Cum să remediați un ecran pâlpâitor pe computerul dvs. Windows 10

Cum să remediați un ecran pâlpâitor pe computerul dvs. Windows 10
⏱️ 4 min read

Un ecran pâlpâitor poate fi o problemă enervantă atunci când încercați să lucrați pe computerul dvs. Windows. Există mai multe motive pentru care ecranul poate clipi. Acestea includ aplicații incompatibile, drivere de afișare învechite, o actualizare a Windows și interferențe magnetice.

Iată cum să găsiți cauzele și să executați soluții pentru a opri licărirea.

Testați Managerul de activități

Pentru a rezolva problema cu ecranul pâlpâitor, determinați mai întâi dacă un driver care funcționează defectuos sau o aplicație incompatibilă cauzează problema.

Testați acest lucru deschizând Managerul de activități. Puteți deschide Managerul de activități apăsând Ctrl + Schimb + Esc, făcând clic dreapta pe bara de activități și selectând Manager activități sau tastând Manager activități în caseta de căutare din bara de activități.

Odată ce Managerul de activități se deschide, observați ecranul pentru a vedea ce părți ale acestuia pâlpâie. Dacă Managerul de activități pâlpâie, atunci problema este un driver de afișaj. Dacă orice altceva pâlpâie, dar fereastra Managerului de activități nu este, atunci există o problemă cu una dintre aplicațiile dvs.

Remediați aplicațiile incompatibile

Ați rulat testul pe Task Manager și ați stabilit că este o aplicație care cauzează problema? Mai întâi, verificați dacă rulați Norton Antivirus, iCloud sau IDT Audio. Se știe că aceste aplicații provoacă pâlpâirea ecranului în Windows 10. Dacă nu aveți aceste aplicații, gândiți-vă la aplicațiile pe care le-ați instalat recent.

Un alt tip de software care ar putea afecta ecranul dvs. este software-ul desktop, cum ar fi un program de fundal live. Dacă aveți una dintre acestea, încercați să o dezactivați sau să o dezinstalați.

Încercați să actualizați orice aplicație suspectă la cele mai noi versiuni. Dacă acest lucru nu funcționează, poate fi necesar să dezinstalați aplicațiile.

Actualizați driverele de afișare

Când faceți upgrade de la o altă versiune de Windows la Windows 10, acesta nu descarcă și nu actualizează automat driverele grafice. Mai multe aplicații terțe vă pot ajuta să găsiți și să utilizați cele mai bune drivere pentru mașina dvs. Acestea includ Driver Talent, Driver Booster și Driver Genius.

Puteți actualiza singur driverele folosind o setare Windows.

1. Deschideți Device Manager tastând devmgmt.msc în caseta de căutare a barei de activități.

2. Faceți clic pe săgeata de lângă adaptoarele de afișare pentru a extinde meniul.

3. Faceți clic dreapta pe adaptorul de afișare.

4. Selectați Actualizare driver.

Flickering Monitor Windows Device Manager Update

5. Selectați Căutare automată pentru software-ul driverului actualizat.

6. Dacă Windows găsește o versiune mai nouă a driverului de afișare, acesta îl va descărca și instala automat.

Schimbați rata de reîmprospătare a monitorului

1. Faceți clic dreapta pe un loc gol de pe desktop și selectați „Setări afișare”.

2. Derulați în partea de jos și faceți clic pe „Setări avansate de afișare”.

Flickering Monitor Windows Advanced Display Settings

3. Sub Setări corelate, faceți clic pe Afișare proprietăți adaptor.

Flickering Monitor Windows Display Adapter Settings

4. Faceți clic pe fila Monitor și alegeți o rată de reîmprospătare a ecranului mai mare, apoi faceți clic pe butonul OK. Dacă este disponibil, încercați mai întâi 80 Hz.

Flickering Monitor Rata de reîmprospătare a ecranului Windows

Creați un profil de utilizator nou

Uneori, crearea unui nou profil de utilizator pe computerul dvs. va corecta această problemă. Pentru a crea un profil nou, urmați acești pași:

1. Apăsați Victorie + Eu pentru a deschide setările Windows.

2. Accesați Conturi.

3. Faceți clic pe „Familia și alte persoane” de-a lungul părții stângi a ferestrei.

Flickering Monitor Windows Family Alți utilizatori

4. Selectați „Adăugați pe altcineva pe acest computer”. Vrăjitorul vă va ghida prin pași.

Alte soluții posibile

Un câmp magnetic poate provoca, de asemenea, pâlpâirea ecranului. Luați laptopul într-o zonă largă, departe de alte componente electronice și verificați dacă mai pâlpâie.

Dacă da, și ați încercat toate celelalte strategii pentru a remedia problema, ar putea fi monitorul însuși. Verificați-l conectând laptopul la un alt ecran. Dacă acel ecran diferit nu pâlpâie, atunci poate fi necesar să înlocuiți monitorul sau laptopul.

Sperăm că una dintre aceste soluții va opri monitorul pâlpâitor și vă va permite să vă întoarceți la muncă! Te-ai confruntat vreodată cu această problemă? Ce măsuri ați luat pentru a remedia problema?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x