Cum să reduceți zgomotul de fundal al microfonului pe computerul dvs.

Cum să reduceți zgomotul de fundal al microfonului pe computerul dvs.
⏱️ 7 min read

Atunci când efectuați un apel de videoconferință, atât calitatea video, cât și cea audio sunt importante pentru o experiență bună a utilizatorului. Sunetul dvs. ar trebui să fie clar și clar, astfel încât să fie ușor de înțeles de toate urechile care ascultă. Cu toate acestea, una dintre problemele obișnuite care întrerupe apelul este zgomotul de fundal de la microfonul dvs. Aici veți afla cum să reduceți zgomotul de fundal al microfonului pe computer.

Folosiți căști

Majoritatea laptopurilor au un microfon încorporat de calitate scăzută, care poate provoca ecou sau sunet înăbușit. Cel mai bun mod de a reduce zgomotul de fundal al microfonului în acest caz este să folosiți căști, de preferință cu un microfon dedicat. Acest lucru vă va asigura că calitatea vocii dvs. este clară și că microfonul nu captează zgomotul din difuzoare.

Eliminați zgomotul de fundal înconjurător

Un alt pas foarte important pentru îmbunătățirea calității audio este eliminarea zgomotului de fundal din împrejurimile dvs. Puteți face acest lucru oprind ventilatoarele, închizând ferestrele și localizându-vă departe de orice alt zgomot deranjant. Asigurați-vă că microfonul dvs. este la distanță de gură, astfel încât respirația dvs. să nu poată fi auzită de alții. O altă opțiune bună este să vă dezactivați microfonul atunci când nu vorbiți.

Efectuați un test de microfon

Cel mai bun pariu pentru a vă înțelege calitatea vocii și ce factor poate afecta aceasta este să faceți un test de microfon. Există diverse opțiuni pentru a realiza acest lucru.

Prima metodă implică utilizarea configurării microfonului încorporat Windows. Acest lucru poate fi găsit în „Panoul de control -> Hardware și sunet -> Sunet”. Asigurați-vă că acesta este vechiul panou de control tradițional și nu cel cu setări noi.

Aici, din fila Înregistrare, selectați microfonul și selectați Configurare.

Selectați „Configurați microfonul” și urmați pașii enumerați pentru a vă permite să vizualizați nivelul de sunet al microfonului. Windows vă va anunța, de asemenea, dacă ceva nu este în regulă cu microfonul dvs.

Reduceți nivelul de zgomot al fundalului

A doua metodă este ceva mai simplă, deși manuală. Pur și simplu înregistrați un mic clip vocal utilizând Windows Voice Recorder, redați-l și ascultați-vă propria voce. Veți putea înțelege dacă ceva nu este în regulă cu privire la zgomotul de fundal și la ecou și apoi puteți lua măsuri pentru a-l corecta.

Reduceți înregistrarea vocală de zgomot de fundal

Suprimarea vocii în Windows

Windows oferă câteva funcții pentru a vă ajuta să reduceți zgomotul de fundal. Funcțiile exacte disponibile vor depinde de placa de sunet din computer și de driverele audio ale producătorului. Am inclus mai jos un scurt ghid.

1. Deschideți panoul de control tradițional de pe PC / laptop. Pentru aceasta, căutați Panoul de control în meniul Start. Asigurați-vă că deschideți vechiul meniu tradițional Start, deoarece aceste funcții nu sunt disponibile în noua aplicație Setări.

2. În panoul de control, navigați la „Hardware și sunet -> Sunet”.

Reduceți panoul de control al zgomotului de fundal
Reduceți sunetul de zgomot de fundal

3. În fila Înregistrare, selectați microfonul pe care îl utilizați pentru apelurile / înregistrările dvs. video. Odată selectat, faceți clic pe Proprietăți.

Reduceți proprietățile de zgomot de fundal

4. Aici, în fila Nivele, veți putea ajusta nivelul de voce al microfonului. Dacă aveți zgomot de fundal, puteți încerca să reduceți setarea de amplificare a microfonului. Acest lucru face microfonul mai sensibil la sunete, astfel încât să fie activat mai ușor, dar va prelua automat mai multe sunete de fundal.

Reduceți nivelurile de zgomot de fundal

În mod similar, dacă vocea dvs. este prea liniștită și dificil de auzit pentru cealaltă persoană, creșteți volumul microfonului pentru a vă face vocea mai puternică. După ce ați terminat de redat cu setările, faceți clic pe Aplicare pentru a testa microfonul așa cum este descris mai sus pentru a verifica ieșirea.

O altă opțiune care poate fi sau nu prezentă în funcție de setările computerului dvs. este Suprimarea vocală. Aceasta va fi prezentă în fila Îmbunătățiri. Dacă nu aveți această filă, este posibil ca computerul dvs. să nu accepte această opțiune.

În fila Îmbunătățiri, veți găsi două opțiuni:

  1. Suprimarea zgomotului / Anularea zgomotului: reduce zgomotul de fond și, în unele cazuri, îl poate elimina complet.
  2. Anulare ecou acustic: elimină orice ecou din voce, mai ales dacă este cauzat de sunetul emis de difuzoarele externe (dacă este utilizat).

Setări de intrare microfon pe macOS

De asemenea, puteți ajusta setările de intrare a microfonului pe Mac. În funcție de ce Mac aveți și de ce tip de microfon utilizați, veți putea ajusta aceste setări. Pentru a face acest lucru:

1. Deschideți Preferințe sistem pe Mac.

2. În Sunet, faceți clic pe „Intrare”. Veți vedea un glisor pentru a regla nivelul de intrare de pe microfon, pe care îl puteți face pentru a reduce eficient orice zgomot suplimentar sau sunete de respirație care ar putea fi captate de Mac.

Reduceți zgomotul de fundal Volumul de intrare Mac

3. În mod similar, în funcție de microfonul dvs., puteți vedea și opțiunea „Utilizați reducerea zgomotului ambiental”. Această opțiune nu este disponibilă dacă este selectat un format de microfon încorporat cu patru canale în Configurarea audio MIDI.

Utilizați software-ul încorporat de reducere a vocii al aplicației

Multe software-uri pentru conferințe video oferă setări pentru a vă optimiza vocea și calitatea audio. De exemplu, Discord și Zoom vă permit să vă configurați, să verificați și să vă optimizați vocea prin microfon. De asemenea, oferă diferite funcții de suprimare a zgomotului de fundal, care pot fi foarte utile pentru a reduce zgomotul de fundal al microfonului.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x