Cum să remediați problemele Wi-Fi pe Windows 10 20H2, Actualizare octombrie 2020

1643054371 Cum sa remediati problemele Wi Fi pe Windows 10 20H2 Actualizare
⏱️ 7 min read

Pe Windows 10, problemele cu o conexiune Wi-Fi sunt frecvente după instalarea unei noi actualizări de caracteristici, cum ar fi versiunea 20H2 (Actualizare octombrie 2020). Unele dintre aceste probleme pot include viteze wireless reduse, configurație lipsă, imposibilitatea de a se conecta la internet sau adaptorul wireless nu mai funcționează.

De obicei, astfel de probleme pot apărea din cauza modificărilor nedorite de configurare, a compatibilității driverelor sau a erorilor ca urmare a modificărilor sistemului cu noua versiune. Alteori, există mulți factori care pot cauza probleme cu Wi-Fi. De exemplu, driverul adaptorului de rețea poate fi deteriorat în timpul procesului de actualizare. Nu ai instalat cel mai recent driver, care s-a întâmplat să funcționeze cu versiunea anterioară, dar nu are și cu Windows 10 20H2 (în acest caz). Ar putea fi, de asemenea, o problemă de configurare care blochează conectivitatea și multe altele.

Dacă nu vă puteți conecta la o rețea, dispozitivul se deconectează aleatoriu de la punctul de acces Wi-Fi sau vitezele nu sunt adecvate, există câțiva pași de depanare pe care îi puteți urma pentru a remedia majoritatea problemelor Wi-Fi pe Windows 10 după o actualizare.

În acest ghid, veți învăța mai multe metode pentru a depana și a remedia problemele Wi-Fi după instalarea Windows 10 20H2.

Remediați Wi-Fi folosind instrumentul de depanare a adaptorului de rețea

Windows 10 vine cu un instrument de depanare pentru a remedia automat cele mai frecvente probleme de rețea și de rețea.

Pentru a remedia problemele Wi-Fi după instalarea versiunii 20H2 (Actualizare octombrie 2020), urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Depanați.

 4. Apasă pe Instrumente de depanare suplimentare opțiune.

  Opțiune suplimentară de depanare

 5. Selectează Adaptor de retea opțiune.

 6. Apasă pe Rulați instrumentul de depanare buton.

  Instrument de depanare a adaptorului de rețea
  Instrument de depanare a adaptorului de rețea

 7. Selectați adaptorul de rețea pe care intenționați să îl reparați – de exemplu, Wifi.

  Expert adaptor de rețea
  Expert adaptor de rețea

 8. Apasă pe Următorul buton.

După ce ați finalizat pașii, instrumentul de depanare ar trebui să detecteze și să rezolve problema Wi-Fi cu Actualizarea Windows 10 octombrie 2020. Ar trebui să puteți confirma remedierea deschizând browserul și testând conexiunea la internet.

Dacă wireless funcționează din nou, ați terminat. Dacă tot nu funcționează, încercați următoarea metodă.

Remediați Wi-Fi folosind resetarea adaptorului de rețea

Dacă instrumentul de depanare nu a ajutat, Windows 10 include și o funcție de resetare a rețelei care elimină și reinstalează toate adaptoarele de rețea. Procesul resetează toate componentele de rețea și restabilește setările implicite pentru a remedia aproape orice problemă, inclusiv viteze mici sau alte probleme de conectare la internet.

Pentru a reseta adaptorul Wi-Fi după instalarea Windows 10 versiunea 20H2, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Rețea și Internet.

 3. Click pe stare.

 4. Apasă pe Resetarea rețelei opțiune.

  Opțiunea de resetare a rețelei
  Opțiunea de resetare a rețelei

 5. Apasă pe Resetează acum buton.

  Resetarea rețelei Windows 10
  Resetarea rețelei Windows 10

 6. Clic da a confirma.

 7. Apasă pe Închide buton.

 8. Reporniți computerul.

După ce ați finalizat pașii, poate fi necesar să reinstalați un software de rețea, cum ar fi client VPN sau software de comutare virtuală, după cum este necesar. De asemenea, va trebui să vă reconectați manual la rețeaua wireless, ceea ce poate necesita introducerea din nou a parolei.

Dacă totul funcționează din nou, ați terminat. În cazul în care problema persistă, încercați următoarea metodă.

Remediați driverul adaptorului de rețea pentru actualizarea Wi-Fi

Alternativ, dacă aveți în continuare de-a face cu conectivitate Wi-Fi lentă, problema ar putea fi driverul de rețea vechi. Puteți rezolva această problemă descărcând și instalând cel mai recent driver de pe site-ul de asistență al producătorului.

Sfat rapid: Dacă nu există o nouă actualizare pentru adaptorul de rețea, verificați dacă există o versiune beta, uneori, ar putea funcționa cu o nouă versiune de Windows 10. De asemenea, este recomandat să utilizați instrucțiunile producătorului pentru a instala cea mai recentă versiune a driverului.

Pentru a actualiza driverul adaptorului wireless, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Manager de dispozitivși faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Extindeți Adaptoare de rețea ramură.

 4. Faceți clic dreapta pe adaptorul dvs. Wi-Fi și selectați Actualizați driver-ul opțiune.

  Device Manager actualizează driverul Wi-Fi
  Device Manager actualizează driverul Wi-Fi

 5. Apasă pe Răsfoiți computerul meu pentru software-ul de driver opțiune.

  Computer cu browser pentru driverul Wi-Fi
  Computer cu browser pentru driverul Wi-Fi

 6. Apasă pe Naviga opțiunea de a localiza driverul adaptorului.

 7. Verifică Includeți subdosare opțiune.

  Locația șoferului Wi-Fi
  Locația șoferului Wi-Fi

 8. Apasă pe Următorul buton.

După ce ați finalizat pașii, laptopul ar trebui să se poată conecta la rețeaua wireless și la internet.

Dacă nimic nu pare să funcționeze, puteți încerca și o versiune mai veche a driverului adaptorului Wi-Fi (cele proiectate pentru Windows 8.1 sau Windows 7), care ar putea rezolva temporar problema până când există o remediere permanentă.

Remediați Wi-Fi dezinstalând Windows 10 20H2

Dacă întâmpinați în continuare probleme de conectivitate wireless, atunci există șanse mari ca problema să fie o eroare cu Actualizarea din octombrie 2020 și poate fi necesar să așteptați până când o actualizare cumulativă rezolvă problema.

Dacă trebuie să vă conectați la internet, ca ultimă soluție, puteți reveni la versiunea anterioară de Windows 10 până când problema Wi-Fi este rezolvată, lucru pe care îl puteți face referindu-vă la această prezentare video:

În plus, este recomandat să verificați setările adaptorului Panou de control > Retea si internet > Conexiuni de retea, și deschiderea proprietăților adaptorului. În trecut, utilizatorii au raportat că setările TCP/IP au fost dezactivate și setările DNS au fost resetate după o actualizare. De asemenea, ar trebui să reporniți întotdeauna routerul (sau punctul de acces) pentru a vedea dacă ajută la rezolvarea problemelor de viteză lentă sau de conectivitate Wi-Fi.

Ne concentrăm acest ghid pe Windows 10 versiunea 20H2, dar puteți folosi aceste instrucțiuni pe aproape orice versiune acceptată a sistemului de operare.

Alternativ, vă puteți conecta și online folosind o conexiune prin cablu folosind un adaptor Ethernet. Dacă laptopul dvs. nu include un port pentru a conecta un cablu de rețea, puteți obține un adaptor la preț accesibil de la Amazon.

Instalarea actualizării Windows 10 octombrie 2020 ar trebui să fie un proces ușor, dar dacă întâmpinați probleme, puteți oricând să vă trimiteți întrebările în forumuri Pureinfotech pentru a primi ajutor.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...