Cum să redați videoclipuri H.265 cu playerul media preferat

Cum să redați videoclipuri H.265 cu playerul media preferat
⏱️ 3 min read

H.265 sau High Efficiency Video Coding (HEVC) este cel mai rapid codificator video din lume. Suportă compresia de date între 25 și 50% la aceeași calitate video, ducând la o eficiență mai mare de codificare. Fără îndoială, H.265 se bucură de atenția multora, inclusiv a artiștilor de streaming online, a jucătorilor și a dezvoltatorilor de software.

H.265 vizează afișaje cu rezoluție mai mare, inclusiv 8K / 4K și oferă o calitate superbă a imaginii, fără ieșiri neclare. Aici vom învăța cum să redați videoclipuri H.265 pe playerul media preferat. După cum se dovedește, foarte puțini dintre ei acceptă direct acest format. Cu toate acestea, cu câteva modificări, puteți rula videoclipuri H.265 fără probleme.

VLC

Dacă VLC este media player-ul tău preferat, atunci ai deja noroc. De la versiunea 3.0 și mai mare, puteți juca codec H.265 fără pachete de suport suplimentare. Surprinzător, ei am uitat să actualizez acest fapt important pe site-ul lor oficial. Există o mulțime de site-uri web care oferă asistență H.265 pentru VLC, ceea ce adaugă confuzie.

Prin urmare, dacă pur și simplu descărcați fișierul ultima versiune a VLC, puteți reda videoclipuri H.265 așa cum se arată mai jos. Puteți descărca VLC 3.0 pentru Windows, macOS, iOS, Apple TV, GNU / Linux, Android și Chrome OS.

Windows Media Player

Dacă VLC a fost o potrivire naturală cu H.265, Windows Media Player (WMP) necesită ceva lucru. De obicei, veți obține un ecran gol în timp ce încercați să redați videoclipuri H.265 pe WMP.

video-h265-windows-media-player

Lucrul bun este că, dacă înveți să instalezi codec H.265 cu WMP, poți aplica același principiu și pentru alte playere media. Accesați acest site pentru a completa software-ul WMP cu un pachet de codec avansat.

Windows Media Player Codec Pack Plus

În timpul instalării, veți putea vedea noile codecuri, inclusiv HEVC, care vor fi acceptate în WMP. Nu uitați să debifați adware-ul, browserele și software-ul fără legătură, deoarece vor fi multe.

hevc-codec-installed-media-player-codec-pack-plus

Odată instalat, puteți reda acum videoclipurile HEVC pe Windows Media Player fără probleme.

Windows Media Redare Redare HEVC

Microsoft Photos

Dacă sunteți recent transformat în aplicația Microsoft Photos, s-ar putea să vă dezamăgiți în timp ce redați videoclipuri H.265. Din fericire, există un link către codecul corespunzător din Magazinul Microsoft.

Aplicația HEVC Error Photos

Extensia este instalată rapid din magazin și poate reda videoclipuri HEVC în oricare dintre celelalte aplicații Windows.

Cumpărați aplicația HEVC Extension Photos

DivX

DivX, inclusiv cea mai recentă versiune, nu acceptă H.265 direct. Veți primi un ecran de eroare așa cum se arată mai jos. Cu toate acestea, tot ce trebuie să faceți este să dezactivați decodarea hardware pentru a remedia problema. Acest lucru nu va afecta calitatea videoclipurilor H.265, deoarece scopul accelerării hardware este de a reduce încărcarea procesorului. Dacă aveți o grafică bună în PC, oricum nu va fi mare lucru.

Eroare DivX HEVC

După ce ați terminat, puteți reda videoclipuri H.265 pe playere DivX fără alte memento-uri pentru a dezactiva codarea hardware.

DivX Rulează videoclipuri HEVC

KM Player

La fel ca în cazul VLC, KM Player este extrem de avansat și rulează H.265 direct de pe bat. KM Player acceptă 4K, 8K și 60FPS și nu există reclame decât în ​​trecut. Cu cea mai recentă versiune pentru Windows, macOS, iOS și Android, puteți reda videoclipuri H.265 fără probleme.

KM Player acceptă HEVC

Concluzie

Cu H.265 obțineți cea mai bună calitate vizuală, indiferent dacă vizionați un film, jucați un joc sau efectuați o transmisie multicast. Vă servește cel mai bine în transferul experienței pe ecranul mic pe ecranul mare. În prezent, foarte puține camere foto acceptă 8K, ceea ce înseamnă că, deocamdată, H.265 va rămâne standardul de aur pentru compresia video.

Aveți un player media preferat care are nevoie de asistență H.265? Trageți-ne întrebări aici și vă vom răspunde cu plăcere.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x