Cum să remediezi butoanele de volum inoperative de pe iPhone

Butoanele de volum iPhone nu funcționează? Încercați aceste remedieri!
⏱️ 14 min read

Dacă întâmpinați probleme cu butoanele de volum ale iPhone-ului dumneavoastră și acest lucru vă poate cauza inconveniente, nu disperați! Există o serie de remedii simple pe care le puteți încerca pentru a remedia această problemă. Pentru a începe, puteți încerca să actualizați software-ul iPhone-ului sau să faceți o resetare a acestuia. De asemenea, puteți verifica și să vă asigurați că nu există praf sau murdărie în jurul butoanelor de volum. Dacă niciuna dintre aceste soluții nu funcționează, este posibil să fie necesar să contactați un tehnician profesionist Apple pentru a investiga problema mai în profunzime. În orice caz, există întotdeauna opțiuni pentru a remedia problemele cu butoanele de volum iPhone-ului dumneavoastră.

Unul dintre motivele pentru care iPhone-urile oferă o valoare de revânzare mai bună în comparație cu omologii lor Android este hardware-ul robust. Dar asta nu înseamnă că ești imun la eșec. Dacă se știe că iconicul butonul de pornire nu funcționează după ce a fost uzat, nu este surprinzător faptul că tastele tale de volum se blochează, nu mai răspund și devin moale sau nu mai oferă feedback-ul necesar pe măsură ce iPhone-ul tău îmbătrânește. Este genul de problemă care dăunează experienței utilizatorului și poate deveni frustrantă în timp. Dacă vă confruntați cu această problemă, încercați aceste 11 sfaturi și trucuri utile atunci când butoanele de volum ale iPhone-ului nu funcționează.

11 sfaturi pentru a remedia problema butoanelor de volum iPhone care nu funcționează (2022)

Înainte de a trece prin soluțiile pentru a remedia problema cheii de volum iPhone blocate sau care nu funcționează, să aruncăm mai întâi o scurtă privire asupra cauzelor posibile! Apoi am enumerat primele 11 sfaturi și soluții pentru această problemă obișnuită a iPhone-ului.

Ce ar putea face ca butoanele de volum iPhone să nu mai funcționeze?

Deși defecțiunea hardware este primul lucru care vă vine în minte atunci când butoanele de volum ale iPhone-ului nu mai răspund sau nu mai funcționează, nu ar trebui să vă grăbiți și să vizitați imediat un centru de service. Lucruri precum acumularea de praf, butoanele pronunțate, dar care nu răspund, o eroare de software rară sau o versiune de software învechită ar putea fi, de asemenea, cauza problemei. Prin urmare, vom analiza fiecare cauză posibilă și vom încerca soluții în consecință.

Pe parcurs, vom vorbi și despre câteva soluții fiabile care vă vor permite să controlați volumul pe iPhone fără a fi nevoie să utilizați butoanele fizice de volum. Acestea fiind spuse, consultați aceste soluții posibile pentru problema butonului de volum al iPhone în cauză:

Butoanele de volum iPhone nu funcționează? Cum se rezolvă!

1. Asigurați-vă că butoanele de volum ale iPhone-ului sunt activate

Nu mulți utilizatori de iPhone s-ar putea să știe acest lucru, dar iOS vine cu o setare care vă permite să activați/dezactivați butoanele de volum de pe iPhone. Deci, mai întâi, asigurați-vă că este pornit.

 • Voi Setări -> Sunet și tactilă și asigurați-vă că „comutator cu butoaneComutarea este activată.

2. Scoateți carcasa de pe iPhone

Credeți sau nu, există o serie de carcase (în special cele mai ieftine, mai robuste) cărora le lipsesc butoanele tactile. Deci, dacă ați instalat o husă pe iPhone, scoateți-o și apăsați butoanele de volum pentru a verifica dacă funcționează sau nu. Dacă butoanele de volum funcționează bine, carcasa dvs. a fost de vină și nu hardware-ul iPhone. Dacă doriți să cumpărați o husă cu butoane receptive, vă sugerăm să consultați rezumatele noastre cu cele mai bune huse pentru iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max.

husa iPhone 13

3. Curăţaţi butoanele de volum

Este ușor să ratezi prezența prafului sau a murdăriei care nu pierde niciodată șansa de a-și găsi drum în porturi și găuri. Dacă butoanele de volum par a fi rigide sau blocate, există șanse mari ca praful sau murdăria să facă ca butoanele de volum să nu mai răspundă. Puteți folosi aer comprimat pentru a elimina praful de pe butoanele de volum. În plus, vă sugerăm scufundați un tampon de bumbac în alcool izopropilic și folosește-l pentru a curăța ușor butoanele de volum.

4. Resetare completă iPhone-ul

Resetarea completă (cunoscută și sub numele de repornire forțată) intră în joc atunci când vine vorba de probleme comune iOS 15. În principal datorită capacității sale de a remedia rapid diverse probleme, majoritatea utilizatorilor de iPhone consideră că este o tehnică de depanare. Așa că ar trebui să încercăm să rezolvăm și problema butonului de volum al iPhone care nu funcționează.

 • Pe iPhone 8 sau o versiune ulterioară: Apăsați butonul de creștere a volumului. Apoi apăsați rapid butonul de reducere a volumului. Acum, țineți apăsat butonul de pornire până când ecranul iPhone-ului devine negru și apare logo-ul Apple.
 • Pe iPhone 7/7 Plus: Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul de reducere a volumului și butonul de pornire până când vedeți sigla Apple pe ecran.
 • Pe iPhone 6s sau o versiune anterioară: Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire și butonul de pornire până când pe ecran apare sigla Apple.

După ce iPhone-ul repornește, verificați dacă butoanele de volum funcționează normal și ați scăpat de problemă.

5. Resetați toate setările

Dacă butoanele de volum de pe iPhone-ul dvs. încă nu funcționează, încercați să resetați iPhone-ul la setările implicite din fabrică. Vă rugăm să rețineți că va șterge toate setările existente pe dispozitivul dvs. iOS și le va readuce la starea inițială. Cu toate acestea, media și datele dumneavoastră personale vor rămâne în siguranță.

 • Pe iOS 15 și versiuni ulterioare: Accesați Setări -> General -> Transfer sau Resetare iPhone -> Resetare -> Resetare toate setările.
Resetați toate setările pe iPhone
 • Pe iOS 14 sau o versiune anterioară: Accesați Setări -> General -> Resetare -> Resetare toate setările.

6. Utilizați AssistiveTouch pentru a regla volumul pe iPhone

Deși aceasta nu este o soluție pentru a repara butoanele de volum, puteți utiliza AssistiveTouch pentru a regla volumul pe iPhone cu cea mai mare ușurință. Deci, dacă butoanele de volum ale iPhone-ului dvs. nu funcționează, AssistiveTouch ar putea fi o soluție bună pentru problema dvs.

 • Deschideți aplicația Setări pe iPhone -> Accesibilitate -> Atinge -> AssistiveTouch și porniți „Suport la atingere” comutare.
 • După aceea, în secțiunea „Acțiuni personalizate”, selectați „doar atingeți“si alege”Da volumul mai tare„. Apoi selectați „Dubla atingere“si alege”volum scăzut„.
Utilizați AssistiveTouch pentru a regla volumul pe iPhone

Acum, puteți regla volumul pe iPhone folosind gesturi rapide de atingere. Pur și simplu atingeți pictograma AssistiveTouch o dată pentru a crește volumul. Și atingeți pictograma de două ori pentru a reduce volumul. Atât de util, nu-i așa?

Alternativ, selectați „doar atingeți” și alegeți meniu deschis. După aceea, atingeți pictograma AssistiveTouch -> Dispozitiv și atingeți Buton de creștere/reducere a volumului pentru a regla ieșirea audio dacă butoanele de volum de pe iPhone-ul tău nu mai funcționează.

7. Utilizați Centrul de control pentru a regla volumul

O altă alternativă de încredere pe care ar trebui să încercați să reglați cu ușurință volumul de pe iPhone este glisorul de volum încorporat în Centrul de control. Este destul de îngrijit și puteți folosi glisorul de volum pentru a crește/scădea ieșirea sunetului.

 • Pe iPhone fără butonul de pornire: Glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a deschide Centrul de control.
 • Pe iPhone cu butonul de pornire: Glisați în sus din marginea de jos a ecranului pentru a accesa Centrul de control. După aceea, utilizați glisorul de volum pentru a regla volumul.
Reglați volumul folosind centrul de control de pe iPhone

8. Reglați volumul direct din anumite aplicații

Cele mai multe dintre aplicațiile audio și streaming de pe iPhone vin cu un glisor de volum dedicat, care vă permite să reglați volumul cât de confortabil doriți. Așadar, atunci când utilizați aplicații precum Spotify sau aplicația Apple Podcasts, căutați glisorul de volum dedicat și utilizați-l pentru a regla volumul în loc să utilizați butoanele fizice.

Reglați volumul direct din anumite aplicații

9. Actualizare software

Software-ul învechit este adesea responsabil pentru diverse probleme iPhone care sunt greu de explicat. Deci, dacă problema încă nu este rezolvată, încercați să actualizați software-ul (și aflați cât timp durează descărcarea actualizării iOS 15 chiar aici). După cum am menționat mai sus, problema de nefuncționare a butoanelor de volum poate fi cauzată de o eroare rară a software-ului. Deci, urmați pașii de mai jos pentru a actualiza software-ul:

 • Asigurați-vă că dispozitivul are cel puțin 50% baterie și este conectat la o conexiune stabilă la internet. Deschideți aplicația Setări pe iPhone și navigați la General -> Actualizare software.
 • Odată ce dispozitivul dvs. a verificat dacă există actualizări disponibile, vă va oferi opțiunea de a descărca și instala cea mai recentă actualizare iOS.
Butoanele de volum iPhone nu funcționează? Încercați aceste remedieri!

10. Ștergeți iPhone-ul și restaurați din backup

Când vă confruntați cu o problemă persistentă pe care nu o puteți rezolva cu sfaturi de bază, asigurați-vă că încercați această soluție nucleară: Ștergeți și restaurați. Îți șterge iPhone-ul și îți oferă opțiunea de a-l configura ca nou sau de a-l restaura dintr-o copie de rezervă anterioară. Dar înainte de a vă gândi măcar să încercați această soluție radicală, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă completă a iPhone-ului dvs.

Cu iOS 15 sau o versiune ulterioară, beneficiați de stocare iCloud gratuită, temporară și nelimitată, pe care o puteți folosi pentru a face copii de rezervă ale dispozitivului în cloud și pentru a-l restaura mai târziu. Dacă dispozitivul dvs. rulează cea mai recentă versiune de iOS, urmați ghidul conectat pentru a obține spațiu de stocare iCloud gratuit.

 • Dacă aveți suficient spațiu de stocare iCloud, accesați Setări -> Banner ID Apple -> iCloud -> Backup iCloud -> Backup Now pentru a face rapid backup pentru iPhone. După aceea, du-te la Setări -> General -> Transfer sau resetați iPhone -> Resetare -> Ștergeți tot conținutul și setările.
Reglați volumul direct din anumite aplicații
 • După ce dispozitivul dvs. a fost șters, urmați expertul de configurare pentru a vă configura dispozitivul iOS. În timpul procesului de configurare, iPhone-ul dvs. vă va oferi opțiunea de a vă restaura dispozitivul din backupul iCloud.
 • Ca întotdeauna, puteți utiliza Finder/iTunes pentru a face backup și a restabili dispozitivul. Conectați-vă iPhone-ul la computer cu un cablu USB, deschideți Finder/iTunes și faceți o copie de rezervă a dispozitivului. După finalizarea copiei de rezervă, faceți clic pe „restaurați backupul” și selectați cea mai recentă copie de rezervă.
Faceți backup pentru iPhone-ul dvs. pe computer

11. Contactați asistența Apple

Niciuna dintre soluțiile de mai sus nu a ajutat la rezolvarea problemei care nu funcționează butoanele de volum pe iPhone-ul tău? Ei bine, dacă tastele de volum de pe dispozitivul tău iOS încă nu răspund, atunci ar putea fi o problemă hardware. ar fi înțelept contactați asistența Apple fără întârziere pentru a rezolva problema. Unele componente hardware pot fi sparte sau deteriorate, prin urmare repararea hardware-ului în timp util vă va ajuta să remediați problema.

[Fixed] Butoanele de volum iPhone nu funcționează? Cele mai bune solutii!

Sperăm că butoanele de volum de pe dispozitivul tău iOS vor funcționa din nou și vei putea regla volumul cu ușurință. De multe ori, sfaturile de bază, inclusiv o resetare hard, vă pot ajuta să depășiți problema. De asemenea, trebuie să vă asigurați întotdeauna că butoanele de pe carcasa dvs. răspund și că nu se acumulează murdărie pe butoanele de volum, care ar putea împiedica funcționarea acestora. Apropo, spuneți-ne trucul care v-a ajutat să remediați butoanele de volum care nu funcționează corect. Și dacă vă lipsesc soluții fiabile din acest ghid, vă rugăm să ne anunțați în secțiunea de comentarii de mai jos.

Una dintre cauzele pentru care iPhone-urile oferă o valoare mai bună de revânzare este hardware-ul robust, însă acest lucru nu înseamnă că sunt imune la probleme. Butoanele de volum pot deveni blocate sau să nu mai răspundă pe măsură ce dispozitivul îmbătrânește. Aceasta poate fi o problemă frustrantă, dar există soluții. Încercându-le pe aceste 11 sfaturi și trucuri utile, usuale probleme ale butoanelor de volum ale iPhone-ului pot fi remediate. Problema poate fi cauzată de pragul de praf sau murdărie care împiedică butoanele să răspundă, dar poate fi și din cauza unei erori de software, o versiune învechită de software, ori chiar o versiune nouă de iOS. Prin urmare, pe parcursul articolului sunt prezentate diferite soluții, care implică activarea butoanelor, curățarea lor, sau resetarea completă a dispozitivului. De asemenea, există și soluții software, cum ar fi actualizarea software-ului sau restaurarea din backup.
Așa cum în tehnologie se întâmplă mereu, trebuie să ne despartim pentru a avansa și a descoperi lucruri noi. Sperăm că această postare ți-a fost de folos și te invităm să ne urmărești în continuare pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Cu fiecare informație pe care o împărtășim, suntem mai aproape de un viitor mai tehnologizat și mai avansat. Până la următoarea postare, fii conectat și experimentează!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x