Cum să recunoașteți melodiile fără să cunoașteți versurile: ghid practic

Cum să identifici melodiile fără să cunoști versurile
⏱️ 8 min read

“Auzi o melodie și nu știi cum se numește? Nu-ți face griji, poți identifica melodia fără să cunoști versurile! Un mod simplu este să cauți textul fragmentelor pe care le știi pe Internet utilizând motorul de căutare. De asemenea, poți folosi diferite aplicații sau servicii online care să te ajute să găsești melodia după beat sau după ritm. De exemplu, poți folosi Shazam sau SoundHound pentru a recunoaște melodiile pe care le auzi. În plus, unele posturi de radio sau platforme media oferă playlist-uri cu melodiile difuzate, ceea ce poate fi de ajutor atunci când încerci să găsești o melodie. Înțelegerea notei muzicale și a sistemului muzical poate proveni și ea în ajutorul tău. Încearcă să identifici anumite motive muzicale sau pasaje de melodie și căutând notele pe care le auzi te poți apropia de numele cunoscut al melodiei. În general, există multe metode de a-ți ajuta să identifici o melodie, chiar dacă nu cunoști versurile. Dacă nu reușești singur, poți întotdeauna să ceri ajutorul unor prieteni pasionați de muzică sau să accesezi forumuri sau grupuri de discuții online pe această temă.”

Sunt momente când auzim această melodie uimitoare de care ne îndrăgostim instantaneu la FM sau la o petrecere și ne-ar plăcea să o auzim din nou. Cu toate acestea, nu știm numele melodiei. Problema aici este că, deși melodia ni se blochează în cap, nu prea știm versurile pentru a face o căutare rapidă și a obține melodia. Ei bine, asta e ceva care ni s-a întâmplat tuturor, nu? Din fericire, există câteva instrumente care vă pot ajuta să identificați melodiile, chiar și atunci când nu vă amintiți versurile.

Așadar, fără alte prelungiri, Acestea sunt diferitele moduri de a identifica melodiile fără a cunoaște versurile:

1. Folosiți aplicații de identificare muzicală precum Shazam

Cel mai probabil ești deja conștient Shazam. Aplicația populară de identificare a muzicii vă permite să identificați melodiile printr-o atingere. Doar apăsați pe „Joacă Shazamiar aplicația va începe să asculte muzică pentru a identifica melodia. Odată identificată, aplicația vă va oferi opțiuni de partajare, de a transmite în flux muzica într-o aplicație de muzică terță parte disponibilă în țara dvs., de a vă afișa videoclipuri și versuri atunci când sunt disponibile. Aplicația vă permite, de asemenea, să urmăriți artiști și să descoperiți muzică nouă, ceea ce o face posibil cea mai bună aplicație de identificare a muzicii.

Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați un alt serviciu, puteți încerca aplicații precum câine, ID de urmărire Sony etc., care oferă o funcționalitate similară de identificare muzicală.

2. Încercați Google Now sau Siri sau Cortana

Știați că asistenții vocali Android (Google Now), iOS (Siri) și Windows (Cortana) vin cu funcții de identificare a muzicii încorporate? Da, așa e, au! Iată cum să le folosiți:

  • google acum

Este ușor să identifici melodii pe Google Now. spune doar “Bine Google” hotword pentru a activa căutarea vocală și a întreba “Ce cântec este acesta?” sau poți pur și simplu atingeți pictograma muzică Disponibil în dreapta jos când începeți o căutare vocală.

Căutare Muzică Google Now

Google va începe apoi să asculte melodia și, atunci când o identifică, va afișa diverse detalii despre melodie împreună cu o opțiune de achiziție a piesei de pe Google Play Music. Toate căutările dvs. de melodii sunt salvate și le puteți verifica în Pagina de căutare a sunetului Google Play.

Google Now identifică muzica

Cântecul „Ce cântec este acesta?” Comanda aduce linkul de cumpărare Play Music numai în țările în care este disponibil Google Play Music, cum ar fi SUA, Australia, Italia, Japonia etc. Dacă Play Music nu este disponibil în țara dvs., Google Now va identifica în continuare o melodie când atingeți butonul de muzică. dar nu va exista niciun link de cumpărare.

  • siri

Siri de la Apple vă ajută să identificați melodiile, datorită integrării Siri-Shazam introdusă cu iOS 8 în urmă cu câțiva ani. Pentru a începe, întreabă-l pe Siri “Ce cântec este acesta?” fie „Nume acea melodie” iar Siri va prezenta detaliile melodiei, împreună cu un link pentru a-l cumpăra din magazinul de muzică iTunes.

Siri identifică melodiile

  • Cortana

Asistentul virtual Microsoft Cortana oferă, de asemenea, capacitatea de a identifica muzica pe dispozitivele Windows și Windows Phone. Doar vorbeste “Ce cântec este acesta?” Sau pur și simplu faceți clic pe butonul de muzică în partea dreaptă sus a Cortana pentru a activa identificarea muzicii. Odată ce muzica este găsită în baza de date, Cortana vă va oferi detaliile melodiei împreună cu linkul de cumpărare Groove Music.

Cortana identifică muzica

3. Cântați sau fredonați pentru a identifica o melodie

instrumentul web midomi vă permite să identificați o melodie fredonând sau cântând melodiile. Si tu poate chiar să fluieră melodia melodiei pentru identificare Sună grozav, nu? Și vestea bună este că funcționează! Pur și simplu accesați site-ul web Midomi și apăsați butonul „sing and hum” pentru a înregistra o melodie timp de cel puțin 10 secunde și maxim 30 de secunde. Odată făcut acest lucru, instrumentul va căuta în baza sa de date melodia corespunzătoare și apoi vă va furniza detaliile melodiei împreună cu un link de cumpărare.

Midomi Identificați melodiile cântând sau fredonând

4. Încercați să cântați ritmul pentru a identifica muzica

Musipedia, după cum sugerează și numele, este un portal web inspirat de Wikipedia, care vă permite să căutați muzică în diferite moduri. Portalul oferă o mulțime de tonuri de apel care pot fi căutate și editabile. Există opțiuni pentru a găsi o melodie prin ritm, ceea ce înseamnă practic că puteți încerca și potriviți ritmul melodiei pe care o căutați cântând la tastatură într-un model similar. Site-ul web vă permite, de asemenea, să fluierați muzica prin microfon sau să cântați la un pian flash pentru a identifica o melodie.

Căutare muzicală Musipedia

În timp ce totul arată grozav, este întotdeauna greu să potriviți un ritm cu tastatura. Pentru oamenii versați în muzică, există și Keyboard Lookup, care simulează diferitele taste de pe o tastatură muzicală reală pentru o mai bună identificare a muzicii.

5. Obțineți ajutor din partea comunității

Dacă metodele menționate mai sus nu ți-au dat niciun rezultat în a găsi acel cântec minunat pe care ai auzit-o, poți oricând să întrebi comunitatea. Cel mai bun loc pentru a întreba este cu siguranță Reddit. Poți oricând să mergi înainte și să întrebi la subreddit muzical sau există un subreddit cool numit „La vârful limbii”care este un loc în care oamenii întreabă despre filmul pe care l-au uitat sau despre o melodie pe care doresc să o identifice.

VEZI ȘI: 14 site-uri web gratuite de descărcare a muzicii legale

Sunteți pregătiți să identificați o melodie chiar și fără versuri?

Sincer, primele două moduri sunt cele mai bune și mai fiabile modalități de a identifica o melodie. Cu toate acestea, dacă le-ați încercat pe toate și încă nu puteți găsi melodia pe care ați căutat-o, puteți încerca celelalte moduri. Suntem destul de siguri că vei găsi melodia. Ei bine, sper să faci! Așadar, încercați aceste metode pentru a identifica melodiile și spuneți-ne cum a funcționat pentru dvs. Sun off în secțiunea de comentarii de mai jos.

Dacă sunteți un iubitor de muzică, ați experimentat cu siguranță starea de confuzie atunci când ascultați o melodie pe care o îndrăgiți, dar nu vă amintiți numele sau versurile. Din fericire, există mai multe instrumente și aplicații care pot ajuta la identificarea melodiilor fără a cunoaște versurile. Cele două cele mai bune metode sunt utilizarea aplicației Shazam sau a asistenților vocali precum Google Now, Siri sau Cortana. Instrumente precum Midomi sau Musipedia pot fi, de asemenea, utile. Dacă totul eșuează, întrebați comunitatea pentru ajutor. Identificarea unei melodii poate fi un proces frustrant, dar cu aceste instrumente și metode, veți fi sigur că găsiți melodia pe care o doriți.
Și până la urmă, după toate noutățile și informațiile legate de tehnologie, mă simt ca și cum m-aș rupe dintr-o lume diferită. Dar atunci când se termină o postare, este momentul să rămânem conectați cu realitatea noastră și să ne întoarcem la rutina noastră. Să fim conștienți că totuși, tehnologia este uimitoare și ne poate oferi multe surprize frumoase. Așadar, îți mulțumesc că ai alocat timp să citești și să descoperi ceva nou împreună cu mine. Să petrecem cu toții timp de calitate cu gadgeturile și dispozitivele noastre preferate până la următorul articol!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x