Cum să remediați eroarea de deconectare a cablului de rețea în Windows

Featured Image Network Cable Unplugged Error Fix
⏱️ 19 min read

PC-ul sau laptopul tău Windows nu se conectează la Internet, chiar dacă alte dispozitive se conectează la aceeași rețea? De obicei, acesta este precedat de un mesaj de eroare precum „Un cablu de rețea este deconectat”, „Ethernet nu funcționează” sau „Ethernet neconectat”. În loc de pictograma Internet care afișează conectivitate, vedeți doar simbolul „X” offline, care nu dispare de la sine.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Pot exista multe cauze posibile pentru eroarea de deconectare a cablului de rețea, atât în ​​funcție de software, cât și de hardware. Vă oferim un ghid sistematic pentru a depana problema și a reveni rapid online.

Ce înseamnă când PC-ul meu spune cablul de rețea deconectat?

Dacă nu este ceva în neregulă cu modemul sau routerul dvs., nu ar trebui să aveți probleme de conectare la un dispozitiv Windows. Cel mai simplu mod de a testa starea de sănătate a routerului este să-l conectați cu alte gadgeturi Wi-Fi de acasă. Dacă un alt computer, smartphone, tabletă sau smart TV poate intra online în aceeași rețea, ar trebui să fie suficient de bun pentru laptopul sau PC-ul Windows în cauză.

Astfel, când vedeți un mesaj că un cablu de rețea este deconectat, înseamnă că ceva în computerul dvs. cu Windows 11/10 îl împiedică să acceseze Internetul. Atât problemele software, cât și cele hardware pot cauza această problemă. După cum sugerează și numele, există un cablu de rețea fizic real în interiorul panoului laptopului sau al cabinetului PC-ului, care s-ar putea să se fi întâmpinat. Urmând fiecare dintre acești pași în ordine, veți putea depana eroarea.

Probleme de software

Pentru depanarea software-ului, funcționăm în ipoteza că nu există adaptoare de rețea sau cabluri Ethernet sparte, dar câteva detalii de rețea configurate greșit. Corectarea cauzei rădăcină exactă va afișa imediat pictograma Internet încă o dată.

Dezactivați și activați adaptorul de rețea

Există în principal două moduri prin care ne obținem semnalul de internet de la o rețea fără fir/cu fir. Majoritatea laptopurilor folosesc un adaptor de rețea wireless, cum ar fi Qualcomm Atheros AR956x. PC-urile desktop autonome (dar chiar și laptopurile) ar putea prefera un adaptor Ethernet precum Realtek PCIe GbE Family Controller.

Unele probleme legate de deconectarea cablului de rețea pot fi temporare și, dacă se pare că nu există defecțiuni majore, dezactivarea și reactivarea acestor adaptoare va rezolva problema.

 1. Pe Windows, deschideți „Panou de control” din meniul de căutare.
Panoul de control deconectat cablul de rețea Windows
 1. Selectați opțiunea „Rețea și Internet” din pagina „Ajustați setările computerului”.
Cablu de rețea Windows Deconectat Panoul de control Rețea și internet
 1. Odată ce vă aflați în „Centrul de rețea și partajare”, faceți clic pe „Vedeți starea rețelei și sarcinile” dedesubt.
Cablu de rețea Windows deconectat Panoul de control Sarcini de stare rețelei
 1. Selectați „Modificați setările adaptorului” în „Centrul de rețea și partajare”. Acest lucru vă va duce la toate adaptoarele de rețea disponibile pe computer sau laptop.
Windows Network Cable Unplugged Modificați setările adaptorului
 1. Acum ar trebui să puteți vizualiza diferitele adaptoare de rețea pentru Wi-Fi, Bluetooth și Ethernet. Dacă sunteți pe un laptop, selectați adaptorul Wi-Fi. Dacă obțineți internetul de la un cablu Ethernet, selectați opțiunea corespunzătoare. Faceți clic dreapta pe adaptorul de rețea corect pentru dvs. și dezactivați-l.
Cablu de rețea Windows Deconectat Wi-Fi Dezactivat
 1. Așteptați câteva minute și activați adaptorul deconectat făcând din nou clic dreapta pe opțiunea dvs. și selectând Activare. Veți vedea un mesaj „Activare Wi-Fi” în urma căruia pictograma Internet va fi din nou din nou.
Cablu de rețea Windows Deconectat Activare Wi-Fi

Refaceți stiva de rețea

Fiecare rețea de computere are o stivă de rețea care asigură o conexiune între dispozitiv și rețea. Există șanse ca stiva să întâmpine erori în timp ce încearcă să se conecteze. Refacerea întregii arhitecturi a stivei este o modalitate eficientă de reajustare a internetului dispozitivului.

 1. Stack-ul de rețea va fi resetat folosind câteva comenzi din aplicația prompt de comandă care pot fi deschise prin căutare. Asigurați-vă că îl rulați ca administrator.
Modul de administrare Cmd deconectat prin cablu de rețea Windows
 1. Odată ce fereastra promptului de comandă este vizibilă, tastați ipconfig/release urmat de Enter.

Notă: dacă întâmpinați un „Nu se poate efectua nicio operațiune pe Ethernet în timp ce suportul este deconectat”, ignorați-l și treceți la pasul următor.

Windows Network Cable Unplugged Ipconfig Release
 1. Apoi, tastați ipconfig/flushdns urmată de introduce. Aceasta va șterge memoria cache a rezolutorului DNS.
Cablu de rețea Windows Ipconfig Flushdns
 1. Acum tastați ipconfig/renew urmată de introduce. Din nou, ignorați orice problemă sau mesaje de eroare. Nu sunt importante.
Cablu de rețea Windows Ipconfig Renew 1
 1. Comanda de reînnoire vă va deconecta starea media și va conecta adrese IPv4/IPv6 locale, temporare și permanente noi.
Cablu de rețea Windows Ipconfig Renew 2
 1. Odată ce comanda de reînnoire este terminată, tastați netsh int ip reset care va reseta adaptoarele de rețea. Ecranul va avea mai multe secvențe de resetare, cum ar fi redirecționarea compartimentului, adresa multicast, vecinul proxy și așa mai departe.
Windows Network Cable Netsh Int Ip Reset
 1. După etapa de resetare, computerul vă va solicita să reporniți. Ține-l pentru o vreme. Trebuie să introduceți o ultimă comandă: netsh winsock reset. Odată ce afișează mesajul „Resetați catalogul Winsock cu succes”, puteți reporni computerul din meniul Start. Refacerea stivei de rețea va pune dispozitivul din nou online.
Windows Network Cable Netsh Winsock Resetare

Rulați un instrument de depanare a conexiunii la internet

Atât Windows 11, cât și 10 au un instrument de depanare a conexiunii la internet încorporat, care este o modalitate rapidă de a identifica cauza exactă a deconectarii. Dacă există probleme hardware din cauza adaptorului de rețea, aici diagnosticați problema.

 1. Căutați „Găsiți și remediați problemele de rețea” în meniul de căutare. De asemenea, îl puteți găsi în „Panou de control” din „Centrul de rețea și partajare”.
Windows Network Cable Find And Fix Network Search Mrenu
 1. Expertul de depanare Windows vă va solicita să „Depanați și ajutați la prevenirea problemelor computerului”. Faceți clic pe Avansat în partea de jos pentru mai multe opțiuni.
Cablu de rețea Windows deconectat Depanați conexiunile la internet
 1. Bifați caseta „Aplicați reparațiile automat” dacă doriți ca problema de eroare de deconectare a rețelei să fie rezolvată de instrumentul de depanare.
Cablul de rețea Windows deconectat Aplică reparațiile automat
 1. Așteptați ca expertul de depanare să finalizeze pașii de depanare. Dacă problemele de software vă țin ostatic conexiunea la rețea, acestea vor fi rezolvate automat. Dacă există probleme hardware, cum ar fi cu adaptoarele de rețea, veți obține detaliile complete într-un raport.
Cablu de rețea Windows Nu au fost detectate probleme

Configurați setările BIOS pentru a permite Internetul

BIOS-ul se află în centrul accesului la internet al computerului tău Windows. Facilitează diferitele adaptoare, inclusiv pentru Bluetooth, Wi-Fi și Ethernet. Orice dezactivare a conectivității la nivel de BIOS poate cauza eroarea de deconectare a cablului de rețea.

Pentru a accesa BIOS, trebuie să reporniți computerul cu Windows 11/10 în modul sigur. Mai întâi aflați numele exact al modelului de laptop. Accesați „Despre computerul dvs.” pentru a afla despre marca, modelul și anul dispozitivului dvs. Apoi puteți accesa site-ul web al producătorului computerului pentru a afla cheile de pornire specifice pentru dispozitivul respectiv. De obicei este F2, F6, F12, Delsau Esc.

Cablu de rețea Windows deconectat Despre computer
 1. Reporniți computerul Windows și apăsați rapid tasta de pornire corectă.
 2. Aceasta vă va duce la mediul de pornire al dispozitivului și la modul BIOS. Din opțiunile disponibile, aflați „Configurația controlerului de rețea” pentru dispozitivul dvs.
Windows Network Cable Lan Controller activat
 1. Asigurați-vă că conexiunea cu LAN Controller nu este dezactivată. Dacă este, bifați caseta pentru „Activat cu PXE.
 2. Pentru a aplica modificările, reporniți computerul.

Probleme hardware

PC-ul sau laptopul dvs. Windows ar putea avea câteva probleme hardware care l-ar putea împiedica să se conecteze la Internet. Ar putea fi din cauza problemelor bateriei, a adaptorului wireless defect sau doar a multor acumulare de praf în timp. Dacă bănuiți o defecțiune hardware, încercați următoarele soluții în succesiune.

Închideți și reporniți

Adesea, o simplă oprire și repornire poate rezolva problemele de deconectare cu un adaptor Wi-Fi. Dacă sunteți pe un laptop, trebuie să opriți complet computerul. Apoi scoateți bateria (dacă este posibil, la unele modele nu veți putea fără să scoateți niște șuruburi), fie glisând-o din locația laptopului, fie scoateți-o apăsând un buton dedicat (depinde de modelul laptopului dvs.). ) Dacă utilizați un computer desktop, trebuie doar să deconectați toate sursele de alimentare.

După câteva minute, trebuie să reintroduci bateria (pentru laptop) și să te asiguri că se potrivește corect în dispozitiv. Odată terminat, reporniți laptopul pentru a verifica dacă eroarea de deconectare a cablului de rețea a dispărut.

Resetați setările de autentificare Ethernet

Dacă internetul computerului dvs. este alimentat prin cablu Ethernet, resetarea setărilor sale de autentificare poate rezolva orice probleme legate de cablul de rețea deconectat. Am văzut mai devreme cum să reparăm adaptorul Ethernet. Aici îi vom reface întreaga configurație.

 1. Pe Windows, căutați „Setări Ethernet” sub Setări sistem.
Setări Ethernet deconectat cablu de rețea Windows
 1. Odată ce pagina de setări de autentificare Ethernet este vizibilă, puteți vedea că setările sale de autentificare pot fi editate.
 2. Pentru aceasta, mai întâi trebuie să deconectați cablul Ethernet de la dispozitiv. După aceea, reintroduceți-l și porniți „Activați autentificarea IEEE 802.1X” din nou la Activat.
Cablu de rețea Windows deconectat Activați setările Ethernet
 1. Salvați configurația online și verificați dacă starea rețelei a revenit la online.

Îndepărtați praful de pe panoul de acoperire și reconectați/schimbați adaptorul de rețea

Dacă adaptorul dvs. de rețea fără fir este defect sau dacă există mult praf acumulat în interiorul dispozitivului, este timpul pentru câteva remedieri serioase de hardware. Deși acești pași ar putea părea complicati, sunt de fapt foarte ușor de făcut.

AVERTIZARE: Următoarele instrucțiuni ar trebui încercate numai dacă știți cum să deschideți corect o carcasă pentru laptop. Amintiți-vă că deschiderea capacului din spate al laptopului dvs. va anula garanția acestuia de la producător. Pentru orice reparații în perioada de garanție, duceți computerul la un centru de service autorizat. Chiar și atunci când aveți un dispozitiv mai vechi care nu mai este acoperit de garanție, căutați ajutor profesionist dacă nu vă simțiți sigur că vă reparați.

 1. Închideți laptopul și întoarceți-l pentru a vedea panoul inferior. Folosiți o șurubelniță pentru a scoate toate șuruburile.
Cablu de rețea Windows Deconectat Laptop de jos
 1. După scoaterea bateriei și a panoului, veți putea vizualiza placa de bază a laptopului cu toate componentele inclusiv placa adaptorului WLAN. Scoateți praful întreaga zonă, deoarece acest praf ar putea interfera cu conectivitatea cablului.
Cablu de rețea Windows deconectat laptop în interiorul componentelor
 1. Placa adaptorului de rețea fără fir este o placă mică asemănătoare unui cip atașată la restul plăcii de bază folosind două fire de antenă. Dacă îl examinați îndeaproape, ar trebui să puteți observa ID-ul MAC WLAN și ID-ul MAC Bluetooth.
Cablu de rețea Windows Card adaptor Wi-Fi deconectat cu Macid
 1. Cu o răsucire și o mișcare ușoară a degetului, scoateți placa adaptorului WLAN. Nu exercitați prea multă presiune asupra firelor antenei, deoarece acestea se pot rupe cu ușurință.
 2. Reintroduceți cardul adaptor WLAN la loc. Adaptorul se potrivește perfect în zona sa, așa cum o face o cartelă SIM în slotul său de pe un telefon.
 3. Înșurubați înapoi panoul de jos (este plictisitor!) și asigurați-vă că compartimentul laptopului este potrivit. Reporniți dispozitivul și orice problemă legată de deconectarea cablului de rețea va fi rezolvată.
Cablu de rețea Windows Card adaptor Wi-Fi deconectat pentru laptop

Adăugați un alt adaptor wireless USB

Dacă placa adaptorului WLAN intern al laptopului este defectă sau nu funcționează corect, va trebui să o înlocuiți. Puteți găsi adaptoarele potrivite pentru modelul dvs. specific online. Cu toate acestea, puteți utiliza și un adaptor wireless USB care funcționează ca un farmec pentru a vă readuce online. Aceasta este într-adevăr o soluție magică pentru toate problemele de eroare de deconectare a cablului de rețea.

Majoritatea adaptoarelor USB fără fir au doar un dispozitiv minuscul, asemănător unui port USB, care se poate potrivi cu ușurință în porturile laptopului sau computerului desktop. Nu este necesară nicio instalare în Windows 11/ultimele modele de Windows 10, iar aceste adaptoare funcționează pe baza unui mecanism plug-and-play.

Exemplu de adaptor wireless pentru cablu de rețea Windows
Sursa imaginii: Amazon
 1. De îndată ce introduceți adaptorul USB, ar trebui să vedeți o săgeată lângă pictograma Wi-Fi în Centrul de acțiuni. Aceasta se referă la un alt adaptor Wi-Fi la care dispozitivul dvs. Windows se poate conecta.
Windows Network Cable Unplugged Action Center Conexiuni Wi-Fi alternative
 1. Dintr-un meniu derulant, puteți vedea adaptoarele Wi-Fi suplimentare (Wi-Fi 2 etc.) în afară de cel principal.
 2. Selectați Wi-Fi 2 dacă sursa acestuia este adaptorul USB.
Cablu de rețea Windows Deconectat Wi Fi Wi Fi2
 1. Va trebui să reintroduceți cheia de securitate a rețelei pentru adaptorul USB fără fir o singură dată. Computerul se va conecta online în cel mai scurt timp.
Cablul de rețea Windows a fost deconectat noua parolă de rețea Wi-Fi

întrebări frecvente

1. Poate routerul/modemul meu să cauzeze o eroare de deconectare a cablului de rețea?

Eroarea de deconectare a cablului de rețea se referă întotdeauna la problemele adaptorului de rețea de pe laptopul sau PC-ul cu Windows. Dacă ceva nu este în regulă cu routerul/modem-ul, veți primi un mesaj de stare precum „Fără conexiuni” sau „Rețea deconectată”. Deci un router sau modem nu are nicio legătură cu mesajele deconectate prin cablul de rețea.

2. De ce dispozitivul meu Windows nu recunoaște adaptorul meu wireless?

Dacă computerul dvs. Windows nu poate detecta un adaptor wireless, înseamnă că un adaptor WLAN sau Ethernet nu este prezent în Managerul de dispozitive. introduce Victorie + R pentru a porni meniul de comandă Run și tastați devmgmt.msc. În lista de dispozitive, accesați categoria Adaptoare de rețea. Asigurați-vă că niciunul dintre aceste dispozitive nu a fost dezactivat. Dacă sunt, activați-le cu un clic dreapta. De asemenea, puteți actualiza driverele din Proprietăți, deși nu trebuie să faceți acest lucru manual atunci când actualizați frecvent computerul Windows.

3. Cum repar mesajul „Fără Internet, securizat” în Windows?

Există multe alte tipuri de mesaje de deconectare la internet în Windows. Pentru a remedia mesajul „Fără Internet, securizat”, urmați pașii de aici.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x