Ați întâlnit vreodată Git solicitându-vă numele de utilizator și parola de fiecare dată când încercați să interacționați cu GitHub chiar și după configurare? Ei bine, aceasta este o problemă foarte frecventă în rândul utilizatorilor care folosesc adresa URL de clonare HTTPS pentru depozitul lor. În acest articol, vă voi arăta cum să remediați acest lucru.

https:// adresele URL de clonare sunt disponibile în toate depozitele publice și private. Aceste adrese URL funcționează peste tot, chiar dacă vă aflați în spatele unui firewall sau proxy.

Cum sa remediati Git cerand intotdeauna acreditari de utilizator

Când interacționați cu un depozit la distanță folosind adresele URL HTTPS de pe linia de comandă, vi se va solicita numele de utilizator și parola GitHub, asta e de rahat

Utilizarea unei adrese URL la distanță HTTPS are câteva avantaje: este mai ușor de configurat decât SSH 🙂 și, de obicei, funcționează prin firewall-uri și proxy-uri stricte. Cu toate acestea, vă solicită, de asemenea, să introduceți acreditările de utilizator GitHub de fiecare dată când trageți sau împingeți un depozit :(.

Puteți remedia acest lucru configurând Git pentru a vă stoca parola.

Iată cum:

  • Actualizați adresa URL de la distanță folosind SSH în loc de HTTPS;
git remote set-url origin [email protected]:username/repo.git

sau

  • Faceți Git să stocheze numele de utilizator și parola și nu le va cere niciodată.
git config --global credential.helper store
  • Salvați numele de utilizator și parola pentru o sesiune (cache-o);
git config --global credential.helper cache
  • De asemenea, puteți seta un timeout pentru setarea de mai sus
git config --global credential.helper 'cache --timeout=600'

Bingo, tocmai l-ai remediat, Git nu-ți va mai cere niciodată acreditările.


CONCLUZIE

Cu toate acestea, din motive de securitate, este recomandabil să utilizați SSH pentru a interacționa cu GitHub, mai ales dacă lucrați pentru o companie sau utilizați un computer care nu vă aparține.

Folosind protocolul SSH, vă puteți conecta la GitHub fără a furniza de fiecare dată numele dvs. de utilizator sau parola.

Aflați cum să vă conectați la GitHub cu SSH aici.