Cum să remediați un bootloop pe dispozitivul dvs. Android

Cum să remediați un bootloop pe dispozitivul dvs. Android
⏱️ 5 min read

Există puține sentimente legate de tehnologie la fel de sumbre ca a-ți da seama că ești blocat într-un bootloop. Acea speranță disperată că „poate că va fi bine în cele din urmă” este combinată cu acea teamă profundă că, în rădăcina dispozitivului (atunci când apar atât de multe bootloops), l-ați distrus pentru totdeauna, în timp ce anulați garanția.

Dar destule vorbe morbide. În timp ce bootloops-urile sunt frustrante și pot duce la ștergerea tuturor datelor de pe dispozitiv, aproape sigur nu înseamnă că dispozitivul dvs. este mort, deci relaxați-vă! Iată ghidul nostru despre cum să remediați temutul bootloop pe dispozitivele Android.

În primul rând, Lucrurile evidente

Este de la sine înțeles că ar trebui să încercați soluțiile simple înainte de a încerca ceva mai drastic. În acest caz, dacă sunteți blocat într-un bootloop, scoateți bateria din partea din spate a dispozitivului, apoi așteptați câteva minute înainte de ao pune din nou și de a porni telefonul.

Unii utilizatori au raportat, de asemenea, că obținerea unei baterii noi pentru telefon a scăpat de problema bootloop-ului, sugerând că, în unele cazuri, cel puțin un bootloop poate fi legat de o eroare legată de baterie.

Nu a funcționat? Bine, atunci va trebui să ne uităm la resetarea din fabrică a dispozitivului, apoi să folosim un instrument de recuperare.

Intrarea în modul de recuperare Android

Orice ai face, va trebui să o faci de pe ecranul de recuperare Android. A ajunge la acest lucru depinde de ce fel de telefon aveți. După ce vă asigurați că telefonul este oprit, apăsați și țineți apăsate următoarele butoane pentru a accesa recuperarea:

  • Google Pixel / Nexus: Țineți apăsate simultan tastele de pornire și de reducere a volumului.
  • Samsung: Apăsați și mențineți apăsate simultan butoanele de pornire, creștere volum și Acasă.
  • HTC: Mai întâi, accesați „Setări -> Baterie” și debifați caseta Fastboot. Apoi, cu telefonul oprit, țineți apăsate simultan butoanele de reducere a volumului și de alimentare
  • LG: Apăsați și țineți apăsate simultan tastele de pornire și de reducere a volumului, iar când apare logo-ul LG, renunțați la tasta de pornire și apăsați-l din nou în timp ce țineți în continuare apăsat volumul (complicat, știu).

Odată ce sunteți în modul de recuperare, puteți utiliza butoanele de volum pentru a merge în sus și în jos în listă și butonul de alimentare pentru a face o selecție.

Remediați Bootloop Android utilizând recuperarea stocului

Deci, după ce ați folosit una dintre metodele de mai sus pentru a intra în Android Recovery. De aici, utilizați tastele de volum pentru a naviga în jos la „Ștergeți datele / resetarea din fabrică”. Când vi se solicită, atingeți „Da”.

După aceea, utilizați tastele de volum pentru a selecta „ștergeți partiția cache” și continuați să faceți acest lucru. Dispozitivul dvs. Android este acum șters. Reporniți-l și ar trebui să se încarce pe orice ROM sau sistem de operare pe care îl utilizați fără temutul bootloop.

Fixarea Bootloop cu recuperarea personalizată

Dacă v-ați înrădăcinat dispozitivul Android, există șanse mari să utilizați un instrument de recuperare personalizat, cum ar fi TWRP sau Clockworkmod, care va face pașii exacți de ștergere a telefonului puțin diferiți. Lucrul bun este că veți obține, de asemenea, opțiunea de a face backup pentru datele dvs. Android înainte de a le șterge.

În TWRP Recovery, de exemplu, mergeți mai întâi la „Backup” din meniul principal, selectați toate datele pe care doriți să le salvați, apoi glisați în partea de jos a ecranului pentru a le face backup.

fix-android-bootloop-twrp-backup

Apoi, pentru a șterge datele existente de pe telefon, selectați „Ștergeți” din meniul principal TWRP, apoi glisați spre dreapta în partea de jos a ecranului pentru a șterge datele telefonului, memoria cache și dalvik. (Există, de asemenea, „Șervețele avansate” mai elaborate pe care le puteți face, dar acestea pot duce la complicații și necesită reinstalarea completă a sistemului de operare, lucru pe care probabil doriți să îl evitați). Dacă doriți să restaurați datele pe care le-ați făcut backup, reveniți la TWRP Recovery și selectați „Restore”.

fix-android-bootloop-twrp-wipe

Dacă utilizați Clockworkmod, apoi din ecranul principal de recuperare, selectați „Ștergeți datele / Resetare din fabrică” și continuați cu procedura.

fix-android-bootloop-clockworkmod

Apoi, accesați meniul „Avansat” și selectați „ștergeți cache dalvik”, apoi reporniți dispozitivul.

fix-android-bootloop-clockworkmod-dalvik

Dacă acest lucru nu funcționează, mergeți la „Montări și stocare” în Clockworkmod, atingeți opțiunile „format / date” și „format / cache”, apoi reporniți din nou.

fix-android-bootloop-clockworkmod-2

Concluzie

Nu este cel mai frumos proces, dar vremurile dificile necesită măsuri dure, iar un bootloop pentru Android este cu siguranță o situație lipicioasă în care să vă regăsiți. Puteți pierde unele date dacă nu ați luat măsurile de siguranță adecvate aici, dar cel puțin telefonul dvs. lucrând din nou. Gândiți-vă la asta ca la un nou început!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x