Cum să remediezi eroarea ‘Accesoriul poate să nu fie acceptat’ pe iPhone și iPad: 5 sfaturi utile

5 sfaturi pentru a remedia eroarea „Accesoriul poate să nu fie acceptat” pe iPhone și iPad
⏱️ 9 min read

Când vine vorba de dispozitivele Apple, toți utilizatorii își doresc să evite mesajul neplăcut care apare adesea: „Accesoriul poate să nu fie acceptat”. Aceasta este o problemă des întâlnită, care apare atunci când dispozitivul nu poate recunoaște un accesoriu. Fie că este vorba de încărcător, de un cablu sau de un alt dispozitiv, această eroare poate fi destul de frustrantă și poate avea un impact negativ asupra utilizării dispozitivului. Pentru a vă ajuta să remediați această problemă, există câteva sfaturi utile pe care le puteți urma pe orice dispozitiv iPhone sau iPad:

1. Verificați compatibilitatea accesoriul cu dispozitivul – Uneori, eroarea “Accesoriul poate să nu fie acceptat” apare atunci când încercați să utilizați un accesoriu care nu este compatibil cu dispozitivul. De aceea, este important să verificați compatibilitatea accesoriului cu dispozitivul și să optați doar pentru accesoriile care sunt compatibile.

2. Înlocuiți cablul – Dacă aveți această problemă, ar trebui să încercați să înlocuiți cablul pe care îl utilizați. Câteodată, conectatorii de încărcare se pot deteriora, iar acest lucru poate duce la afișarea mesajului de eroare “Accesoriul poate să nu fie acceptat”. Prin urmare, încercați să înlocuiți cablul și veți vedea dacă această problemă dispare.

3. Curățați portul – În cazul în care cablul este în regulă, poate exista o problemă cu portul de încărcare sau cu portul de accesorii. Pentru a remedia această problemă, trebuie să curățați portul, deoarece există posibilitatea ca murdăria și praful să se acumuleze în interiorul portului și să împiedice conectarea corectă a cablului sau a accesoriului.

4. Actualizați software-ul – Uneori, eroarea “Accesoriul poate să nu fie acceptat” poate fi cauzată de o problemă cu software-ul. Din acest motiv, este important să aveți întotdeauna cel mai recent sistem de operare instalat pe dispozitivul dumneavoastră. În cazul în care nu aveți ultima versiune a software-ului, este timpul să o actualizați.

5. Contactați asistența tehnică – În cazul în care nicio dintre aceste soluții nu funcționează și eroarea “Accesoriul poate să nu fie acceptat” continuă să apară, este posibil să fie o problemă fizică cu dispozitivul. În acest caz, ar trebui să contactați asistența tehnică Apple și să obțineți ajutorul lor profesionist.

Eroarea „este posibil ca accesoriul să nu fie acceptat” pe iPhone există de mult timp. Majoritatea dintre noi l-am întâlnit la un moment dat. Acum, după cum sugerează și numele, problema aici este legată de accesoriile iPhone. Cu toate acestea, există momente în care această problemă apare din senin, lăsându-vă să vă întrebați ce a mers prost brusc. Dacă ați întâlnit eroarea „Accesoriul poate să nu fie acceptat” pe iPhone sau iPad și căutați o soluție, acest ghid de depanare este ceea ce aveți nevoie.

Remediați eroarea „Accesoriul poate să nu fie acceptat” pe iPhone și iPad

Deci, care ar putea fi motivul pentru care alerta „Este posibil ca accesoriul să nu fie acceptat” apare în mod repetat pe iPhone sau iPad? Din câte îmi pot da seama, pe baza diverselor mele întâlniri cu problema, aceasta apare de obicei din cauza unei defecțiuni a încărcătorului. Da, ai citit bine! Un încărcător fals sau defect este principalul vinovat care declanșează adesea această eroare.

Dar ce se întâmplă dacă încărcătorul tău nu pare să aibă o defecțiune? Ei bine, aici alerta de accesorii incompatibile pe iOS tinde să ne lase complet nedumeriți. Din fericire, unele soluții de încredere funcționează adesea pentru a remedia popup-ul, așa că haideți să vorbim despre ele fără alte prelungiri!

Asigurați-vă că accesoriul dvs. este certificat MFi

Pentru a remedia eroarea enervantă „Este posibil ca accesoriul să nu fie acceptat” din iOS 14, asigurați-vă mai întâi că accesoriul dvs. este certificat MFi (cunoscut și ca Made for iPhone și iPad). Dacă accesoriul dvs. nu este certificat MFi, cel mai probabil este cauza problemei.

Ce se întâmplă dacă este portul USB-C de pe iPad Pro sau Air? Ei bine, trebuie să vă asigurați că accesoriile sunt pe deplin compatibile cu iPad-ul. Cea mai bună modalitate de a evita căderea în capcana accesoriilor false este să le cumpărați numai de la mărci cunoscute precum Anker și Belkin. În loc să optați pentru imitații ieftine și să vă puneți în pericol dispozitivul, este întotdeauna mai bine să cumpărați încărcătoare certificate și să evitați viteze mici de încărcare și ferestre pop-up de la accesoriile neacceptate.

Prin urmare, asigurați-vă că încărcătorul este proiectat pentru iPhone și iPad pentru a evita problemele de încărcare.

Asigurați-vă că portul Lightning este curat

Un alt lucru de verificat imediat este curățenia portului Lightning al iPhone-ului tău. Credeți sau nu, particulele mici de praf și polen tind să pătrundă înăuntru și să înfunde porturile. ȘI dacă nu curățați porturile frecvent, acumularea de murdărie poate începe să creeze probleme. Poate împiedica accesoriile să stabilească o conexiune stabilă, rezultând eroarea „Accesoriul poate să nu fie compatibil”.

Port Lightning pe iPhone: remediați eroarea Este posibil ca accesoriul să nu fie compatibil

Prin urmare, asigurați-vă că curățați portul de încărcare. Scobitorii sunt frumoase. util la curățarea portului și vă ajută să scăpați de orice murdărie care ar fi înfundat portul. Asigurați-vă că îndepărtați cu grijă murdăria acumulată.

Scobitorii sunt mai puțin probabil să deterioreze portul de încărcare. Totuși, aș recomanda să folosiți scobitori plate cu vârfuri rotunjite, deoarece sunt tocite. De asemenea, ar fi o idee bună să aveți niște bumbac pe vârful scobitorii pentru a adăuga puțină pernă la procesul de curățare.

Asigurați-vă că accesoriul nu este deteriorat

Accesoriile corupte sunt la fel de responsabile pentru problema „Accesoriul poate să nu fie acceptat” care apare pe dispozitivele iOS. Prin urmare, Asigurați-vă că accesoriile sunt în stare bună. și aruncați o privire atentă asupra conectorilor, deoarece aceștia joacă un rol vital în stabilirea unei conexiuni stabile.

Încărcătoare iPhone: remediați eroarea Este posibil ca accesoriul să nu fie compatibil

Încercați să vă încărcați dispozitivul cu un alt accesoriu. Dacă dispozitivul începe să se încarce, problema este legată de accesoriul existent și nu de dispozitivul în sine. Acum, puteți cumpăra un încărcător nou sau puteți utiliza soluția de mai jos pentru a scăpa de pop-up.

Reporniți forțat iPhone-ul

Dacă alerta „Este posibil ca accesoriul să nu fie acceptat” apare în continuare pe iPhone sau iPad, forțați repornirea dispozitivului. Adesea rezolvă probleme comune sau multiple, așa că asigurați-vă că încercați.

  • Pe iPhone 8 sau o versiune ulterioară și iPad cu Face ID: Apăsați și eliberați rapid butonul de creștere a volumului. Apoi apăsați și eliberați rapid butonul de reducere a volumului. După aceea, apăsați și mențineți apăsat butonul lateral/pornire până când ecranul devine negru și vedeți sigla Apple pe ecran.
  • Pe iPhone 7/7 Plus: Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul de reducere a volumului și butonul lateral până când pe ecran apare sigla Apple.
  • Pe iPhone 6s sau o versiune anterioară sau iPad cu Touch ID: Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul de pornire și butonul de pornire până când pe ecran apare sigla Apple.

Odată ce dispozitivul iOS/iPadOS a repornit, conectați încărcătorul pentru a vedea dacă ați rezolvat în sfârșit eroarea „Accesoriul poate să nu fie acceptat”.

Actualizați-vă iPhone/iPad-ul

Deși accesoriile defecte sau deteriorate sunt principalii vinovați pentru alerta „Este posibil ca accesoriul să nu fie compatibil”, erorile software ar putea fi, de asemenea, responsabile pentru problemă. În special, unele accesorii pot necesita cea mai recentă versiune de iOS. Prin urmare, vă rugăm să actualizați software-ul dispozitivului la ultima versiune pentru a elimina problema.

Actualizați software-ul pe iPhone

Pentru a face acest lucru, lansați aplicația Setări pe dispozitivul dvs. iOS/iPadOS, accesați General -> Actualizare software. Dacă există o actualizare disponibilă, asigurați-vă că o descărcați și instalați. Vă rugăm să rețineți că dispozitivul dvs. trebuie să aibă aproximativ 50% baterie pentru a efectua actualizarea software-ului.

S-a remediat eroarea „Accesoriul poate să nu fie acceptat” pe iOS și iPadOS

Sperăm că unul dintre aceste sfaturi vă va ajuta să depășiți eroarea „Este posibil ca accesoriul să nu fie acceptat” și să vedeți că iPhone-ul se încarcă ca de obicei. După cum este descris mai sus, problema apare de obicei din cauza accesoriilor defecte. Cu toate acestea, în unele cazuri rare, poate apărea din cauza unui port de încărcare înfundat. În plus, erorile software pot fi, de asemenea, în spatele problemei, având în vedere istoricul lor de declanșare a unor probleme comune, cum ar fi descărcarea rapidă a bateriei, consumul neașteptat de date mobile și conexiunea Wi-Fi instabilă. De aceea este mai bine să privim fiecare aspect.

Apropo, care dintre aceste soluții v-a ajutat să remediați eroarea accesoriului neacceptat pe dispozitivul dvs. iOS? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, problema cu eroarea „Este posibil ca accesoriul să nu fie acceptat” există de mult timp pe dispozitivele iPhone și iPad și apare de obicei din cauza accesoriilor defecte sau neacceptate. În acest articol, au fost descrise mai multe soluții pentru a remedia problema, printre care asigurarea că accesoriul este certificat MFi, curățarea portului Lightning, verificarea dacă accesoriul este deteriorat, forțarea repornirii dispozitivului sau actualizarea software-ului dispozitivului. În general, este mai indicat să cumpărați încărcătoare certificate și să evitați imitațiile ieftine pentru a evita această problemă.
Mulțumesc că ați ales să citiți acest articol despre tehnologie în România. Sper că ați găsit informațiile oferite utile și interesante. Vă încurajez să rămâneți conectați cu lumea tehnologică și să explorați nenumăratele oportunități pe care le oferă această industrie în continuă schimbare. Închei cu o citat celebru: “Nu poți merge înapoi și să schimbi începutul, dar poți începe acum și să schimbi sfârșitul.” -C.S. Lewis. Așadar, să ne bucurăm de prezent și să creăm un viitor strălucit!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x