Cum să remediați problemele de hard disk pe Windows 10

1643304840 Cum sa remediati problemele de hard disk pe Windows 10
⏱️ 5 min read

Pe Windows 10, hard disk-ul va începe în cele din urmă să întâmpină erori și alte probleme, fie că este vorba de un hard disk mecanic tradițional (HDD) sau de o unitate SSD (Solid-State Drive). Și problemele vor varia întotdeauna. De exemplu, Windows 10 poate înceta să recunoască unitatea. Este posibil să observați comportamente ciudate, cum ar fi blocarea unei anumite aplicații. Este posibil să întâmpinați probleme la actualizarea la o nouă versiune de Windows și alte probleme.

Oricare ar fi problema, chiar dacă nu sunteți sigur că este o problemă legată de hard disk, puteți utiliza instrumentul încorporat „Verificare disc” pentru a rezolva multe probleme comune.

Verificați discul (chkdsk) este un instrument care există de ani de zile, iar scopul său de bază este de a scana integritatea sistemului de fișiere pe o partiție și de a repara orice erori logice. De asemenea, instrumentul poate scana și remedia sectoarele defecte dacă datele nu au fost scrise corect sau există o problemă fizică cu unitatea.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a verifica și a repara erorile de hard disk folosind instrumentul Windows 10 Check Disk (chkdsk).

Remediați erorile de hard disk pe Windows 10 cu Control Panel

Dacă întâmpinați probleme cu hard diskul, puteți utiliza instrumentul Verificare disc pe Windows 10 pentru a remedia majoritatea erorilor urmând acești pași:

 1. Deschis Explorator de fișiere pe Windows 10.

 2. Click pe Acest PC din panoul din stânga.

 3. În secțiunea „Dispozitive și unități”, faceți clic dreapta pe hard diskul pe care doriți să îl verificați și să reparați și selectați Proprietăți opțiune.

  Meniul contextual al drive-ului File Explorer

 4. Faceți clic pe Instrumente fila.

 5. În secțiunea „Verificarea erorilor”, faceți clic pe Verifica buton.

  Verificați instrumentul Disk pe Windows 10
  Verificați instrumentul Disk pe Windows 10

 6. Apasă pe Scanați unitatea opțiune.

  Instrument de verificare a erorilor de disc pe Windows 10
  Instrument de verificare a erorilor de disc pe Windows 10

 7. Dacă utilitarul nu a găsit nicio eroare, faceți clic pe Închide butonul, dar dacă unele dintre erori nu au putut fi reparate, vi se va solicita să programați o altă scanare la următoarea repornire.

După ce ați finalizat pașii, hard disk-ul dispozitivului ar trebui să continue să funcționeze fără probleme.

Cum să remediați erorile de pe hard disk folosind linia de comandă

Alternativ, este, de asemenea, posibil să verificați și să remediați erorile de disc utilizând instrumentul Verificare disc (chkdsk) folosind linia de comandă cu acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandăfaceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a rula instrumentul chckdsk și apăsați introduce:

  chkdsk /f c:
  Comanda chkdsk pentru Windows 10
  Comanda chkdsk pentru Windows 10

 4. (Opțional) Tastați următoarea comandă dacă doriți să remediați sectoarele defecte de pe hard disk și apăsați introduce:

  chkdsk /r c:

Ar trebui să începeți întotdeauna cu /f comutați pentru a remedia erorile, dar dacă încă aveți probleme, atunci ar trebui să utilizați instrumentul de verificare a discului cu /r opțiunea, care rulează și comanda cu /f opțiunea activată.

După scanare, dacă se găsesc erori, dar există fișiere deschise, vi se va solicita să programați o scanare la următoarea repornire (ceva recomandat).

Odată ce ați finalizat pașii, hard disk-ul ar trebui să fie acum fără erori și sectoare dăunătoare și ar trebui să înceapă să funcționeze corect din nou. Dacă doriți să aflați mai multe despre opțiunile disponibile folosind „chkdsk”, atunci utilizați chkdsk /? comanda.

Acest ghid se concentrează pe dispozitivele care rulează Windows 10, dar Check Disk este disponibil de multă vreme, iar pașii descriși aici ar trebui să funcționeze și pe Windows 8.1 și Windows 7.

Dacă hard disk-ul are probleme fizice, ar putea fi timpul pentru o înlocuire. Iată cele mai bune trei opțiuni la prețuri accesibile pe care ar trebui să le luați în considerare:

Deși Samsung 970 EVO este cea mai rapidă opțiune, trebuie să vă asigurați că dispozitivul dvs. include un slot M.2 pe placa de bază. Dacă nu sunteți sigur, ar trebui să obțineți Samsung 860 EVO, deoarece se va potrivi cu majoritatea laptopurilor și desktop-urilor. Opțiunea Seagate oferă cel mai mult spațiu de stocare, dar se va potrivi doar pe un computer desktop.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x