Cum să redați videoclipuri YouTube în VLC

Cum să redați videoclipuri YouTube în VLC
⏱️ 6 min read

YouTube are cea mai mare bibliotecă video din întregul Internet, ceea ce nu vă surprinde dacă petreceți ore în șir în fiecare zi. Cu toate acestea, în afară de vizionarea videoclipurilor pe site-ul YouTube, știți că puteți reda și videoclipuri YouTube în VLC? Da, versatilul media player VLC vă permite să redați videoclipuri în orice format. În acest fel, puteți ajusta efectele și interfața video după bunul plac și să nu vă limitați la ceea ce oferă YouTube.

De ce să redați videoclipuri YouTube în VLC?

Nu este absolut nimic în neregulă cu vizionarea videoclipurilor direct pe YouTube, cu excepția faptului că există o mulțime de reclame și videoclipuri redate automat singure, canale „recomandate” enervante și comentarii enervante.

Cu VLC, puteți urmări în liniște videoclipurile dorite. Nu numai asta, puteți ajusta și dimensiunea videoclipului, efectele video și audio, pe care YouTube nu le oferă. Nu în ultimul rând, puteți adăuga chiar și un fișier de subtitrare la videoclip.

Redarea videoclipurilor YouTube prin Network Stream

Urmați pașii de mai jos pentru a reda videoclipuri YouTube în VLC:

1. În browser, accesați site-ul YouTube. Faceți clic pe videoclipul pe care doriți să-l vizionați.

2. Copiați adresa URL a videoclipului YouTube. Ar trebui să fie așa ceva: https://www.youtube.com/watch?v=iFLpKYGr9zI

3. Deschideți VLC.

4. Faceți clic pe „Media -> Open Network Stream”.

5. Lipiți adresa URL a videoclipului YouTube în câmpul „Adresa URL a rețelei”. Faceți clic pe Redare și videoclipul va începe redarea în VLC.

Adresa de rețea Vlc 1

6. Pentru opțiuni avansate, selectați caseta „Afișați mai multe opțiuni”. De aici, puteți configura cât timp VLC ar trebui să memoreze în cache videoclipul înainte de redare. De asemenea, puteți configura ora de început și ora de încheiere a videoclipului.

Opțiuni avansate Vlc Network Stream 1

Asta e.

Tragere și plasare

O modalitate mai ușoară de a reda rapid un videoclip YouTube în VLC este să evidențiați adresa URL a videoclipului YouTube și să o trageți în VLC. Videoclipul va fi redat automat în VLC.

Dacă redați un videoclip în prezent, trageți și fixați o nouă adresă URL se va adăuga la lista de redare și va suprascrie videoclipul pe care îl urmăriți.

Copiaza si lipeste

Dacă doriți să adăugați videoclipuri YouTube la lista dvs. de redare în loc să suprascrieți videoclipul existent, puteți copia URL-ul videoclipului YouTube, faceți clic pe VLC și lipiți-l folosind Ctrl + V (sau Cmd + V în macOS).

Vlc Paste Url

Se va afișa o fereastră pop-up cu opțiuni pentru a o reda imediat sau a o pune în listă de redare.

Dacă cele de mai sus eșuează

Google modifică întotdeauna algoritmul YouTube pentru a împiedica accesul aplicațiilor terțe la biblioteca YouTube. Dacă metoda „Play Network Stream” nu funcționează pentru a reda videoclipul YouTube, ar trebui să vă actualizați VLC la cea mai recentă versiune.

Alternativ, puteți instala extensia YouTube pentru VLC.

1. Accesați https://raw.githubusercontent.com/videolan/vlc/master/share/lua/playlist/youtube.lua (sau pur și simplu faceți clic dreapta pe acest link și selectați „Salvați linkul ca”).

2. Copiați tot codul din el și lipiți-l într-un editor de text. Salvați fișierul ca „youtube.luac” (rețineți „c” suplimentar în extensia de fișier) în directorul VLC lua:

Pentru toți utilizatorii

  • Ferestre: Fișiere de programe VideoLANVLCluaplaylist
  • macOS: /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/playlist/
  • Linux: / usr / lib / vlc / lua / playlist / sau / usr / share / vlc / lua / playlist /

Pentru utilizatorul actual

  • Ferestre: % APPDATA% vlcluaplaylist
  • macOS: / Users /% your_name% / Library / Application Support / org.videolan.vlc / lua / playlist /
  • Linux: ~ / .local / share / vlc / lua / playlist /

Reporniți VLC și ar trebui să puteți reda videoclipuri YouTube. Nu uitați să actualizați VLC (sau scriptul) ori de câte ori nu puteți reda videoclipuri YouTube.

Opțiuni de configurare

Există mai multe opțiuni pe care le puteți configura pentru streaming de calitate video mai bună.

1. În VLC, accesați „Instrumente -> Preferințe”.

2. În partea stângă jos, sub secțiunea „Afișați setările”, dați clic pe „Toate”. Aceasta va afișa opțiuni de configurare mai avansate.

3. În panoul din stânga derulați în jos la „Intrare / Codecuri” și selectați-l.

Preferințe Vlc Rezoluție video de intrare 1

4. În panoul din dreapta, puteți derula în jos până când vedeți opțiunea „Rezoluție video preferată”. Aici puteți selecta calitatea videoclipului pentru a fi transmis în flux. Implicit este „Cel mai bun disponibil”, dar îl puteți forța să redea la Full HD (1080p), HD (720p), SD (576 sau 480 linii) sau Definiție scăzută sau foarte scăzută.

Pentru VLC pe Android

Aplicația Android VLC vine cu o opțiune „Stream” care ar trebui să vă permită să redați videoclipuri YouTube. Cu toate acestea, la momentul scrierii acestui articol, funcția „Stream” nu funcționează pentru mine. Sperăm că o actualizare viitoare poate rezolva această problemă.

Încheierea

Metodele de mai sus vă vor permite să vizionați videoclipuri YouTube în VLC. De asemenea, funcționează pentru alternative YouTube, cum ar fi Vimeo, Dailymotion și Twitch. În cele din urmă, îl puteți obține și pentru a reda o listă de redare YouTube urmând pașii de aici.

Credit de imagine: Logo VLC media player pe telefonul mobil de către DepositPhotos

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x