de Kara Luton

Cum să răspund la temuta întrebare de interviu „spune-mi despre tine”

Cum sa raspund la temuta intrebare de interviu „spune mi despre
Fotografie de rawpixel.com pe Unsplash

Deci, ați obținut un interviu cu o companie la care visați să lucrați. Te așezi și, după o mică discuție, intervievatorul spune „spune-mi un pic despre tine”.

Această întrebare obișnuită are ca rezultat prima impresie la interviu, dar este adesea cea mai trecută cu vederea. Din experiența mea de a fi de ambele părți ale interviului, cred că, elaborând un răspuns unic și memorabil la această singură întrebare, puteți obține acel loc de muncă. Iată cum.

Nu vă povestiți CV-ul

O mare greșeală pe care o văd făcând oamenii este folosirea acestei întrebări pentru a trece peste CV-ul lor.

Nu face asta! Intervievatorul dvs. a analizat deja CV-ul dvs. și probabil îl are așezat în fața lor în timpul interviului. Nu au nevoie ca tu să treci peste asta din nou.

Exersați din nou și din nou și pregătiți răspunsuri la orice întrebări evidente pe care le poate avea intervievatorul

Nu te-ai prezenta la o discuție pe care o ții la o conferință fără să te exersezi mereu, nu? Asigurați-vă că nu vă prezentați la un interviu fără a face același lucru.

Așezați-vă cu câteva zile înainte și gândiți-vă la ce întrebări ar putea avea un intervievator pentru dvs. după ce ați analizat CV-ul. Apoi pregătiți cum le veți răspunde.

De exemplu, sunt absolvent al programului de bootcamp care lucra în publicitate muzicală (citiți povestea mea de tranziție în carieră aici). Un potențial angajator care se uită la CV-ul meu se poate întreba de ce am vrut să trec de la publicitate la tehnologie și probabil că ar întreba despre procesul prin care am trecut.

Deci, acesta este unul dintre principalele lucruri pe care le abordez în răspunsul meu, pentru că știu că va fi cea mai mare întrebare și ar putea provoca cea mai mare ezitare atunci când vine vorba de un potențial angajator care mă alege pentru locul de muncă.

Aruncați o privire asupra propriului CV, de parcă nu l-ați fi privit niciodată până acum și aflați care ar fi acele întrebări pentru dvs. – și asigurați-vă că acestea sunt principalele dvs. puncte din răspuns.

Găsește-ți ciudățenia

Pentru următoarea porțiune a răspunsului dvs., găsiți ceva care vă va face să ieșiți în evidență. Vrei ca interviul tău să fie memorabil și acesta este un mod minunat de a realiza acest lucru.

Ați început propriul grup de întâlniri? Vă oferiți voluntar în mod constant la o organizație caritabilă? Ești super pasionat de un anumit sport? Găsește-ți ciudățenia. Asigurați-vă că menționați-l și legați-l de motivul pentru care ați fi o alegere excelentă pentru poziție.

Am menționat personal că, în timp ce mă aflam la bootcamp-ul frontului The Iron Yard, am cofondat capitolul Nashville Tech Ladies®, unde organizez întâlniri trimestriale de dezvoltare profesională pentru femei în toate domeniile tehnologiei. Uneori voi menționa chiar cum am crescut făcând balet. Voi descrie cum baletul m-a învățat multe lucruri, cum ar fi cum să fiu atentă la micile detalii, pe care acum le pot transpune în cariera mea.

Alegeți ceva care vă este unic și vă va face o impresie de durată.

Explicați de ce ați solicitat postul

În cele din urmă, rotunjiți întrebarea cu de ce doriți poziția și de ce sunteți încântați de aceasta. Ați candidat la funcție dintr-un motiv – așa că spuneți intervievatorului de ce ați făcut-o. Au văzut ceva în tine și acesta este un moment minunat pentru a le informa de ce crezi că se potrivește bine.

Care sunt sfaturile dvs. pentru a răspunde la această întrebare? Urmăriți-mă pe Twitter și anunțați-mă!

Kara Luton (@karaluton) | Stare de nervozitate
Cele mai recente tweets de la Kara Luton (@karaluton). Dezvoltator frontal + fost publicist muzical. Balerină pensionară …www.twitter.com