Cum să remediați deviația controlerului pe Joy Con și alte controlere de jocuri

Cum să remediați deviația controlerului pe Joy Con și alte controlere de jocuri
⏱️ 8 min read

Dacă sunteți proprietar de Nintendo Switch, sunt șanse mari să fi auzit deja despre deriva Joy-Con. Aceasta este de fapt parte dintr-o problemă mult mai mare. S-ar putea să se vorbească cel mai mult despre deriva de controler pe Switch, dar poate fi o problemă pe orice controler de jocuri cu unul sau mai multe stick-uri analogice. Aceasta include controlerele PlayStation 5 și Xbox Series X|S. Deși este posibil ca acestea să nu aibă același număr de cazuri de deplasare a controlerului, este totuși o problemă cu care se confruntă oamenii. Din fericire, vă putem ajuta să o remediați.

Ce este Controller Drift?

Deriva controlerului este termenul pe care îl folosim pentru a descrie atunci când un controler se comportă ca și cum ar avea o minte proprie. Un personaj dintr-un joc s-ar putea să meargă constant la stânga sau la dreapta, sau camera dvs. s-ar putea să se miște mereu.

Diferite lucruri pot cauza deviația controlerului, de la erori software până la adunarea de praf și resturi în interiorul unui controler. În ceea ce privește deriva în controlerele Nintendo Joy-Con, aceasta este adesea cauzată de uzură în cazul în care stick-ul analogic se întâlnește cu contactul cu controlerul.

Inginerii Nintendo spun că, la fel ca anvelopele unei mașini, acest tip de uzură este inevitabil. Practic, dacă folosiți intens controlerul Joy-Con, în cele din urmă va trebui să vă confruntați cu un fel de derive. Acesta este mai ales cazul și cu alte controlere.

Cum să remediați Nintendo Joy-Con Drift

S-ar putea să nu fii ghinionist doar pentru că te confrunți cu intrări fantomă sau simptome de deriva Joy-Con. Dacă problemele par minore, este posibil să le puteți rezolva recalibrând controlerul. Toate aceste opțiuni vor funcționa și cu controlerul Nintendo Switch Pro.

Deschideți „Setări de sistem” pe comutator, apoi accesați „Controle și senzori” și selectați „Calibrați stick-urile de control”. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a calibra controlerul.

Dacă recalibrarea nu a rezolvat problema, puteți încerca să actualizați controlerul.

Deschideți „Setări de sistem”, accesați „Controllere și senzori”, apoi derulați în jos până când vedeți „Actualizați controlere”. Aceasta va actualiza toate controlerele pe care le utilizați cu Switch la momentul respectiv.

Cum să remediați controlerul Drift Nintendo Update Controller

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu a funcționat, ați putea avea de-a face fie cu uzura stick-urilor analogice, fie cu praful din interiorul controlerului. Pentru praf, încercați să utilizați o cutie de aer comprimat pentru a sufla interiorul ambelor stick-uri analogice.

Dacă ați încercat toate opțiunile de mai sus și încă vă confruntați cu deriva, poate fi timpul să trimiteți controlerul la Nintendo.

Înlocuiți sau reparați gratuit Nintendo Joy-Con

Nintendo este conștient de problema derivei Joy-Con. Compania a pus la punct un program de reparații pentru controlere, care este ușor de utilizat, în funcție de locul în care locuiți. Întregul proces este gratuit.

Aveți grijă să trimiteți controlere Joy-Con în ediție limitată pentru reparații. Nintendo nu garantează că veți primi înapoi același controler pe care l-ați trimis, așa că dacă trimiteți controlerul potrivit de pe un Switch ediție limitată, este posibil să nu îl mai vedeți niciodată.

Pentru a solicita o reparație, mergeți la Site de reparații Nintendo Joy-Con. Rețineți că acest formular este doar pentru cei care locuiesc în Statele Unite sau Canada. Dacă locuiți în altă parte, va trebui să găsiți un centru local de reparații pe site-ul Nintendo.

Completați formularul cu informațiile dvs. După ce acest lucru este finalizat, veți primi o etichetă de expediere pentru a trimite controlerul sau controlerele Joy-Con la Nintendo pentru reparații.

Nintendo trimite cea mai nouă versiune a stick-urilor sale analogice Joy-Con când efectuează reparații. Compania spune că aceste versiuni mai noi sunt mai robuste, dar este posibil să nu fie complet imune la derive.

Cum să remediați deriva de controler PS4 și PS5

Controlerul DualSense pentru PlayStation 5 și controlerul DualShock 4 pentru PlayStation 4 nu sunt la fel de susceptibile la deviația controlerului ca Joy-Con, dar se poate întâmpla totuși.

Remedierea problemelor cu DualSense Drift

Resetarea controlerului PS5 DualSense poate rezolva problemele de deriva. Opriți PS5. Pe partea din spate a DualSense, există o mică gaură în partea dreaptă. Apăsați-l cu o agrafă sau un ac și țineți apăsat timp de cinci secunde.

Acest lucru îl va deconecta de la PS5. Reconectați-vă și vedeți dacă problemele dvs. persistă. Puteți încerca, de asemenea, să sabați stick-urile analogice cu aer comprimat conservat. Dacă vedeți că praful zboară afară, este un semn bun că controlerul trebuia curățat.

Dacă întâmpinați deriva doar în anumite jocuri, puteți vedea dacă acestea au o setare „zonă moartă” în opțiuni. Jocurile recente „Call of Duty” au această opțiune, ca exemplu. Creșterea zonei moarte va opri deriva dacă are loc doar în acel joc.

Remedierea problemelor cu DualShock 4 Drift

DualShock 4 există de câțiva ani în acest moment și încă nu a văzut probleme de deriva pe scară largă. Acestea fiind spuse, remediile standard pot ajuta aici.

Cum să remediați resetarea controlerului Drift Ps4

Puteți reseta controlerul PS4 DualShock folosind aceeași metodă ca DualSense de mai sus. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să curățați stick-urile analogice și să le loviți cu puțin aer comprimat pentru a curăța interiorul.

Cum să remediați deriva de controler Xbox One / Xbox Series X|S

Controlerul Xbox One și controlerele Xbox Series X|S sunt foarte asemănătoare, atât de mult încât puteți utiliza controlerele mai noi pe consola mai veche, precum și pe un PC Windows. Remedierea derivei controlerului pe fiecare controler este un proces similar, deși pare să se întâmple mai des pe controlerele Xbox One mai vechi.

Mai întâi, încercați același truc cu aer conservat descris mai sus pentru alte controlere. Acest lucru poate ajuta la eliminarea prafului și a resturilor.

Cum să remediați Controller Drift Xbox Clean

Controlerele Xbox sunt mai predispuse să se lipească, ceea ce este o problemă mai ușor de rezolvat. Folosind un tampon de bumbac sau o cârpă, aplicați alcool pentru frecare pe baza bețișoarelor analogice, rotind bastonul pe măsură ce mergeți, astfel încât să puteți pune alcoolul sub carcasa controlerului.

Acest lucru se poate deteriora și îndepărta orice reziduu lipicios sau praf de pe stick-ul analogic. Poate fi necesar să repetați acest lucru de mai multe ori.

întrebări frecvente

1. Am plătit pentru a-mi repara Joy-Con-urile. Pot primi o rambursare de la Nintendo?

Da. Acum că Nintendo oferă reparații gratuite, compania oferă rambursări clienților care au plătit pentru reparații înainte ca reparațiile gratuite să fie disponibile. Pentru a obține rambursarea, sunați la 1-855-548-4693 în Statele Unite și Canada. Pentru alte țări, puteți găsi numărul de telefon pe site-ul Nintendo.

2. Am drift pe controlerul meu Switch Pro. O va repara Nintendo gratuit?

Drift pare să fie mai puțin o problemă pentru controlerul Pro, așa că Nintendo nu oferă reparații gratuite. Dacă credeți că problema este la Switch și nu la controler, puteți vizita Pagina de reparații a Nintendo.

3. Controlerul meu Xbox are probleme de deriva. O va repara Microsoft?

Microsoft nu are un program de reparații precum Nintendo, dar dacă controlerul nu funcționează și este în garanție, puteți solicitați o înlocuire prin Microsoft.

4. Controlerul meu PS5 sau PS4 are probleme de deriva. O va repara Sony?

Sony oferă servicii limitate de reparații pentru controlerele DualSense și PS4. Pentru a depana probleme sau pentru a solicita o reparație, accesați Pagina Sony Reparare și înlocuire.

Dacă tocmai v-ați săturat de Nintendo Switch și doriți să scăpați de el, citiți mai departe pentru a afla cum îl puteți reseta pentru revânzare. Dacă problemele tale se referă mai mult la durata de viață a bateriei, află cum să obții o durată mai lungă de viață a bateriei pe Nintendo Switch.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x