Cum să reconstruiți memoria cache ruptă în Windows

Cum să reconstruiți memoria cache ruptă în Windows
⏱️ 3 min read

Aproape fiecare fișier și program din sistemul dvs. Windows va avea propriile pictograme. După cum vă puteți da seama, aceste pictograme vă permit să recunoașteți rapid aplicațiile, tipurile de fișiere și setările de pe sistemul dvs. Windows. De obicei, Windows cache toate aceste pictograme, astfel încât să le poată afișa mai rapid, fără a fi nevoie să apuce pictograma din programul țintă de fiecare dată. Pe cât de util este, cache-ul de pictograme se poate deteriora uneori, ceea ce duce la pictograme rupte pentru unele aplicații și setări. În aceste situații, reconstruirea memoriei cache a pictogramelor ar putea ajuta. Iată cum să reconstruiți memoria cache I con în Windows 7, 8 și 10.

Notă: reconstruirea cache-ului I con este puțin diferită pentru Windows 7 și Windows 8/10. Urmați pașii în funcție de versiunea dvs. Windows.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Reconstruiți memoria cache în Windows 7

În Windows 7 sistemul stochează o bază de date cu toate pictogramele într-un singur fișier numit „IconCache.db”. Ștergând acest fișier, Windows va reconstrui automat memoria cache a pictogramelor.

Pentru a începe, apăsați „Win + R”, introduceți calea de urmărire în timp ce înlocuiți „Nume utilizator” cu numele dvs. de utilizator real și apăsați butonul Enter.

comanda rebuild-icon-cache-run

Fișierul cache de pictograme este ascuns în mod implicit; trebuie să îl dezvăluie înainte de al putea șterge. Pentru aceasta, selectați opțiunea „Opțiuni folder” din meniul „Instrumente”.

reconstrui-pictograma-cache-select-folder-opțiuni

Odată ce fereastra Opțiuni folder a fost deschisă, navigați la fila „Vizualizare”, selectați opțiunea „Afișați fișierele, folderele și unitățile ascunse”, apoi faceți clic pe butonul „Ok” pentru a salva modificările.

reconstrui-pictograma-cache-arată-fișierele-ascunse

Această acțiune va dezvălui fișierul „IconCache.db”. Pur și simplu selectați fișierul și ștergeți-l folosind tasta Ștergere de pe tastatură.

reconstrui-icon-cache-șterge-iconcache-fișier

După ștergerea fișierului, trebuie să reporniți Explorer pentru a vedea modificările. Pentru aceasta, deschideți Managerul de activități, navigați la fila „Procese”, faceți clic dreapta pe „explorer.exe” și apoi selectați opțiunea „Terminați procesul”.

reconstrui-pictograma-cache-sfârșitul-proces

Acum, navigați la fila Aplicații și faceți clic pe butonul „Activitate nouă”.

reconstrui-pictograma-cache-nou-sarcină

Aici, în această fereastră, introduceți „explorer.exe” și apăsați butonul Enter de pe tastatură pentru a începe noul proces. Asta e tot ce trebuie făcut. Ați reconstruit cu succes cache-ul de pictograme rupte în Windows 7.

reconstruiți-pictograma-cache-reporniți-explorator

Reconstruiți memoria cache în Windows 8 și 10

Deși Windows 8 și 10 au același fișier „IconCache.db” în aceeași locație ca în Windows 7, ștergerea fișierului nu va funcționa. În Windows 8 și 10 există mai multe fișiere cache de pictograme situate într-o locație diferită. Deoarece există mai multe fișiere de șters, vom folosi abordarea Prompt de comandă, deoarece facilitează lucrurile.

Pentru a începe, apăsați „Win + X” și apoi selectați opțiunea „Prompt comandă” din lista de opțiuni. Odată ce linia de comandă a fost deschisă, executați comanda de mai jos pentru a naviga în folderul Explorer. Desigur, înlocuiți „Nume utilizator” cu numele dvs. real de utilizator.

reconstrui-pictograma-cache-folder-cale-cmd

Odată ce sunteți aici, puteți utiliza fișierul dir comanda pentru a vedea toate fișierele din director.

reconstrui-pictograma-cache-dir-cmd

Acum, utilizați comanda de mai jos pentru a șterge toate fișierele cache de pictograme într-un singur pas.

reconstrui-icon-cache-șterge-iconcache-fișiere

Acțiunea de mai sus va șterge toate fișierele cache de pictograme. Acum deschideți Managerul de activități, navigați la fila Procese, faceți clic dreapta pe procesul „Windows Explorer” și selectați opțiunea „Reporniți”.

reconstruiți-pictograma-cache-reporniți-exploratorul-win10

Această acțiune va reporni Explorer și Windows va reconstrui automat memoria cache a pictogramelor.

Asta e tot ce trebuie făcut. Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a reconstrui memoria cache a pictogramelor în Windows 7, 8 și 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x