Cum să remediați eroarea „Serviciul de profil de utilizator a eșuat la conectare” pentru Windows

Featured Image Windows11 User Profile Failed During Logon
⏱️ 12 min read

Obțineți „Serviciul de profil de utilizator nu a reușit conectarea. Profilul utilizatorului nu poate fi încărcat” eroare în timpul pornirii Windows 11/10? Acest mesaj este afișat imediat ce introduceți parola în ecranul de conectare Windows și profilul dvs. implicit de utilizator nu se lansează. În locul lui, un profil de utilizator corupt preia controlul, schimbându-ți ecranul de blocare și fundalul desktopului. Deoarece profilul adecvat nu s-ar încărca, nu vă puteți conecta la sistem. Dacă vă confruntați cu această problemă frustrantă, una dintre soluțiile noastre de mai jos o va rezolva imediat.

Cauzele erorii „Serviciul de profil de utilizator a eșuat la conectare”.

Există multe motive pentru care puteți întâlni eroarea „Profilul de utilizator nu a reușit conectarea”. Variațiile acestei erori includ: „Profilul de utilizator nu poate fi încărcat” și „Serviciul de profil de utilizator nu a reușit conectarea”. Dacă primiți oricare dintre aceste mesaje de eroare, înseamnă că profilul de utilizator Windows implicit a fost corupt, care poate fi urmărit la unul sau mai mulți dintre următorii factori:

 • Actualizare Windows necorespunzătoare: Controlul contului de utilizator (UAC) este conceput pentru a preveni modificările neautorizate ale dispozitivului dumneavoastră Windows. Orice actualizări neregulate sau neterminate sau o blocare pot corup uneori fișierele gazdă care sunt necesare pentru ca UAC să funcționeze corect.
 • Eroare de redimensionare a partiției: când redimensionăm partiția din „Gestionarea discului”, ocazional acele părți pot fi corupte, ceea ce duce la un profil de utilizator incorect.
 • Program antivirus: dacă un program antivirus vă scana sistemul în timp ce încercați să vă conectați, acesta poate anula profilul de utilizator corect și poate lansa unul incorect.
 • Oprire și repornire necorespunzătoare în conectările invitaților: dacă nu ați ieșit fără probleme dintr-un cont local creat pe computer, este posibil să întâlniți o eroare de profil de utilizator la o conectare ulterioară.
Profil utilizator Windows11 Bare Desktop

Soluțiile pentru serviciul de profil utilizator nu au eșuat eroarea de conectare în Windows 11/10

Partea bună este că niciuna dintre cauzele de mai sus nu reprezintă o preocupare majoră. Puteți repara cu ușurință profilul de utilizator corupt utilizând una dintre soluțiile de depanare de mai jos.

Ar trebui mai întâi să încercați primele câteva metode ușoare. Alegeți soluțiile mai complicate și mai consumatoare de timp până la final numai dacă cele ușoare nu reușesc să rezolve problema.

1. Reporniți sau închideți Windows 11/10 din ecranul de blocare

Uneori, aveți nevoie doar de o simplă repornire sau oprire din fereastra ecranului de blocare pentru a remedia problema.

Indiferent dacă vă aflați în interiorul unui administrator sau al unui invitat, utilizați Victorie + L pentru a ieși din acesta și accesați ecranul de blocare Windows. Navigați la profilul de administrator (dacă a fost folosit anterior un profil de invitat pentru a vă conecta) și faceți clic pe opțiunile de închidere/repornire a ecranului de blocare. Asigurați-vă că vă conectați ca administrator în timpul pornirii ulterioare.

Reporniți profilul utilizatorului Windows11 după eliminarea contului local

2. Ștergeți un cont de utilizator local în Windows 10/11

Dacă eroarea profilului utilizatorului se datorează închiderilor și repornirilor necorespunzătoare în timpul conectării unui invitat, este posibil să doriți să ștergeți temporar contul local inutil utilizând comanda Run netplwiz.

 1. După ce vă conectați la computer cu un profil de utilizator incorect, porniți opțiunea de comandă Windows Run folosind Victorie + R si intra netplwiz.
Profil utilizator Windows11 Netplwiz
 1. Veți întâlni ecranul Advanced User Accounts Control Panel. Introduceți parola de administrator pentru a continua.

Uneori va apărea o eroare, deoarece sistemul refuză să accepte parola de administrator. În acest caz, utilizați pornirea Windows Safe pentru a efectua acești pași. (Vezi acea soluție în întrebările frecvente de mai jos.)

Profil utilizator Windows11 Uac
 1. Faceți clic pe opțiunea „Eliminați” de lângă contul dvs. de invitat/local. Chiar dacă în prezent sunteți conectat pe computer cu contul local, profilul local de aici va fi eliminat.
Profilul utilizator Windows11 Eliminați contul local

4. Utilizare Victorie + L pentru a ieși din fereastra de conectare a contului local. Reporniți computerul și asigurați-vă că utilizați contul Microsoft obișnuit pentru a vă conecta din nou.

3. Mutați fișierul NTUSER.Dat în folderul cu nume de utilizator implicit

Un profil de utilizator constă în elemente de meniu personalizate pentru desktop, descărcări, documente, muzică, videoclipuri, link-uri salvate și sunt stocate într-un folder în interiorul „C:/Utilizatori”.

Pentru fiecare dintre aceste profiluri, Windows creează un fișier .dat numit NTUSER.dat. Conține setări personalizate de utilizator.

 1. Accesați contul local necesar în interiorul „C:/Users” și „Tăiați” fișierul NTUSER.dat pentru acel cont.
Profil utilizator Windows11 Ntuserdat Cut
 1. „Lipiți” fișierul .dat în folderul de nume de utilizator „Implicit”.
 2. Ștergeți folderul contului local și reporniți computerul pentru a vedea dacă se încarcă profilul de utilizator adecvat.
Profil utilizator Windows11 Ntuserdat.users

4. Repararea profilului utilizator Windows utilizând linia de comandă

Linia de comandă veșnic verde poate rezolva unele dintre problemele legate de hard disk care ar fi putut cauza problema erorii profilului utilizatorului. Atât în ​​Windows 11, cât și în Windows 10, trebuie să fie lansat în modul Admin din căutarea meniului Start.

 1. Mai întâi, efectuați o scanare DISM (Deployment Image Servicing and Management Tool), care ajută la repararea imaginii Windows și poate rezolva eroarea serviciilor de profil de utilizator.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /scanhealth
Curățare Dism profil utilizator Windows11
 1. De asemenea, o comandă System File Checker (SFC) este cea mai bună modalitate de a repara fișierele Windows corupte, inclusiv setările profilului utilizatorului. Este o comandă foarte simplă, care poate rezolva multe probleme ale PC-ului simultan.
sfc/scannow

5. Utilizați Windows Registry Editor în Safe Mode

Editorul de registru Windows (Regedit) este una dintre cele mai bune soluții pentru a remedia eroarea „Serviciul de profil de utilizator nu a reușit conectarea”. Pentru aceasta, depanarea se realizează în modul Safe.

 1. În Windows 11, accesați „Pornire avansată” din meniul Căutare (sau Căutare în meniul Start). Pentru Windows 10, opțiunea corespunzătoare este „Schimbați opțiunile avansate de pornire”.
 2. Faceți clic pe „Reporniți acum” pentru a iniția o repornire avansată.
Windows11 User Profile Advanced Startup Reporniți acum
 1. După o repornire, apare un ecran albastru. Selectați „Depanare”.
 2. Accesați „Opțiuni avansate -> Setări de pornire” și inițiați o altă repornire a dispozitivului.
 3. După repornire, veți vedea o serie de setări de pornire care pot fi accesate folosind tastele numerice (1-9) sau tastele funcționale (F1-F9). Selectați opțiunea „Activați modul sigur”.
 4. După ce vă conectați, veți intra în Windows 11/10 în modul sigur. Opțiuni foarte minime sunt vizibile în acest mod.
 5. Porniți opțiunea de comandă Windows Run folosind Victorie + R si intra regedit. Această sarcină va fi creată automat cu privilegii de administrator.
Profil utilizator Windows11 Safemode Regedit
 1. Navigați în jos la următoarea cale în editorul de registry:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
 1. Verificați ultimele intrări de sub „ProfileList” pentru a vedea dacă există duplicate, de exemplu, intrările au nume similare, dar cel puțin una va conține un fișier .bak.
 2. Redenumiți extensia .bak dacă este prezentă în ultima intrare doar în .ba. Pentru cealaltă intrare duplicată, redenumiți-o, dar adăugați extensia „.bak”. Ștergeți orice extensii .bak excedentare, dacă există, pentru intrările duplicate.
 3. Ștergeți extensia „.ba” din intrarea care tocmai a fost redenumită.
Profil utilizator Windows11 Lista de profil Windowsnt
 1. Faceți clic dreapta și modificați „starea” intrării de profil de unde a fost eliminat .bak. Practic, schimbăm profilul de utilizator implicit activ printr-o modificare minoră a Registrului.
Profil utilizator Windows11 Stare Windowsnt redenumită
 1. Schimbați valoarea DWORD hexazecimală de la o valoare numerică la „0”. Faceți clic pe „OK” pentru a salva setările.
Profil utilizator Windows11 Windowsnt Valuedata0
 1. Reporniți computerul în modul normal.

Eroarea „Serviciul de profil de utilizator a eșuat la conectare” ar trebui să dispară odată ce vă conectați din nou.

6. Resetați computerul Windows 11/10 pentru a rezolva eroarea „Profilul utilizatorului nu a reușit să se conecteze”

Dacă toate opțiunile de mai sus nu reușesc, puteți utiliza opțiunea Resetare pentru a reveni la o resetare curată din fabrică a sistemului dvs. de operare Windows 11/10. Trebuie să fiți conectat online pentru a realiza această resetare bazată pe cloud.

Metoda de resetare Windows 11 a fost tratată în detaliu pentru acest tutorial. Dar pașii esențiali, care sunt obișnuiți cu Windows 10, sunt rezumați mai jos:

 1. Accesați „Sistem -> Recuperare -> Resetați acest computer” și faceți clic pe „Resetați computerul”.
 2. Alegeți „Păstrați fișierele” sau „Eliminați totul”. Alegeți prima opțiune, astfel încât să nu fie nevoie să salvați o copie de rezervă.
 3. Alegeți opțiunea „Descărcare în cloud” pentru a reinstala Windows 11/10. Descărcarea va dura ceva timp.
 4. După ce vedeți ecranul „Gata pentru resetarea computerului”, faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.
 5. Stați pe loc și așteptați ca resetarea să se termine, deoarece descărcarea va dura ceva timp. Întreaga procedură poate consuma orice de la câteva ore până la o zi întreagă, așa că recomandăm metoda de resetare doar dacă celelalte metode nu rezolvă problema.

întrebări frecvente

1. Cum repar eroarea Profil utilizator eșuat în timpul conectării pentru Windows 8/8.1 și Windows 7?

Dacă utilizați o versiune mai veche de Windows, cum ar fi 8.1/8/7, doar câteva dintre soluțiile descrise mai sus vor putea rezolva eroarea profilului utilizatorului. Puteți încerca o repornire, utilizați a DISM și SFC scan check în Linia de comandă și mutați fișierul NTUSER.Dat într-un folder implicit. Opțiunile de ștergere a unui cont de utilizator local și de a activa o resetare bazată pe cloud nu vor funcționa.

2. Cum rezolv eroarea „Nu ne putem conecta la contul tău” în timp ce repornesc serviciul Profil utilizator?

Uneori, în timp ce reporniți serviciul de profil de utilizator în modul invitat/cont local, nu vă puteți conecta la contul dvs. de administrator. Pentru a rezolva problema, porniți dispozitivul Windows în modul sigur și efectuați aceiași pași. (Pentru accesarea modului sigur, consultați tutorialul de mai sus pentru mai multe detalii.)

Menținerea hard disk-ului în stare bună este una dintre cele mai bune modalități de a preveni problema eșecului profilului utilizatorului. Consultați cele mai bune sfaturi pentru a verifica starea de sănătate a hard diskului în Windows. Ești încă pe Windows 10 și vrei să faci upgrade la Windows 11? Iată tot ce trebuie să știți pentru a descărca și instala Windows 11.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x