Cum să remediați unitatea USB care nu este accesibilă sau nu se poate formata pe Windows 10

1643487612 Cum sa remediati unitatea USB care nu este accesibila sau
⏱️ 3 min read

Pe Windows 10, dacă primiți în continuare mesajul „Vă rugăm să introduceți un disc în unitatea USB” încercând să accesați unitatea flash USB sau mesajul „Windows nu a putut finaliza formatarea” atunci când încercați să reformatați unitatea, există șanse ca unitatea are date corupte sau altceva a mers prost.

În aceste scenarii, curățarea completă a unității și crearea unei noi partiții cu setările corecte este probabil să rezolve problema. Pe Windows 10, puteți remedia rapid această problemă cu unitatea flash USB, cardul SD sau altă unitate amovibilă folosind câteva comenzi PowerShell.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a utiliza comenzile PowerShell pentru a repara orice unitate flash USB care nu este accesibilă și, prin urmare, nu puteți reformata pe Windows 10.

Cum să reparați o unitate USB folosind PowerShell

Pentru a repara o unitate USB cu comenzi PowerShell, urmați acești pași:

Notă rapidă: Acest proces va șterge complet tot ce este stocat pe unitate. De asemenea, asigurați-vă că selectați unitatea corectă, deoarece ați putea șterge accidental stocarea incorectă.
 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută PowerShell, faceți clic dreapta pe rezultat și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a identifica unitatea amovibilă pe care doriți să o reparați și apăsați introduce:

  Get-Disk
 4. Tastați următoarea comandă pentru a șterge unitatea și apăsați introduce:

  Get-Disk 1 | Clear-Disk -RemoveData

  În comanda de mai sus, asigurați-vă că modificați „1” cu numărul de disc al unității pe care doriți să o reparați. Dacă specificați numărul incorect, puteți șterge unitatea greșită, provocând pierderi de date.

 5. Tip Y pentru a confirma că doriți să ștergeți unitatea specificată și apăsați introduce.

 6. Tastați următoarea comandă pentru a crea o nouă partiție folosind sistemul de fișiere NTFS și alocați un nume pentru unitatea USB și apăsați introduce:

  New-Partition -DiskNumber 1 -UseMaximumSize | Format-Volume -FileSystem NTFS -NewFileSystemLabel myUSB

  În comanda de mai sus, asigurați-vă că modificați „1” cu numărul de disc al unității pe care doriți să o reparați și să o schimbați „myUSB” cu numele pe care doriți să-l utilizați pentru stocare.

 7. Tastați următoarea comandă pentru a atribui o literă de unitate unității USB și apăsați introduce:

  Get-Partition -DiskNumber 1 | Set-Partition -NewDriveLetter F

  În comanda de mai sus, asigurați-vă că modificați „1” cu numărul de disc al unității pe care doriți să o reparați și să o schimbați „F” cu litera pe care doriți să o atribuiți depozitului.

După ce ați finalizat pașii, deschideți File Explorer și navigați la „Acest PC”, iar acum ar trebui să puteți accesa și stoca date pe unitatea amovibilă.

Actualizare 6 septembrie 2021: Acest ghid a fost publicat inițial în septembrie 2017 și a fost actualizat pentru a ne asigura că informațiile sunt încă exacte.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x