Cum să redați fișiere media pe PS4

Cum să redați fișiere media pe PS4
⏱️ 3 min read

Au trecut vremurile în care consola dvs. de jocuri ar fi folosită exclusiv pentru a juca jocuri și poate pentru a viziona câteva filme. Astăzi PS4 este un centru multimedia atotputernic capabil să facă totul, de la transmiterea listelor de redare Spotify până la vizionarea Netflix. Zvonurile spun că un patch viitoare va face ca PS4 să fie capabil să vă zgârie spatele în timp ce vă șoptește nimicuri ASMR în ureche.

Începând din 2015, PS4-ul dvs. este, de asemenea, foarte capabil să redea fișiere media pe care le păstrați pe un hard disk USB extern (Din păcate, nu puteți stoca fișiere media local pe PS4), iar în acest articol vă vom arăta cum .

Pregătiți unitatea HDD / USB externă

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că dispozitivul pe care îl veți utiliza pentru a reda fișierele media este formatat corect. PS4 acceptă formate FAT32 și exFAT (nu NTFS). Vă recomandăm să utilizați formatul exFAT mai degrabă decât vechiul FAT32, deoarece vă permite să stocați fișiere individuale mult mai mari de care veți avea nevoie cu siguranță în cazul videoclipurilor.

Puteți formata HDD-ul extern sau unitatea USB pe aproape orice computer. Iată ghidurile noastre despre cum să formatați un HDD extern pe Mac și cum să formatați un HDD extern / unitate USB pe Windows. Dacă vă concentrați în special pe optimizarea hard disk-ului pentru a reda filme, consultați ghidul nostru despre cum să formatați un hard disk potrivit pentru filme.

Redați fișiere video pe PS4

Folosind playerul media integrat puteți utiliza PS4 pentru a reda fișiere video în formatele MKV, AVI, MP4 și MP2 TS. Rețineți că fișierele dvs. video vor trebui, de asemenea, să utilizeze codecurile corecte pentru imagine și sunet. Deci, dacă, de exemplu, aveți un videoclip MKV, codecul său audio va trebui să fie MP3, AAC LC sau AC-3, altfel nu veți auzi nimic. Iată lista oficială a Sony a toate formatele media și codecurile acceptate pentru PS4.

Pe hard disk-ul exFAT proaspăt formatat, aruncați toate fișierele video pe care doriți să le redați pe PS4 într-un folder cu numele la alegere. (Ei trebuie să fiți într-un folder, altfel PS4 nu le va vedea.) Când ați terminat, conectați hard disk-ul la PS4, accesați „Media Player”, apoi navigați la videoclipurile dvs.

Redați fișiere muzicale pe PS4

cum să redați fișiere media pe ps4-muzică

Este aproape aceeași poveste aici ca și fișierele video, cu excepția formatelor acceptate în acest caz sunt FLAC, MP3 și AAC. Partea cu adevărat importantă de informații pe care trebuie să le cunoașteți este că dosarul pe care îl creați pentru fișierele dvs. muzicale de pe hard disk trebuie să fie numit „Muzică” pentru ca PS4 să le vadă.

Lucrul grozav despre redarea fișierelor muzicale pe PS4 este că poți reda melodiile preferate în timp ce joci. Odată ce ați început să vă redați muzica folosind Media Player, în timpul jocurilor, țineți apăsat butonul PS pentru a accesa meniul rapid, unde veți avea controlul de redare a muzicii de bază, cum ar fi Pauză / Redare, Piesa anterioară / următoare etc.

Concluzie

Redarea fișierelor media pe PS4 este, cu milă, mult mai ușoară decât înainte, datorită unor patch-uri mult-solicitate și mult necesare de la Sony. Este puțin frustrant faptul că nu puteți stoca fișiere media local pe PS4 și le puteți reda direct de acolo, dar cine știe? Strigați despre asta suficient de tare și se poate întâmpla.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x