Cum să remediezi problema de transfer care nu funcționează pe iOS 15 și macOS Monterey: 8 sfaturi de la specialiști

8 sfaturi profesioniste pentru a remedia problema de transfer care nu funcționează pe iOS 15 și macOS Monterey
⏱️ 13 min read

Dacă utilizați iOS 15 sau macOS Monterey și întâmpinați probleme cu transferul fișierelor, atunci este timpul să acționați! Cea mai bună soluție este să urmați 8 sfaturi profesioniste care vă vor ajuta să remediați rapid problema. În primul rând, verificați dacă dispozitivele sunt actualizate la cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare. Este important să utilizați aceeași rețea WiFi și să activați Bluetooth pe ambele dispozitive. În plus, ajustați setările de conectivitate și verificați dacă au fost create conexiuni anterioare de transfer. Dacă problema persistă, încercați să ștergeți și să reinstalați aplicația de transfer. În cele din urmă, în cazul în care toate aceste sfaturi nu funcționează, contactați asistența tehnică Apple pentru ajutor suplimentar.

Cu Handoff activat, trecerea de la un iDevice la altul se simte foarte ușor. De exemplu, puteți începe să creați e-mail pe iPhone, apoi treceți la Mac-ul din apropiere și reluați de unde ați rămas. E destul de bine, nu-i așa? Dar asta se dezvoltă numai în scenariul ideal, cu setările necesare activate. Recent, câțiva proprietari de iDevice au vizitat diverse forumuri pentru a raporta că Handoff nu funcționează pe iPhone, iPad, Mac și Apple Watch. Am fost acolo făcând asta, știu ce ar putea să vă afecteze pe toți. Dacă ești și tu unul dintre ei, aceste 8 sfaturi practice pentru a remedia Handoff care nu funcționează pe iOS 15, macOS Monterey și watchOS 8 te-au acoperit.

Sfaturi pentru a remedia problema de transfer care nu funcționează pe iPhone, iPad, Apple Watch și Mac

Fiind parte a suitei Continuity, Handoff necesită ca dispozitivele dvs. iDevice să fie perfect sincronizate. De la iCloud la Wi-Fi la Bluetooth, totul trebuie să fie activat pe toate dispozitivele pentru a transfera fără probleme activități.

Dacă tot nu vă puteți transfera activitățile de pe un dispozitiv pe altul, problema ar putea fi cauzată de o eroare ocazională (care este parte integrantă a oricărui software) sau de o eroare de software care pare să fi devenit mai răspândită în ecosistemul Apple. zile. decât oricând înainte.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la toți posibilii vinovați și să încercăm soluții de încredere pentru a remedia problemele Handoff. Merită remarcat faptul că sfaturile de mai jos funcționează și pe versiunile software mai vechi, cum ar fi iOS 12/13/14, macOS Catalina/Big Sur și watchOS 6/7. Prin urmare, încercați-le chiar dacă dispozitivele dvs. rulează versiuni mai vechi ale software-ului.

Cerințe de sistem de transfer

Pentru a începe, prima casetă esențială pe care trebuie să o verificați sunt cerințele de sistem. Deși poate părea inutil, cred că ar fi înțelept să aruncăm o privire atentă la cerințele de sistem Handoff pentru a ține la distanță incompatibilitatea.

Următoarele modele de iPhone, iPad și iPod touch acceptă transferul

 • iPhone 5 sau o versiune ulterioară
 • iPad a 4-a generație sau mai nouă
 • iPad Pro (toate modelele)
 • iPad mini 1 sau mai recent
 • iPad Air 1 sau o versiune ulterioară
 • iPod touch generația a cincea sau mai nouă

Notă: iPhone, iPad sau iPod touch trebuie să ruleze iOS 8 sau o versiune ulterioară pentru a utiliza Handoff.

Următoarele modele de Mac acceptă transferul

 • MacBook introdus în 2015 sau mai târziu
 • MacBook Pro introdus în 2012 sau mai târziu
 • MacBook Air a fost introdus în 2012 mai târziu
 • Mac mini introdus în 2012 sau mai târziu
 • iMac a fost introdus în 2012 sau mai târziu
 • iMac Pro (toate modelele)
 • Mac Pro a fost introdus în 2013 sau mai târziu

Notă: Asigurați-vă că Mac rulează OS X Yosemite sau o versiune ulterioară.

Modele Apple Watch care acceptă Handoff

Fără premii pentru ghicire, toate modelele Apple Watch acceptă Handoff, de la Apple Watch original lansat în 2015 până la Apple Watch Series 7 introdus în 2021.

1. Asigurați-vă că aplicațiile acceptă Handoff

Un alt lucru pe care trebuie să-l faceți fără greș este să vă asigurați că aplicația acceptă Handoff. Aplicațiile proprietare care acceptă Handoff includ Mail, Maps, Safari, Mementouri, Calendar, Contacte, Pages, Numbers și Keynote.

Există o serie de aplicații populare de la terțe părți care sunt compatibile cu Handoff, inclusiv Airbnb, NYTimes, iA Writer Pro, Pocket, Things 3, Deliveries, aplicații meteo precum CARROT Weather, Fantastical 2, Bear, Yoink și Drafts.

Deși Handoff a venit în 2014 împreună cu iOS 8, există încă multe aplicații care nu acceptă Handoff. Așa că asigurați-vă că nu aveți de-a face cu aplicația care nu a fost încă încorporată.

2. Comutați Wi-Fi și Bluetooth

Deoarece Wi-Fi și Bluetooth joacă un rol vital în a ajuta Handoff să funcționeze în mod constant, asigurați-vă că sunt activate pe fiecare dintre dispozitivele dvs. Dacă problema apare chiar și după ce ați activat Bluetooth și Wi-Fi, dezactivați-le sau porniți-le pentru a restabili conexiunile.

Pe dispozitivul dvs. iOS: Voi Aplicația Setări -> Wi-Fi/Bluetooth. Alternativ, puteți, de asemenea, să dezactivați/porniți Bluetooth și Wi-Fi din Centrul de control (glisați în jos din colțul din dreapta sus sau glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a accesa Centrul de control pe dispozitivul iOS) .

Pe Mac: Faceți clic pe Meniu Wi-Fi și Bluetooth și apoi opriți-le/porniți-le.

Pe Apple Watch: Mergi la Aplicația Setări -> Bluetooth/Wi-Fi. Apoi opriți/porniți întrerupătoarele.

Dezactivați WiFi și Bluetooth pe Apple Watch

3. Dezactivați/porniți transferul, apoi reporniți toate dispozitivele

Dacă încă nu a rezolvat problema, încercați să activați/dezactivați Handoff. De asemenea, reporniți toate dispozitivele.

Pe iPhone, iPad sau iPod touch: navigheaza catre Setări -> General -> AirPlay și transfer și apoi opriți comutatorul chiar lângă Mâinile libere. După aceea, reporniți dispozitivul iOS și apoi activați Handoff.

Dezactivează Handoff pe dispozitivul tău iOS

Pe un dispozitiv iOS echipat cu Face ID, apăsați și mențineți apăsat butonul de sus/jos și butonul de pornire în același timp. Apoi trageți glisorul de oprire pentru a opri dispozitivul. Pe dispozitivele iOS cu butonul Acasă/Touch ID, apăsați butonul de pornire și apoi trageți glisorul spre oprire pentru a opri dispozitivul.

Pe Mac: Faceți clic pe meniul Apple situat în colțul din stânga sus al ecranului și alegeți Preferințe de sistem. Apoi selectați General.

accesați setările generale pe mac

După aceea, deselectați „Permite transferul între acest Mac și dispozitivele tale iCloud.” Apoi reporniți Mac-ul (meniul Apple -> Restart) și apoi activați Handoff.

permite transferul între dispozitive pe Mac

Apple Watch: Deschide vezi aplicatia pe iPhone-ul dvs. > General și stingeți permite transferul. Acum, reporniți Apple Watch (apăsați și mențineți apăsat butonul lateral și apoi glisați glisorul în jos). După aceea, activați Handoff pe Apple Watch.

Activați transferul

4. Deconectați-vă de la iCloud și conectați-vă din nou

Pentru ca Handoff să funcționeze fără probleme pe toate dispozitivele iDevice, trebuie să vă conectați la același cont iCloud pe toate dispozitivele. Dacă problema apare chiar și după ce v-ați sincronizat dispozitivele cu același cont, deconectați-vă de la iCloud și conectați-vă din nou.

Pe dispozitivul dvs. iOS: Deschide aplicația de setări pe dispozitivul dvs. -> profilul tau -> Deconectat. Acum, așteptați puțin și apoi conectați-vă din nou la contul iCloud.

Deconectați-vă cu ID-ul dvs. Apple

Pe Mac-ul tău: Mergi la Preferințe de sistem -> ID Apple -> Prezentare generală -> Deconectare. Apoi conectați-vă din nou la contul dvs.

Pe Apple Watch: Când vă deconectați de la iCloud pe iPhone-ul asociat, vă deconectați automat de la iCloud pe Apple Watch.

5. Resetați setările de rețea

Dacă Handoff încă funcționează defectuos sau nu vă puteți transfera activitățile de pe un iDevice pe altul, încercați să vă resetați setările de rețea. Motivul pentru care contează pe el pentru a rezolva problemele Handoff este că are capacitatea de a rezolva problemele comune legate de rețea. Deci, dacă dispozitivul tău iOS este implicat în probleme de rețea, există șanse mari ca resetarea setărilor de rețea să te salveze.

resetați setările de rețea

navigheaza catre aplicația de setări pe dispozitivul dvs. iOS -> General -> Resetare -> Resetare setări de rețea. Va trebui apoi să introduceți parola dispozitivului și să atingeți din nou Resetați setările de rețea pentru a confirma. Acum, reconectați dispozitivul la o rețea Wi-Fi și verificați dacă Handoff a revenit la normal.

6. Resetați toate setările

De multe ori, setarea dispozitivului iOS la valorile implicite din fabrică ajută la remedierea problemelor complexe și comune cu iOS 15. Având în vedere cât de fiabilă a fost întotdeauna această soluție, nu ar trebui să o lăsăm să plece. Dacă vă îngrijorează pierderea datelor, permiteți-mi să vă asigur că va șterge doar setările existente și toate mediile/datele vor rămâne în siguranță.

Resetați toate setările pentru a remedia problemele de transfer care nu funcționează

Voi Aplicația Setări -> General -> Resetare -> Resetare toate setările. Apoi, introduceți parola și apăsați din nou pe Resetare toate setările.

7. Ștergeți Apple Watch și asociați-l din nou cu iPhone-ul

Dacă nu vă puteți recupera activitatea pe Apple Watch, ștergeți Apple Watch și asociați-l din nou cu iPhone. Deoarece watchOS face backup automat în fundal, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea datelor.

deconectați și reparați Apple Watch

Deschis aplicația de setări pe Apple Watch -> General -> Resetare -> Șterge tot conținutul și configurație. Acum, introduceți parola Apple Watch și confirmați activitatea.

8. Actualizați software-ul de pe dispozitivele dvs

Dacă problemele Handoff v-au forțat să călătoriți atât de departe, presupun că problema este cauzată de o eroare sau poate că versiunea învechită a software-ului creează problema. Și cel mai bun mod de a scăpa de această problemă este să actualizați software-ul dispozitivului. Știind că Apple include aproape întotdeauna cel mai recent software cu multe îmbunătățiri de performanță, împreună cu remedieri de erori, cel mai probabil veți rezolva problema.

actualizați software-ul pe iPhone

Pe dispozitivul dvs. iOS: Voi Aplicația Setări -> General -> Actualizare software. Acum, descărcați și instalați cea mai recentă versiune de iOS/iPadOS pe dispozitivul dvs.

Pe Mac: Mergi la Preferințe de sistem -> Actualizare software. Acum, descărcați și instalați cea mai recentă versiune de macOS pe Mac.

Actualizați-software-pe-Mac- dvs.

Pe Apple Watch: Dacă ceasul inteligent rulează watchOS 6 sau o versiune ulterioară, accesați Aplicația Setări -> General -> Actualizare software. Apoi descărcați și instalați cea mai recentă versiune de watchOS pe Apple Watch. Alternativ, puteți lansa aplicația Watch pe iPhone -> General -> Actualizare software și apoi faceți cele necesare.

Actualizați software-ul pe Apple Watch

Sfaturi profesionale pentru a remedia problemele de transfer pe iPhone, iPad, Apple Watch și Mac

Cam asta e tot! La sfârșitul fiecărui ghid de depanare, sper că ați rezolvat problema. Și nici de data aceasta nu există excepție. Doriți să-mi spuneți ce trucuri v-au funcționat pentru a remedia problemele Handoff? Este simpla repornire sau actualizare de software care te-a salvat? Asigurați-vă că trimiteți comentariile dvs.

Handoff-ul poate face trecerea de la un dispozitiv iDevice la altul foarte ușoară și nesemnificativă. Cu toate acestea, utilizatorii pot întâmpina probleme cu această funcționalitate și pot cere asistență tehnică. Însă există mai multe soluții practice pentru remedierea problemelor Handoff și pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. iDevice sunt perfect sincronizate și funcționează corespunzător, inclusiv verificarea cerințelor de sistem, asigurarea compatibilității cu aplicațiile acceptate și activarea Bluetooth-ului și Wi-Fi-ului, resetarea setărilor de rețea și eliminarea erorilor de software. În încheiere, cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți funcționarea Handoffului este să actualizați software-ul de pe dispozitivele dvs. iDevice.
Încheiem această postare în speranța că v-ați îmbogățit cunoștințele din domeniul tehnologiei și sunteți pregătiți să înfruntați provocările viitorului digital. Rămâneți conectați și nu uitați să urmăriți blogul nostru pentru cele mai noi tendințe și noutăți în tehnologie. Până data viitoare, să ne auzim cu bine!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x