Cum să readuci meniul contextual clasic pe Windows 11

So bringen Sie das klassische Kontextmenu unter Windows 11 zuruck.webp
⏱️ 2 min read

Deși Windows 11 introduce un nou meniu contextual reproiectat pentru clic dreapta, care ar trebui să îmbunătățească vechea experiență, problema este că este limitat în opțiunile pe care le poate afișa în comparație cu meniul clasic.

Când faceți clic dreapta pe un articol, puteți face clic pe „Afișați mai multe opțiuni” sau puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură „Shift + F10” pentru a accesa celelalte intrări, dar este un pas suplimentar.

Dacă noul design de meniu Windows 11 nu este pentru dvs., este posibil să dezactivați noul meniu contextual pentru a activa noul meniu clasic cu clic dreapta prin editarea Registrului.

Avertizare: Este esențial să rețineți că modificarea Registrului Windows poate cauza probleme serioase dacă nu este utilizat în mod corespunzător. Se presupune că știți ce faceți și că ați creat o copie de rezervă completă a sistemului înainte de a continua.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a obține meniul contextual și toate opțiunile moștenite pe Windows 11. (Consultați și acest tutorial video pe canalul YouTube Pureinfotech despre cum să finalizați această sarcină.)

Activați meniul contextual clasic clic dreapta pe Windows 11

Pentru a comuta la meniul contextual complet clasic pe Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 11.

 2. Caută regedit și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide Registru.

 3. Navigați la următoarea cale:

  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\CLASSES\CLSID
 4. Faceți clic dreapta pe CLSID tasta, selectați meniul Nou și selectați Cheie opțiune.

 5. Denumiți cheia {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} și apăsați introduce.

 6. Faceți clic dreapta pe cheia nou creată, selectați Nou meniu și selectați Cheie opțiune.

  InprocServer32

 7. Denumiți cheia InprocServer32 și apăsați introduce.

 8. Faceți dublu clic pe cheia nou creată și setați valoarea acesteia la gol pentru a activa meniul contextual clasic pe Windows 11.

  Registry activează meniul contextual complet

 9. Apasă pe O.K buton.

 10. Reporniți computerul.

Odată ce ați finalizat pașii, indiferent dacă faceți clic dreapta pe desktop sau pe fișier sau folder din File Explorer, în locul meniului modern va apărea meniul contextual clasic.

Dacă doriți să anulați modificările pentru a reactiva meniul contextual modern, puteți urma aceleași instrucțiuni descrise mai sus, dar la pasul nr. 4, faceți clic dreapta și ștergeți {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} cheie și conținutul acesteia.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...