Cum să remediez problema în care iPhone-ul meu este blocat și nu se poate restarta

tenorshare reiboot fix iphone is frozen and won't turn off or reset featured
⏱️ 11 min read

Dacă iPhone-ul tău este înghețat și nu vrea să pornească sau merge în modul looping, există câteva lucruri pe care le poți încerca pentru a repara problema. În primul rând, încearcă să-l oprești forțat ținând apăsat butonul de pornire și butonul home timp de 10 secunde. Dacă acest lucru nu funcționează, încearcă să-l conectezi la un calculator și să-l restaurezi prin intermediul iTunes. De asemenea, poți încerca să-l resetezi prin intermediul meniului de recuperare. Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, este posibil să fie nevoie să-l duci la un specialist sau într-un magazin de reparații. Este important să ai grijă de dispozitivul tău și să faci întotdeauna o copie de rezervă a datelor importante.

Sunt șanse ca iPhone-ul tău să fie în centrul vieții tale sociale. Fie că rămâne conectat cu iMessages sau FaceTime, fie prin aplicații precum Instagram sau Snapchat. Este de la sine înțeles, așadar, că, dacă iPhone-ul tău îngheață, este o problemă destul de mare (și enervantă). Deci, dacă iPhone-ul dvs. este înghețat și nu se va opri sau reporni, iată soluțiile pe care ar trebui să le încercați.

Remediați un iPhone înghețat care nu se va opri sau nu se va reporni

Vom discuta despre toate metodele de depanare pe care le puteți folosi pentru a vă repara iPhone-ul înghețat, astfel încât să vă puteți întoarce la viața de zi cu zi fără probleme. Pentru a vă ușura lucrurile, vom începe cu cele mai de bază remedieri pe care le puteți încerca și vom trece la pași mai avansați de depanare pe măsură ce articolul progresează.

Dacă ați încercat deja câteva remedieri de bază, puteți utiliza cuprinsul de mai jos pentru a trece la ceva ce nu ați încercat înainte.

Metoda 1: Forțați repornirea iPhone-ului

Primul lucru care trebuie să-ți fi venit în minte când iPhone-ul tău a înghețat este să-l închizi și să-l repornești, nu? Dar dacă ecranul iPhone-ului tău este înghețat și nu se va opri, acea sugestie este nevalidă. Cu toate acestea, puteți forța repornirea iPhone-ului. Iată cum să reporniți iPhone-ul când este înghețat.

Reporniți forțat iPhone 8 și versiuni ulterioare (inclusiv cele mai recente iPhone 14 și iPhone 14 Pro)

Notă: Acești pași se aplică și pentru iPhone SE de a doua și a treia generație.

 • Apăsați și eliberați butonul de creștere a volumului și apoi faceți același lucru cu butonul de reducere a volumului.
 • Imediat după eliberarea butonului de reducere a volumului, apăsați și mențineți apăsat butonul lateral (butonul de pornire) până când vedeți sigla Apple pe ecran.

Forțați repornirea iPhone 7 și iPhone 7 Plus

 • Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul de reducere a volumului și butonul de pornire până când vedeți sigla Apple.
hard-reset-iphone-7-plus-

Reporniți forțat iPhone 6s și versiuni anterioare (inclusiv iPhone SE de prima generație)

 • Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul de pornire și butonul de pornire, până când vedeți sigla Apple.
hard-reset-iphone-6s-și-anterioare

După ce ați urmat acești pași, iPhone-ul dvs. ar trebui să repornească și ar trebui să funcționeze bine. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu a funcționat pentru dvs., continuați cu pasul următor.

Metoda 2: Restaurați iPhone-ul fără a pierde date (Tenorshare ReiBoot)

Dacă nimic nu a funcționat până acum, poate fi necesar să vă restaurați iPhone-ul. Cel mai bun mod de a face acest lucru este utilizarea Tenorshare ReiBoot (deversare). ReiBoot este un instrument puternic de recuperare a sistemului iOS care poate rezolva diverse probleme ale sistemului iOS, cum ar fi iPhone blocat pe logo-ul Apple, iPhone nu se va opri, ecranul negru al morții iPhone etc. Acest software este ușor de utilizat și vă permite să restaurați rapid iPhone-ul dvs. Cel mai bun lucru despre Tenorshare ReiBoot este că nu șterge nicio dată de pe iPhone.

Deci, iată cum să remediați iPhone-ul care este înghețat și nu se va opri sau reporni, folosind Tenorshare ReiBoot:

 • Lansați Tenorshare ReiBoot pe PC sau Mac și conectați-vă iPhone-ul (de preferință cu cablul Lightning oficial de la Apple)
 • Faceți clic pe butonul Start.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni
 • Alegeți „Reparație standard”. Vă rugăm să rețineți că „Deep Repair” provoacă pierderi de date, așa că asigurați-vă că faceți clic doar pe Standard Repair.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni
 • Faceți clic pe „Descărcare” pentru a începe descărcarea celui mai recent firmware pentru iPhone.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni
 • După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „Start Standard Repair”.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni
 • Păstrați iPhone-ul conectat la computer sau Mac în timp ce procesul de reparare are loc. Odată ce procesul este finalizat, iPhone-ul se va reporni automat și ar trebui să funcționeze bine.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni

Metoda 3 – Eliminați aplicațiile înghețate

Dacă ați observat că iPhone-ul dvs. tinde să înghețe atunci când utilizați o anumită aplicație (sau aplicații), ar trebui să omorâți aplicațiile cât mai curând posibil. În acest fel, puteți preveni ca problema să se repete.

Metoda 4 – Verificați actualizările de software

Dacă vă confruntați frecvent cu probleme de înghețare pe iPhone, atunci ar trebui să verificați și să vă asigurați că nu există actualizări în așteptare pentru telefonul dvs. Apple lansează frecvent actualizări de software pentru iPhone pentru a remedia erori aleatorii și erori, așa că există șansa ca problema de înghețare să fie rezolvată și cu o actualizare.

 • Accesați Setări -> General -> Actualizare software
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni
 • iPhone-ul dvs. va verifica dacă există actualizări, iar dacă una este disponibilă, îl puteți descărca și instala imediat.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni

Metoda 5: Resetați toate setările de pe iPhone

O altă soluție pe care o poți încerca, dacă iPhone-ul tău îngheață frecvent, este să resetați toate setările telefonului.

Notă: Acest lucru nu va cauza pierderi de date. Cu toate acestea, toate setările pe care le-ați schimbat în iOS vor reveni la starea implicită inițială.

 • Accesați Setări -> General -> Transferați sau resetați iPhone-ul
 • Atingeți „Resetați” și alegeți „Resetați toate setările”.

Metoda 6: Efectuați o restaurare DFU în mod oficial (folosind iTunes, provoacă pierderea datelor)

Dacă nimic nu pare să funcționeze, este timpul să alegeți o metodă „mai puternică”. O restaurare DFU poate rezolva uneori probleme de firmware care ar putea cauza înghețarea iPhone-ului.

Notă: O restaurare DFU vă va șterge datele. Prin urmare, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a tot ceea ce este important.

 • Pune iPhone-ul în modul DFU. Iată cum să o faci pe diferite modele de iPhone:
  • iPhone 8 și versiuni ulterioare (inclusiv iPhone 14 și iPhone 14 Pro)
   • Conectați-vă iPhone-ul la computer.
   • Apăsați și eliberați butonul de creștere a volumului
   • Apăsați butonul de reducere a volumului
   • Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire până când ecranul devine negru. Apoi apăsați și mențineți apăsat simultan butonul lateral și butoanele de reducere a volumului.
   • După 5 secunde, eliberați butonul de pornire (butonul lateral). Asigurați-vă că țineți apăsat butonul de reducere a volumului.
   • Puteți elibera butoanele odată ce iTunes/Finder vă anunță că a detectat un iPhone conectat în modul de recuperare.
  • iPhone 7 și 7 Plus
   • Conectați dispozitivul la un computer. Utilizați de preferință cablul oficial Apple Lightning.
   • Țineți apăsat butonul lateral și butonul de reducere a volumului.
   • După 8 secunde, eliberați butonul lateral în timp ce țineți apăsat butonul de reducere a volumului.
  • iPhone 6s și versiuni anterioare (inclusiv iPhone SE de prima generație)
   • Conectați dispozitivul la un computer folosind un cablu Lightning (de preferință folosiți cel original)
   • Apăsați și mențineți apăsat butonul Acasă și butonul Blocare împreună.
   • După 8 secunde, eliberați butonul de blocare, dar continuați să țineți apăsat butonul de pornire.
 • iTunes vă va informa că un iPhone a fost conectat în modul de recuperare. Acum, puteți utiliza opțiunile de recuperare iTunes pentru a încerca să vă reparați iPhone-ul.
Cum să-mi repar iPhone-ul este înghețat și nu se va opri sau nu se va reporni

Metoda 7 – Contactați asistența Apple

Dacă nici restaurarea iPhone-ului nu a rezolvat problema, singurul lucru rămas de făcut este să contactați Apple și să le cereți ajutor. Puteți contacta asistența Apple făcând clic acest link.

Fix iPhone este înghețat și nu se va opri sau reporni

Ei bine, acestea au fost modalitățile prin care vă puteți repara iPhone-ul dacă s-a înghețat și nu se va opri sau reporni. Deși uneori o repornire forțată poate rezolva lucrurile, dacă nimic nu pare să funcționeze, utilizați software precum Tenorshare ReiBoot (deversare) de obicei face trucul.

Așadar, v-ați confruntat vreodată cu problema blocării iPhone-ului și a nu vă permite să faceți nimic pentru a încerca să îl remediați? Ce soluții ai încercat și ce a funcționat pentru tine? Spune-ne în comentarii.

În concluzie, iPhone-ul reprezintă o parte importantă a vieții sociale a multor oameni, astfel încât atunci când se îngheață, poate fi o problemă destul de mare și enervantă. Există diferite metode pentru a remedia această problemă, de la o repornire forțată la restaurarea iPhone-ului cu software specializat cum ar fi Tenorshare ReiBoot. Este important să încercați diferite soluții, începând cu cele mai simple și progresând la cele mai avansate, precum și să actualizați software-ul și să vă asigurați că aplicațiile nu îngheță frecvent. În cele din urmă, dacă nimic nu pare să funcționeze, puteți apela la asistența Apple pentru ajutor suplimentar.
Ne-am ajuns la finalul acestui articol, dar asta nu înseamnă că aventura noastră se termină aici. Îți mulțumim că ne-ai urmărit și așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâlnim în articolele viitoare. Până atunci, nu uita să fii mereu la curent cu cele mai noi tehnologii și să trăiești în prezentul digital în care ne aflăm.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x