuie să rămâi productiv în acest timp.

În această situație, găsirea celor mai bune instrumente pentru a lucra la distanță poate face o mare diferență. Iată câteva instrumente și aplicații utile:

Aplicații pentru conferințe video:

FaceTime aplicație pentru chat video one-to-one.

Slăbiciune pentru chat de grup.

Zoom pentru o calitate și fiabilitate video mai bune.

Hangouts Google pentru apeluri video clare și rapide de grup și chat.

Mergi la sedinta pentru conferințe video de afaceri.

Alătură-te mie pentru o partajare mai bună a ecranului chat video.

Software de management de proiect:

Asana pentru gestionarea sarcinilor zilnice de lucru și a graficelor de progres.

luni pentru urmărirea rezultatelor sarcinilor atribuite.

Înțelept pentru gestionarea contactelor și a proiectelor de lucru.

Toodledo pentru pregătirea listelor de sarcini cu opțiuni de personalizare.

Toate lucrurile pentru listarea sarcinilor zilnice (câmpuri personalizate disponibile).

Instrumente de proiectare și dezvoltare:

GitHub este un instrument de dezvoltare gratuit pentru programatori.

Adobe Creative Cloud este un instrument de proiectare cu funcții precum Photoshop, InDesign, Illustrator.

Atom este un instrument de editor de text gratuit.

Figma este un instrument pentru wireframing.

Instrumente de gestionare a timpului:

Google Calendar este un instrument de gestionare a timpului pentru gestionarea programului de lucru, întâlnirilor, sesiunilor de lucru etc.

Buzunar este o aplicație utilă care vă salvează conținutul pentru citire ulterioară.

RescueTime este un tracker de timp util.

Toggl este un instrument de urmărire a timpului pentru proiecte de lucru zilnice.

Calendly este un instrument de programare a programărilor.

Acum că ai lista de instrumente pe care le poți folosi în timpul muncii de acasă, este timpul să începi cu aceste instrumente și sfaturi.

Mult noroc!

Munca de acasă este o realitate pentru mulți în situația noastră actuală. Mai mulți oameni decât de obicei lucrează de acasă și împart timpul cu familiile în același timp.

În toate acestea, rămâneți pozitiv, rămâneți productiv și rămâneți sănătos. Nu uitați să nu renunțați niciodată.

Deși nu pot garanta că veți beneficia de aceste sfaturi de productivitate în timp ce lucrați de acasă, sper că vă vor ajuta.

Sper că vom reveni cu toții la normal în curând. Între timp, puteți urma aceste sfaturi pentru a vă păstra calmul și a rămâne productiv la locul de muncă.