Cum să remediați problema de rotație a ecranului Android care nu funcționează

Screen Rotation Not Working Featured
⏱️ 6 min read

Ați întâmpinat o problemă pe dispozitivul dvs. Android în care ecranul nu se va roti când îl întoarceți în lateral? Mulți utilizatori au raportat că orientarea ecranului de pe telefonul lor este blocată și nu pot vizualiza niciun conținut în modul peisaj, deoarece ecranul refuză să se rotească. Din fericire, există câteva metode prin care puteți încerca să remediați problema de rotație a ecranului Android care nu funcționează.

Iată câteva dintre cele mai comune motive din spatele rotației ecranului Android care nu funcționează:

  • Aplicație terță parte
  • Un serviciu care controlează rotirea automată a telefonului dvs
  • Senzor G și accelerometru defecte
  • O eroare în firmware
  • Atingeți ecranul în timp ce acesta se rotește

Acum că știți cauzele pentru care ecranul Android nu se rotește, permiteți-ne să verificăm soluțiile.

1. Activați Rotirea automată

Rotirea ecranului Android nu funcționează Rotire automată

Aceasta este una dintre cele mai frecvente erori făcute de utilizatori. Înainte de a face orice altceva, verificați din nou dacă ați activat opțiunea de rotire automată. Îl puteți găsi în „Setări -> Afișare”.

2. Reporniți telefonul

Rotirea ecranului Android nu funcționează Repornire automată

O altă metodă ușoară de a remedia rotația ecranului Android care nu funcționează este să reporniți telefonul. Repornirea telefonului resetează toate fișierele și le pornește de la zero, făcând totul să funcționeze corect.

3. Verificați aplicații terță parte

Ar putea exista unele aplicații terță parte care împiedică funcția de rotație automată să funcționeze corect pe telefonul dvs. Este recomandat să reporniți telefonul în „Modul de siguranță”, permițându-vă să aflați dacă o aplicație terță parte cauzează comportamentul incorect al telefonului.

Pentru a porni telefonul în modul de siguranță, apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire, apoi apăsați și mențineți apăsat opțiunea „Oprire” până când apare un mesaj pentru a reporni dispozitivul în modul de siguranță.

Repornire în modul sigur

Odată ajuns în modul sigur, verificați dacă rotația ecranului funcționează pe telefonul dvs. Dacă funcționează bine, atunci o aplicație instalată recent ar putea fi de vină și trebuie să o dezinstalați.

4. Calibrați senzorii de pe telefonul dvs. Android

Dacă niciuna dintre metodele menționate mai sus nu a funcționat pentru dvs., atunci senzorii de pe telefonul dvs. Android ar putea fi defecte sau calibrați greșit.

Aplicația Android Rotația ecranului nu funcționează

Puteți recalibra senzorii de pe telefon folosind o aplicație numită Senzor pentru cutia de instrumente pentru fizică. Disponibil gratuit în Magazinul Play, vă permite să testați senzorii de pe telefon și să-i calibrați pentru a remedia problema de rotație a ecranului Android care nu funcționează.

5. Actualizați-vă dispozitivul Android

Ar putea exista o eroare în versiunea de firmware pe care rulează dispozitivul dvs. Android, care să cauzeze problema de rotație a ecranului. Producătorii de telefoane promovează în mod constant noi actualizări de software, care, împreună cu unele funcții noi, includ și remedieri de erori pentru astfel de probleme.

Actualizare de software

Este foarte recomandat să instalați mai întâi cel mai recent firmware pe dispozitivul dvs. Android, să îl păstrați actualizat și, în al doilea rând, să instalați cele mai recente erori remediate pe telefon.

6. Nu atingeți ecranul

Rotirea automată nu funcționează

Când rotiți ecranul, trebuie să vă asigurați că degetele nu ating ecranul dispozitivului. Uneori, în timp ce țineți telefonul, este posibil să periați marginile telefonului cu degetele. Acest lucru va împiedica rotirea ecranului să funcționeze corect.

7. Reporniți aplicația

Rotirea ecranului Android nu funcționează Forța de oprire

Dacă vă confruntați cu o problemă de rotație a ecranului pentru o anumită aplicație, atunci puteți încerca să opriți forțat aplicația și să o reporniți. Faceți acest lucru prin simpla apăsare lungă a pictogramei aplicației, apoi selectând opțiunea „Informații despre aplicație”. În meniul „Informații despre aplicație”, veți vedea opțiunea de a „Oprire forțat” aplicația.

8. Descărcați aplicația Rotation Control

Aplicația de control al rotației

Interesant este că există o aplicație numită Controlul rotației care a ajutat mai mulți utilizatori să remedieze această problemă de rotație a ecranului Android care nu funcționează. Această aplicație împiedică alte aplicații să schimbe orientarea ecranului. Odată instalat, o nouă bară de meniu va apărea când renunțați la umbra de notificare. De aici puteți selecta funcția de rotație și puteți vedea dacă funcționează.

Concluzie

Metodele de mai sus ar trebui să remedieze problema de rotație a ecranului Android care nu funcționează. Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu funcționează, poate că este timpul să vizitați atelierul de reparații. Citiți mai departe pentru a consulta celelalte ghiduri ale noastre despre remedierea notificărilor întârziate Android și a datelor mobile care nu funcționează la problemele Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x