Cum să raportați incidentele pe Apple Maps în iOS

Cum să raportați incidentele pe Apple Maps în iOS

⌛ Reading Time: 4 minutes

Lansarea iOS 14.5 de către Apple a fost remarcabilă din mai multe motive, dar una care a trecut oarecum neobservată este aplicația Maps. Acum puteți raporta incidentele în timp real pentru alți utilizatori Apple Maps. Acest lucru nu numai că vă poate economisi timp, energie și bani, dar poate, de asemenea, să salveze și vieți. Deocamdată, funcția este disponibilă doar în SUA și China, dar se așteaptă să fie disponibilă pe plan internațional în viitor.

Raportați folosind Apple Maps

Vă rugăm să rețineți că orice raportare a incidentelor trebuie făcută numai de către cineva care nu se află pe scaunul șoferului sau în timp ce este oprit! Acestea fiind spuse, atunci când sunteți în mașină și un pasager folosește Apple Maps (sau îl utilizați prin CarPlay), puteți raporta rapid un incident în timp ce utilizați navigarea pas cu pas. Rețineți că utilizatorii din China continentală vor vedea un set diferit de incidente pe care trebuie să le raporteze, iar acest lucru va fi probabil și pentru viitoarele lansări internaționale.

Fiecare accident este destul de evident, dar ca un memento:

 • Pericol: acest tip de incident este cel mai bine utilizat pentru ceva pe drum sau care ar putea fi un pericol pentru dvs. sau pentru un alt șofer. Poate fi o bucată de cauciuc dintr-o altă anvelopă, ceva care a căzut de pe altă mașină etc.
 • Accident: acest tip de incident este cel mai bine folosit pentru orice, de la un dispozitiv de îndoit minor până la un accident major care blochează sau împiedică traficul.
 • Speed ​​Check: deși oarecum controversat, există încă mulți utilizatori Apple care vor aprecia utilizarea acestei funcționalități pentru a evita să fie prinși într-o capcană de viteză.

Raportați incidentul în timpul utilizării navigării pas cu pas

1. Glisați în sus din partea de jos a ecranului de navigare pas cu pas și atingeți butonul „Raportați”.

Raportați Incidente Hărți Apple Navigare Raportare

2. Acum puteți alege dintre diferite tipuri de incidente, cum ar fi verificarea vitezei, pericolul, accidentul, lucrările rutiere etc. Asigurați-vă că încercați să plasați știftul cât mai aproape de locul incidentului pentru a ajuta mai bine alți șoferi.

Raportați incidentele Hărți Apple Navigarea incidentelor

Raportați incidentul în timpul utilizării Apple Maps

Chiar și atunci când nu navigați, puteți raporta rapid un incident, ceea ce este bun pentru oricine merge sau merge cu bicicleta folosind hărți.

Raportați incidentele Raportarea hărților Apple

1. Atingeți butonul de informații („i”) din colțul din dreapta sus al ecranului hărții.

2. Apăsați pe „Raportați o problemă”, iar ecranul următor va avea un set similar de opțiuni cu cele pe care le-ați vedea în timp ce navigați în Apple Maps.

3. Alegeți dintre Verificare accident, pericol sau viteză și așa cum ați făcut mai sus și așezați cu atenție știftul cât mai aproape de incident. Puteți adăuga și câteva detalii suplimentare, inclusiv fotografii sau descrieri pentru a ajuta alți șoferi să evite orice zone pe care le-ați marcat.

Raportați incidentul folosind Siri

Deoarece oricine conduce pe drum ar trebui să încerce să rămână fără mâini cu dispozitivele sale, Apple s-a asigurat că Siri poate ajuta la raportarea oricăror incidente. Utilizarea Siri este destul de simplă și ar trebui să fie imediat familiară pentru oricine folosește deja asistentul vocal Apple.

Raportați incidentele Apple Maps Siri

Începeți prin a spune „Hei Siri”, apoi urmați cu una dintre următoarele fraze:

 • Hei Siri, există o verificare a vitezei
 • Hei Siri, e ceva pe drum
 • Hei Siri, există un accident pe drum
 • Hei Siri, în față e un accident
 • Hei Siri, există un pericol pe drum

Atâta timp cât orice variantă de mai sus este destul de apropiată, ar trebui să funcționeze, iar Siri va raporta imediat incidentul pe hartă.

Raportați incidentul utilizând CarPlay

Când utilizați CarPlay, este la fel de ușor să raportați un incident pe cât îl folosiți pe un iPhone.

Raportați incidentele Apple Maps Carplay

Când vă aflați în ecranul de navigare pas cu pas, veți vedea butonul „i” pentru incident. Atingeți butonul respectiv și alegeți din Accident, Pericol sau Verificare viteză. După ce ați introdus raportul, o pictogramă va apărea acum pe hartă pentru orice pericol sau accident. Un raport de verificare a vitezei va emite o notificare în timpul utilizării instrucțiunilor.

Gânduri finale

Apple Maps s-a îmbunătățit în atât de multe moduri de când a fost lansat pentru prima dată în lume. Acolo unde Google Maps a fost cândva lider clar, peisajul de navigare este acum foarte diferit. Atât Apple Maps, cât și Google oferă o experiență similară, dar diferită, în timp ce Waze este încă concentrat pe atragerea utilizatorilor de pe ambele platforme. Care este aplicația dvs. de hartă la alegere?

Legate de:

 • 5 alternative excelente pentru hărțile Apple pe care le puteți folosi pe iOS în 2021
 • Funcții utile Apple Maps pe care s-ar putea să nu le cunoașteți
 • Cum se folosește Apple Maps pentru a găsi locații care acceptă Apple Pay

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.