Cum să remediați un MacBook care nu se va încărca

Cum să remediați un MacBook care nu se va încărca
⏱️ 4 min read

Încărcătorul Apple MagSafe este un exemplu de inginerie genială. Utilizarea magneților pentru a asigura o conexiune între Macbook și încărcător previne accidente potențial catastrofale, fără a menționa clipul satisfăcător care apare atunci când cablul de alimentare se conectează la portul de încărcare. Cu toate acestea, uneori Macbook-ul dvs. pur și simplu refuză să încarce. Înainte de a începe să țipi expletive și să-ți smulgi părul de frustrare, încearcă soluțiile potențiale descrise mai jos.

Excludeți problemele de afișare

Dacă Mac-ul dvs. este conectat, dar nu pare să pornească, nu intrați în panică. În primul rând, veți dori să excludeți afișarea Mac-ului ca sursă a problemei. Pentru a vă asigura că nu aveți o problemă de afișare, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri. Dacă Mac-ul dvs. primește alimentare, ar trebui să observați una dintre următoarele lucruri după ce îl porniți:

  • Clopot de pornire
  • Zgomot de la ventilator sau de la hard disk
  • Lumina care vine de la LED-ul Sleep (dacă Mac-ul dvs. are unul)
  • Apăsarea tastei Blocare majuscule de pe tastatură face ca acesta să se aprindă

Elimină problemele de bază de alimentare

Este sigur să spuneți că, dacă citiți acest lucru, ați exclus afișarea Mac-ului ca vinovat. Acest pas următor poate părea evident, dar veți dori să vă asigurați că totul este conectat corect. Pentru aceasta, parcurgeți pașii următori, verificând dacă Mac-ul dvs. se încarcă / pornește după fiecare pas.

1. Verificați de două ori și asigurați-vă că încărcătorul Mac-ului dvs. este conectat în siguranță la priza de perete. Pentru a verifica dacă priza de perete funcționează, conectați un alt dispozitiv electric.

2. Dacă priza de perete funcționează și nu continuați să aveți curent, confirmați că cablul de alimentare MagSafe este conectat corect la portul de încărcare al Mac-ului. Asigurați-vă că nu există resturi în portul de încărcare care ar putea afecta conexiunea.

3. Deconectați tot ce este conectat la computerul dvs. Mac. Aceasta include lucruri precum imprimante, hub-uri USB, unități de stocare externe și dispozitive mobile.

4. Țineți apăsat butonul de alimentare timp de zece secunde, apoi apăsați din nou butonul de alimentare pentru a vedea dacă Mac-ul pornește.

5. În cele din urmă, dacă este posibil, încercați un alt cablu de alimentare sau adaptor.

Resetați SMC

Dacă niciuna dintre soluțiile detaliate mai sus nu a funcționat, probabil că vă speriați. Respirați adânc, mai aveți încă o soluție potențială în mânecă: resetați SMC.

Notă: numai Mac-urile bazate pe Intel au un SMC.

SMC înseamnă System Management Controller. SMC este responsabil pentru rularea mai multor părți ale computerului dvs. Mac, inclusiv funcțiile de alimentare și încărcare. Resetarea SMC poate elimina orice erori în care Mac-ul tău s-ar fi confruntat. Cu puțin noroc, resetarea SMC va rezolva problemele de încărcare. Resetarea SMC sună complicat, dar în realitate este foarte ușor. Cu toate acestea, înainte de a începe, doriți mai întâi să identificați dacă bateria Mac-ului dvs. este sau nu detașabilă.

Laptopurile Mac care au o baterie care nu poate fi detașată includ Macbook Pro (începutul anului 2009 și ulterior), toate modelele Macbook Air, Macbook (sfârșitul anului 2009 și ulterior) și Macbook Retina (începutul anului 2015 și ulterior). Dacă aveți un computer notebook Mac altele decât cele enumerate mai sus, ar trebui să puteți scoate bateria.

Resetarea SMC pe un Mac cu o baterie nedemontabilă

macbook-wont-charge-smc-reset

Pentru a reseta SMC-ul pe un laptop Mac cu o baterie care nu poate fi detașată, urmați pașii de mai jos.

1. Opriți computerul Mac.

2. Folosind tastatura încorporată a computerului Mac, apăsați „Shift + Control + Option” din partea stângă a tastaturii în timp ce apăsați simultan butonul de alimentare. Țineți apăsate aceste taste și butonul de alimentare timp de 10 secunde.

Notă: Dacă aveți un Macbook Pro cu Touch ID, butonul Touch ID este butonul de pornire.

3. După ce au trecut zece secunde, eliberați toate tastele.

4. Apăsați butonul de pornire pentru a porni computerul Mac.

Resetarea SMC pe un Mac cu o baterie detașabilă

macbook-nu-încarcă-scoate-bateria

Pentru a reseta SMC pe un laptop Mac cu o baterie detașabilă, consultați pașii următori.

1. Opriți computerul Mac.

2. Scoateți bateria.

3. Cu bateria scoasă, țineți apăsat butonul de alimentare timp de cinci secunde.

4. Reinstalați bateria și conectați încărcătorul la Mac.

5. Apăsați butonul de pornire pentru a porni computerul Mac.

Sperăm că problema de încărcare a Mac-ului dvs. va fi rezolvată prin resetarea SMC. Dacă întâmpinați în continuare probleme, poate fi necesar să luați măsuri suplimentare. În acest caz, vă recomandăm să vă duceți Mac-ul la un Apple Store sau la un centru de reparații certificat Apple pentru depanare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x