Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows

How To Fix The Kernel Data Inpage Error In Windows Featured
⏱️ 19 min read

Ultimul lucru pe care vreți să-l vedeți pe computer este temutul BSoD (ecran albastru al morții). Cu toate acestea, exact așa veți vedea eroarea în pagină a datelor kernelului. Acesta este un cod serios pe care nu ar trebui să îl ignorați. Este un avertisment că ceva nu este în regulă cu computerul tău și trebuie să acționezi rapid. Vestea bună este că există mai multe moduri de a descoperi cauza principală înainte ca lucrurile să se înrăutăţească.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Ce este eroarea în pagină a datelor kernel și ce o cauzează?

Numele singur nu îți dă prea multe de făcut. Codul de oprire „eroare în pagină de date kernel” se referă de obicei la defecțiuni hardware, și anume memorie și hard disk. Cu toate acestea, poate apărea și din cauza fișierelor de sistem corupte, a setărilor proaste ale BIOS-ului, a problemelor cu placa de bază și chiar a virușilor. Niciuna dintre acestea nu este o veste bună pentru computerul dvs., așa că este necesar să începeți depanarea imediat după ce vedeți că eroarea apare pentru prima dată.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în eroarea Windows
Sursa imaginii: Flickr

Această eroare se poate întâmpla și dacă ați instalat recent hardware sau cabluri noi. Dacă ceva nu este conectat corect, sistemul dvs. vede acest lucru ca pe o defecțiune hardware și vă oferă BSoD-ul corespunzător.

Ocazional, veți vedea eroarea o dată și nu va mai apărea niciodată. Acest lucru se datorează de obicei unei probleme temporare cu memoria RAM, cum ar fi utilizarea extremă pentru o perioadă mai lungă. Dacă vă taxați sistemul, este posibil să nu aveți probleme reale cu sistemul dumneavoastră. Cu toate acestea, faceți întotdeauna o copie de rezervă a computerului după ce obțineți codul de oprire: eroare în pagină de date kernel, pentru orice eventualitate.

Coduri de stare

Pe lângă faptul că vedeți codul de oprire KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR pe BSoD, este posibil să vedeți un cod de stare, care poate ajuta la restrângerea cauzelor posibile. Aceste coduri includ:

 • 0xC0000185 – cabluri neasezate sau deteriorate sau un conflict IRQ
 • 0x0000007A – erori de acces la fișiere (s-ar putea datora sectoarelor defectuoase, erorilor driverelor de dispozitiv sau unui virus)
 • 0xC000016A – sectoare de hard disk proaste
 • 0xC000009A – lipsa resurselor comune
 • 0xC000009D – cabluri slăbite sau defecțiune a hard diskului
 • 0xC000009C – sectoare de hard disk proaste

Dacă nu ați văzut un cod sau sistemul dvs. a repornit înainte de a putea nota codul de stare, nu vă faceți griji. Când computerul pornește backup, apăsați Victorie + X și selectați „Event Viewer”. Sau accesați Start și căutați „Event Viewer”.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows Win X

Apoi, căutați „Jurnalele și aplicațiile Windows” și „Jurnalele de servicii” pentru „Inpage de date kernel” din bara laterală. Un bun punct de plecare este „Sistem” sub „Jurnalele Windows”. Faceți clic dreapta pe „Sistem” (sau orice altă categorie) și selectați „Găsiți” pentru a căuta.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în evenimentul Windows

Cum să remediați o eroare în pagină de date kernel

Indiferent dacă aveți sau nu un cod de stare, există o serie de pași de depanare pe care îi puteți urma pentru a rezolva eroarea în pagină a datelor kernel. Înainte de a face orice altceva, faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor personale. Dacă este o defecțiune a hard diskului, sistemul dumneavoastră se poate bloca din nou în orice moment.

1. Reporniți computerul

Ori de câte ori obțineți un BSoD, sistemul dvs. repornește automat. Cu toate acestea, când încercați soluții, încercați să reporniți computerul după ce faceți orice modificări.

De asemenea, este posibil ca eroarea să fi fost cauzată de o eroare aleatoare a hardware-ului, de utilizarea ridicată a resurselor sau chiar de o actualizare a driverului sau a sistemului care trebuie să se termine instalarea. Repornirea este o soluție simplă, dar merită întotdeauna încercată ori de câte ori aveți probleme cu computerul.

2. Verificați-vă hardware-ul

Tot ce este nevoie este ca un cablu să fie parțial desfăcut sau răsucit pentru a obține o eroare în pagină a datelor kernelului în Windows. Dacă aveți un laptop sau v-ați lovit turnul desktop sau monitorul all-in-one, este posibil să fi demontat un stick de memorie sau să fi deteriorat sectoare de pe hard disk. Chiar și cu un SSD, orice șoc fizic la PC poate deconecta unitatea sau poate deteriora pinii care conectează unitatea la placa de bază.

Opriți computerul și deconectați cablul de alimentare. Mutați laptopul sau carcasa într-o zonă fără covoare pentru a reduce cât mai mult posibil orice șansă de descărcare statică. Dacă aveți o curea de mână antistatică, folosiți-o acum.

Apoi, faceți următoarele:

 • Scoateți modulele de memorie și asigurați-vă că nu sunt deteriorate pinii.
 • Asigurați-vă că toate modulele de memorie sunt bine așezate în pozițiile lor corecte.
 • Verificați cablul hard disk-ului atât la capătul hard diskului, cât și pe placa de bază pentru a vă asigura că este conectat corect.

Dacă aveți un laptop, verificați manualul de utilizare pentru a deschide carcasa și a accesa hardware-ul fără a deteriora nimic. Nu sunt la fel de ușor de lucrat ca un desktop.

3. Scanați-vă hard diskul

Dacă este o problemă cu hard diskul, ar trebui să puteți scana și remedia anumite erori folosind oricare dintre ele chkdsk dintr-un prompt de comandă sau instrumentul de verificare a erorilor (similar cu chkdsk, dar într-un format grafic). Este mai ușor să utilizați instrumentul de verificare a erorilor pentru majoritatea utilizatorilor.

 1. Deschideți „File Explorer” și selectați „Acest PC”. Faceți clic dreapta pe hard disk și selectați „Proprietăți”.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în proprietățile erorii Windows
 1. Selectați fila „Instrumente” și faceți clic pe „Verifică”.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în verificarea proprietăților erorilor din Windows

Vă rugăm să rețineți că în Windows 10 și 11, sănătatea unității este monitorizată automat. Deci, este posibil să vedeți un mesaj care vă spune că unitatea nu trebuie verificată. Cu toate acestea, cel mai bine este să rulați instrumentul de verificare a erorilor doar pentru a fi în siguranță.

 1. Faceți clic pe „Scanați unitatea” pentru a începe scanarea.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în mesajul de verificare a proprietăților de eroare din Windows

Dacă primiți un mesaj care spune că scanarea nu poate rula în timp ce utilizați unitatea, programați scanarea să ruleze la următoarea repornire când vi se solicită și reporniți computerul.

Veți avea opțiunea de a lăsa instrumentul să repare orice erori pe care le găsește. Lasă-l să continue.

Dacă preferați să utilizați linia de comandă, puteți utiliza și chkdsk pentru a găsi erori. Deschideți „Start” și tastați cmd. Selectați „Rulați ca administrator” sub Command Prompt.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows Chkdsk

La prompt, tastați chkdsk /f pentru a găsi și remedia orice sectoare defecte, dacă este posibil. Foloseste asta ghid chkdsk pentru a înțelege alte comenzi pe care poate doriți să le utilizați.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows Chkdsk F

Încă o dată, poate fi necesar să reporniți computerul pentru ca scanarea să ruleze.

Dacă oricare dintre instrumente reușește să remedieze erorile, aceasta ar trebui să rezolve eroarea din pagina de date a nucleului.

4. Rulați Instrumentul de diagnosticare a memoriei

Dacă codul de stare se referă la probleme de memorie, atunci ar trebui să încercați să rulați instrumentul de diagnosticare a memoriei. Acesta este un instrument Windows încorporat care scanează pentru erori de memorie. Închideți toate fișierele și aplicațiile deschise înainte de a rula acest instrument.

 1. Deschideți „Start” și tastați mdsched.exe și faceți clic pe rezultat. De asemenea, puteți să tastați „Diagnostic memorie” și să selectați rezultatul.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows Mem Diag
 1. Alegeți dacă să rulați imediat scanarea sau să așteptați până la următoarea repornire.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows Mem Diag Start
 1. Când scanarea începe să ruleze, apăsați F1. Acest lucru vă permite să alegeți tipul de scanare pe care doriți să îl utilizați. În mod implicit, instrumentul de diagnosticare a memoriei Windows execută o scanare „Standard”. Cu toate acestea, când primiți eroarea în pagină a datelor kernel, cel mai bine este să executați o scanare mai extinsă. Selectați „Extins” din listă.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în opțiunile Windows Mem Diag
 1. presa F10 pentru a aplica modificările dvs. Această scanare poate dura ceva timp și este mai bine să nu o întrerupeți.

Dacă sunt găsite probleme, acestea ar trebui să apară ca un mesaj pe desktop atunci când computerul repornește. De asemenea, le puteți găsi în Vizualizatorul de evenimente sub „Jurnalele Windows -> Sistem”. Faceți clic dreapta pe „Sistem” și alegeți „Găsiți”. Căutați „MemoryDiagnostic”. Consultați toate evenimentele care spun „rezultate”.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în evenimentul Windows Mem Diag

Uneori există o problemă cu acest instrument. Uneori, nu veți primi un mesaj sau nu veți găsi nimic în Vizualizatorul de evenimente , mai ales când nu este găsită o eroare. În acest caz, încercați instrumente terțe de verificare a memoriei. Acestea sunt utile și pentru scanări mai complexe și mai variate.

5. Dezinstalați software-ul instalat recent

Instalarea software-ului poate face o serie de modificări neintenționate sistemului dumneavoastră. De la afectarea driverelor de dispozitiv până la cauzarea fișierelor de sistem corupte, o singură aplicație are puterea de a vă schimba drastic computerul.

Dacă ați instalat recent orice software/aplicație, dezinstalați-le și reporniți computerul. Dacă încă primești eroarea, atunci știi că software-ul nu este de vină. Cu toate acestea, dacă puteți utiliza computerul pentru câteva ore fără probleme, fie există o problemă cu software-ul, fie nu s-a instalat corect.

În plus, dacă ați instalat vreun software terță parte care nu are încredere, este posibil să nu fie compatibil cu sistemul dvs. Ar putea conține și un virus. Același lucru este valabil și pentru orice driver nesemnat. Dacă ați instalat drivere nesemnate și ați primit eroarea, eliminați driverele.

Încercați să instalați din nou software-ul pentru a vedea dacă încă primiți o eroare. Dacă o faci, dezinstalează software-ul.

6. Deconectați hardware-ul instalat recent

Dacă ați instalat recent orice hardware sau periferice noi, deconectați-le și reporniți. Eroarea poate fi cauzată de hardware nou defect, drivere de dispozitiv corupte sau chiar hardware instalat incorect.

De obicei, veți vedea erori în câteva zile dacă este legat de hardware nou. Dacă da, deconectați orice nou și reporniți computerul. Dacă îl puteți folosi fără eroare, încercați să reinstalați hardware-ul pentru a vedea dacă apare din nou eroarea. Dacă nu îl primiți, atunci probabil că a fost doar o eroare în timpul instalării.

7. Executați scanări de securitate

Există foarte puține lucruri pe care un virus nu poate face, inclusiv să provoace erori în pagina de date a nucleului. Pentru a verifica dacă un virus este vinovat, executați o scanare completă a sistemului cu instrumentul antivirus ales. De asemenea, puteți utiliza Windows Defender (cunoscut și ca Windows Security) sau o combinație.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în virusul Windows

De asemenea, poate doriți să verificați procesele Windows pentru a vedea dacă ceva pare suspect. Adesea, malware-ul se prezintă drept procese Windows legitime și poate fi greu să faci diferența. Ghidul nostru vă poate arăta cum să evaluați dacă un proces Windows este legitim.

8. Rulați System File Checker

Dacă problema provine din fișiere corupte sau lipsă, cea mai bună soluție este instrumentul System File Checker. Este un instrument Windows încorporat care încearcă să găsească și să repare automat fișierele de sistem deteriorate și lipsă. Virușii, problemele de actualizare Windows, software-ul și driverele de dispozitiv proaste pot cauza probleme cu fișierele de sistem.

presa Victorie + R și tip cmd. presa Ctrl + Schimb + introduce pentru a rula Command Prompt cu privilegii administrative. La prompt, tastați sfc /scannow și apăsați Enter pentru a continua. Procesul poate dura ceva timp, așa că aveți răbdare. Dacă nu există erori, finalizarea ar trebui să dureze mai puțin de cinci minute.

Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în Windows Sfc

Dacă nu s-a găsit nimic, veți vedea un mesaj care spune „Protecția resurselor Windows nu a găsit încălcări ale integrității”. Dacă se găsesc erori, veți vedea o listă cu ceea ce a fost găsit și dacă poate fi reparat sau nu.

9. Verificați Driverele dispozitivului

Driverele de dispozitiv proaste sau corupte cauzează adesea eroarea în pagină a datelor kernel, făcând sistemul să vadă hard disk-ul sau alt hardware ca fiind defect. Vestea bună este că nu trebuie să înlocuiți hardware-ul, ci doar să vă actualizați driverele.

 1. presa Victorie + X și selectați „Manager dispozitive”.
 2. Căutați pictograme de eroare lângă orice dispozitiv. Dacă nu vedeți nimic, extindeți „Unități de disc”. Faceți clic dreapta pe hard disk și selectați „Actualizați driverul”.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în driverul Windows
 1. Alegeți dacă doriți să căutați automat drivere sau să selectați un fișier de pe computer. A doua opțiune este numai pentru când ați descărcat singur un driver nou. Dacă Windows nu poate găsi un driver, vizitați site-ul web al producătorului de hardware pentru cel mai recent driver oficial.
Cum să remediați eroarea în pagină a datelor kernel în actualizarea driverului Windows

Dacă ați instalat recent hardware nou sau drivere noi, puteți selecta, de asemenea, „Dezinstalare dispozitiv” pentru a elimina driverul din sistem și a lăsa Windows să îl reinstaleze pentru dvs.

10. Restaurați-vă BIOS-ul

Majoritatea utilizatorilor nu schimbă niciodată nimic despre setările lor BIOS în afara ajustării ordinii de pornire. Cu toate acestea, orice setări sau configurații incorecte pot face ravagii pe computerul dvs., inclusiv aruncarea unui BSoD cu eroarea în pagină a datelor kernelului. Nu există o modalitate reală de a ști dacă aceasta este cauza fără a vă reseta BIOS-ul la setările implicite. Acest lucru se aplică indiferent dacă utilizați BIOS-ul tradițional sau UEFI mai nou.

Dacă aveți setări personalizate, notați-le înainte de a face modificări. (Puteți să vă restabiliți personalizările câteva la un moment dat pentru a vedea dacă vreuna dintre acestea este problema.)

Reporniți computerul și apăsați butonul BIOS al sistemului. Acest lucru variază în funcție de sistemul dvs., dar de obicei este F2. Poate fi și F1, F10sau Del. Pentru a verifica, căutați mesajul care spune „apăsați cheie pentru a intra în BIOS” în timpul pornirii. Clipește rapid, așa că este greu de văzut, mai ales dacă ai un SSD.

Odată ajuns în BIOS, căutați opțiunea „Resetare la implicit”. (Formularea poate varia ușor în funcție de BIOS-ul și versiunea dumneavoastră.) După ce resetați BIOS-ul, reporniți computerul pentru a vedea dacă eroarea mai există.

întrebări frecvente

1. Ce este exact un „kernel”?

Dacă te gândești la „florcele de porumb” când te gândești la „sâmbure”, nu ești singur. Cu toate acestea, când vine vorba de computere, nucleul este intermediarul pentru hardware-ul și aplicațiile dvs. fizice. Este o parte vitală a fiecărui sistem de operare și rulează în fundal. Până când nu primiți o eroare de kernel, nu veți ști niciodată că kernel-ul există.

2. Când trebuie să-mi înlocuiesc hardware-ul?

Asta depinde de tipul de erori pe care le întâlnești și, de asemenea, de vechimea hardware-ului computerului tău. Eroarea în pagină a datelor kernel nu este singurul semn de avertizare care apare atunci când ceva nu este în regulă.

Dacă întâmpinați blocări frecvente fără BSoD, performanță lentă, fișiere care pierd brusc sau primiți erori când încercați să le deschideți sau aplicațiile nu se deschid, este probabil ca hard diskul dvs. să se defecteze.

De asemenea, dacă se găsesc erori cu orice instrument de verificare a memoriei, poate fi timpul să înlocuiți memoria RAM. Cu excepția cazului în care vă maximizați în mod constant resursele sau supraîncălziți PC-ul, probabil că RAM-ul dvs. eșuează.

Dacă există numeroase erori de hard disk care nu pot fi remediate, este de obicei o idee bună să faceți copii de rezervă pentru toate fișierele sau chiar să vă clonați hard diskul pe o nouă unitate. Hard disk-urile se uzează în timp, care poate dura în medie între 5 și 10 ani, deși pot dura mai mult. Defectele hardware pot reduce, de asemenea, acest interval de timp.

3. Voi vedea eroarea des?

Asta depinde de cauza exactă a erorii. Puteți obține un BSoD în câteva minute de la pornirea computerului. Dacă se datorează unui anumit fișier sau unui virus, este posibil să nu primiți eroarea până când sistemul dumneavoastră nu interacționează cu acel fișier sau virus. Aceasta înseamnă că ar putea trece minute, ore sau chiar zile până când îl vedeți din nou.

Cu toate acestea, dacă îl vedeți des, nu îl ignorați. Cu cât îl vedeți mai des, cu atât aveți mai puțin timp pentru a depana și a rezolva problema înainte ca computerul să nu mai pornească.

De asemenea, este important să observați dacă încep să apară alte erori. De exemplu, multe dintre cauzele din spatele erorii din pagina de date ale nucleului sunt, de asemenea, cunoscute ca cauzează eroarea de informații de configurare a sistemului proastă. Dacă obțineți mai multe tipuri de BSoD, faceți referire la cauzele similare pentru a restrânge problema rădăcină.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x