Cum să redimensionați și să optimizați imaginile utilizând GIMP

Cum să redimensionați și să optimizați imaginile utilizând GIMP
⏱️ 4 min read

Redimensionarea imaginilor este una dintre multele sarcini obișnuite pe care oamenii trebuie să le îndeplinească în mod regulat. Multe site-uri web nu acceptă imagini de înaltă rezoluție, deci este foarte util să învățați cum să faceți acest lucru.

În acest tutorial voi demonstra cum să redimensionați o imagine utilizând GIMP, un program gratuit de manipulare a imaginii disponibil pentru Linux, OS X și Windows.

Iată imaginea pe care o voi folosi.

După cum puteți vedea, are dimensiuni de 4096 x 3072 pixeli și dimensiune a fișierului de 3,3 MB. Acest lucru este cu siguranță prea mare pentru a fi utilizat pe web. Îl vom redimensiona la ceva mai ușor de gestionat în pașii de mai jos.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Inainte sa incepi

Asigurați-vă că aveți GIMP instalat pe computer. Dacă sunteți pe Ubuntu sau o distribuție Linux bazată pe Ubuntu, GIMP ar trebui să fie în depozitele oficiale. Pur și simplu rulați următoarea comandă pentru ao instala:

Pentru alții, pur și simplu Google pentru cum să instalați GIMP pe sistemul dvs. de operare. Versiunea stabilă actuală este 2.8.

După ce ați instalat GIMP, va trebui să instalați pluginul „Salvați pentru web”, care vă ajută să optimizați imaginile pentru a fi utilizate pe web. Vă rugăm să urmați instrucțiunile descrise aici pentru a activa caracteristica „Salvați pentru Web” în GIMP pentru utilizatorii Ubuntu și Windows.

Odată ce ați satisfăcut dependențele de mai sus, puteți continua pașii descriși mai jos.

Pași

1. Lansați GIMP și accesați „Fișier -> Deschidere” sau apăsați „Ctrl + O” de pe tastatură pentru a deschide imaginea pe care doriți să o redimensionați.

2. Din meniu, accesați „Imagine -> Scalați imaginea”. Va apărea o casetă de dialog în care puteți alege noi dimensiuni de pixeli pentru imaginea dvs.

redimensionare-gimp-imagine-scară

3. Pentru a modifica valorile, trebuie doar să faceți clic în oricare dintre casete (lățime sau înălțime) și introduceți valorile preferate. În acest caz, voi folosi 800px ca lățime nouă, dar folosiți orice doriți.

4. După ce ați introdus noua lățime, înălțimea se va micșora automat pentru a se potrivi cu raportul de aspect care este bine. În acest caz, înălțimea imaginii a fost redusă la 600px de la 3072px.

redimensionare-gimp-imagine-scară-2

5. Dacă nu doriți să păstrați raportul de aspect, puteți face clic pe pictograma evidențiată cu săgeata albastră de mai sus pentru a modifica lățimea și înălțimea imaginii separat, dar rețineți că acest lucru ar putea distorsiona imaginea.

6. După ce sunteți mulțumit de noile dimensiuni, puteți face clic pe butonul „Scară” pentru a redimensiona imaginea la noile valori ale pixelilor.

7. Acum avem o imagine perfect dimensionată la 800 x 600 pixeli. În acest moment, dimensiunea fișierului ar trebui să se reducă dramatic.

8. Acum puteți să vă salvați imaginea utilizând pluginul „Salvați pentru web”, pe care îl puteți accesa prin „Fișier -> Salvați pentru web”. Formatul de fișier implicit este JPEG, care vă va oferi cea mai mică dimensiune a fișierului.

redimensionați-gimp-salvați-pentru-web

9. Nu există o calitate ideală, așa că folosiți discreția. Previzualizarea există pentru a vă arăta cum arată imaginea în timp ce continuați să modificați opțiunile. Dacă reduceți calitatea la o valoare foarte mică, imaginea va deveni neclară și inutilizabilă.

10. De îndată ce sunteți mulțumit de calitatea imaginii și dimensiunea fișierului, acum puteți salva imaginea în directorul preferat. Este recomandabil să păstrați fișierul original în cazul în care aveți nevoie de el mai târziu.

redimensionează-gimp-imaginea-finală

După cum puteți vedea din acest exemplu, dimensiunea și dimensiunile imaginii sunt mult mai mici, dar calitatea rămâne în continuare destul de consistentă.

Sper că acest tutorial v-a ajutat să vă dați seama cum să vă redimensionați corect imaginile cu GIMP. Dacă aveți alte întrebări sau sugestii cu privire la modul în care metodele descrise în acest articol pot fi îmbunătățite, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x