Cum să recuperați fișierele șterse definitiv pe Windows 10

1641529451 Cum sa recuperati fisierele sterse definitiv pe Windows 10
⏱️ 6 min read

Pe Windows 10, dacă ați șters accidental un fișier, datele au fost corupte sau ați șters un hard disk din greșeală, puteți utiliza instrumentul Windows File Recovery pentru a vă ajuta să recuperați acele fișiere fără a fi nevoie să trimiteți unitatea la o companie de recuperare de date sau instrumente costisitoare de recuperare.

Recuperare fișiere Windows este un instrument gratuit de linie de comandă care este capabil să recupereze o mulțime de formate de fișiere de pe hard disk-ul sistemului, stocare USB externă sau carduri SD care au fost șterse definitiv și nu puteți recupera din Coșul de reciclare.

Cu toate acestea, dacă doriți să creșteți șansele de recuperare cu succes, trebuie să utilizați instrumentul imediat, deoarece fișierele noi șterse încă există pe unitate, dar sunt marcate pentru ștergere și pot fi suprascrise pe măsură ce sunt create fișiere noi.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a recupera și restaura fișierele șterse utilizând Windows File Recovery pe Windows 10 versiunea 2004.

Cerințe

Pentru a utiliza winfr instrument de linie de comandă pentru a recupera fișierele șterse definitiv, veți avea nevoie de:

 • Windows 10 versiunea 2004 (actualizare mai 2020).
 • Sistem de fișiere acceptat, cum ar fi NTFS, ReFS, FAT și exFAT.
 • Unitate secundară pentru a utiliza o destinație de recuperare. Puteți utiliza a doua unitate locală sau orice stocare USB.

De asemenea, luați în considerare că, în funcție de cantitatea de date și de dimensiunea unității, procesul de recuperare poate dura foarte mult.

Instalați instrumentul Windows File Recovery pe Windows 10

Pentru a instala instrumentul Windows File Recovery, urmați acești pași:

 1. Deschis Magazin Microsoft.

 2. Apasă pe obține buton.

  Descărcare Windows File Recovery

 3. Apasă pe Deschis buton.

 4. Apasă pe Instalare butonul pentru a adăuga Windows File Recovery pe dispozitiv.

După ce ați finalizat pașii, puteți continua să scanați și să recuperați fișierele folosind instrumentul pe Windows 10.

Recuperați fișierele șterse folosind Windows File Recovery

Pentru a recupera fișierele șterse definitiv pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Recuperare fișiere Windows și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide instrumentul.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a recupera un anumit fișier de pe unitatea de sistem (C) în folderul de recuperare de pe o unitate alternativă (E) și apăsați introduce:

  winfr source-drive: destination-drive: [/switches]
  Sfat rapid: Dacă vă recuperați de pe unitatea Windows 10, utilizați /n FILTER și /y:TYPES comută pentru a specifica fișierele sau folderul utilizatorului.

  De exemplu, următoarea comandă recuperează folderul Documente din unitatea „C” de pe unitatea „E” utilizând modul implicit:

  winfr c: e: /n UsersUSERNAMEDocuments
  Recuperare fișiere Windows
  Recuperare fișiere Windows

  În comandă, asigurați-vă că actualizați calea cu calea către folderul Documente.

După ce finalizați pașii, instrumentul va scana și va restaura fișierele șterse într-un folder numit „Recovery_DATE-AND-TIME” de pe unitatea de destinație.

Pașii descriși mai sus utilizează modul „Implicit” pentru a efectua recuperarea, dar instrumentul oferă mai multe opțiuni și moduri, inclusiv „Segment” și „Semnătură”.

In conformitate cu documentația Microsoft, dacă nu sunteți sigur de metoda de utilizat, atunci ar trebui să începeți cu Mod implicit modul. Cu toate acestea, compania recomandă ca pentru NTFS, să utilizați Mod implicit modul dacă fișierele au fost șterse recent. Dacă fișierele au fost șterse cu puțin timp în urmă, după formatarea unei unități sau a unui spațiu de stocare corupt, atunci ar trebui să încercați mai întâi Segment, iar apoi Semnătură modul.

Dacă aveți de-a face cu sisteme de fișiere FAT, exFAT, ReFS, atunci ar trebui să utilizați Semnătură modul.

Utilizați Windows File Recovery în modul implicit

Pentru a utiliza modul implicit pentru recuperarea fișierelor, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Recuperare fișiere Windows și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide instrumentul.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a recupera un anumit fișier de pe unitatea de sistem (C) în folderul de recuperare de pe o unitate alternativă (E) și apăsați introduce:

  winfr c: e: /n UsersUSERNAMEDocumentsContract.docx
 4. Tastați următoarea comandă de recuperare a fotografiilor .jpeg și .png din folderul Imagini în folderul de recuperare de pe o unitate secundară (E) și apăsați introduce:

  winfr c: e: /n UsersUSERNAMEPictures*.jpeg /n UsersUSERNAMEPictures*.png
 5. Tastați următoarea comandă pentru a recupera folderul Documente de pe unitatea de sistem în folderul de recuperare de pe unitatea secundară (E) și apăsați introduce:

  winfr c: e: /n UsersUSERNAMEDocuments

Utilizați Windows File Recovery în modul Segment

Pentru a utiliza modul Segment pentru a recupera fișiere, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Recuperare fișiere Windows și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide instrumentul.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a recupera fișierele PDF și Word de pe unitatea de sistem (C) în folderul de recuperare de pe o unitate secundară (E) și apăsați introduce:

  winfr c: e: /r /n *.pdf /n *.docx
 4. Tastați următoarea comandă pentru a recupera orice fișier cu șirul „client” în numele fișierului, utilizând caractere wildcard și apăsați introduce:

  winfr c: e: /r /n *client*

Utilizați Windows File Recovery în modul semnătură

Pentru a utiliza modul Semnătură pentru a recupera fișiere, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Recuperare fișiere Windows și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide instrumentul.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a vedea grupurile de extensii acceptate și tipurile de fișiere corespunzătoare și apăsați introduce: winfr /#

  winfr /#
 4. Tastați următoarea comandă pentru a recupera fotografiile .jpeg (jpg, jpeg, jpe, jif, jfif, jfi) și .png de pe unitatea de sistem (C) în folderul de recuperare de pe o unitate secundară (E) și apăsați introduce:

  winfr c: e: /x /y:jpeg,png
 5. Tastați următoarea comandă pentru a recupera fișierele .zip (zip, docx, xlsx, ptpx și așa mai departe) de pe unitatea de sistem (C) în folderul de recuperare de pe o unitate secundară (E) și apăsați introduce:

  winfr C: e:recovery /x /y:zip
  

După ce finalizați pașii, instrumentul Windows File Recovery va încerca să restaureze automat fișierele șterse definitiv și va încerca să le recupereze într-un folder de recuperare din folderul de destinație.

.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x