Cum să renunțați la anunțurile personalizate Google

Cum să renunțați la anunțurile personalizate Google
⏱️ 4 min read

Reclamele sunt aruncate pe tot Internetul, dar sunt un rău necesar. De fapt, reclamele sunt numărul de site-uri web preferate care își acoperă costurile de funcționare. Deși majoritatea dintre noi le tolerează, reclame personalizate vă pot face să simțiți că trăiți într-o distopie orwelliană.

Anunțurile personalizate sunt cele care vă sunt comercializate direct în funcție de istoricul de navigare anterior. De exemplu, să presupunem că ați căutat recent cel mai bun preț pentru scutece. Acum nu vedeți decât reclame pentru scutece în marginile browserului dvs. de internet.

Din fericire, puteți spune Google că doriți să nu mai vedeți anunțuri pe baza istoricului de navigare. Renunțarea se va aplica atât pentru anunțurile de căutare Google, cât și pentru peste 2 milioane de site-uri web și aplicații partenere cu Google.

A face acest lucru nu înseamnă că veți înceta să vedeți anunțuri cu totul, dar în loc să vedeți anunțuri direcționate, veți vedea anunțuri complet aleatorii. Prin urmare, veți susține în continuare site-urile dvs. web preferate, dar nu veți simți că sunteți urmăriți în timp ce o faceți.

Renunțați la contul dvs. Google

Mai întâi, deschideți browserul de internet. Dacă nu sunteți conectat la contul dvs. Google, faceți acest lucru acum. După ce v-ați conectat, navigați la Contul meu pagină. Derulați în jos până când vedeți titlul „Informații personale și confidențialitate”.

Sub titlul „Informații personale și confidențialitate”, veți vedea „Setări pentru anunțuri”. Continuați și faceți clic pe asta. Veți fi apoi condus la pagina „Setări publicitare” pentru contul dvs. Aici dați clic pe „Gestionați setările pentru anunțuri”.

dezactivați-setările de anunțuri personale

Aceasta vă va duce la pagina „Personalizarea anunțurilor” asociată contului dvs. Faceți clic pe casetele de dialog drop-down pentru a citi mai detaliat despre anunțurile personalizate. Odată ce sunteți sigur că doriți să renunțați, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul de comutare albastru din partea dreaptă a ecranului. Dacă apăsați comutatorul, va apărea o casetă de confirmare care vă va întreba dacă doriți cu adevărat să dezactivați anunțurile personalizate. Apăsați pe „Dezactivează” și este la revedere de la stalkers Google înfiorător.

disable-personal-ads-adspersonalization1

Nu doriți să renunțați complet la anunțurile personalizate, dar doriți să aveți mai mult control asupra tipurilor de anunțuri pe care le vedeți? Consultați secțiunea „Subiectele dvs.” din pagina „Personalizarea anunțurilor”. Debifați casetele care nu vă atrag și nu veți vedea anunțuri legate de aceste subiecte.

dezactivați-subiecte-publicitare-personale

Ce nu renunță la renunțare

Renunțarea la anunțurile personalizate Google nu vă împiedică să vedeți anunțuri cu totul. Publicitatea este numărul de site-uri web care plătesc facturile, deci va trebui să le suportați pentru moment.

Deși poate părea că Google controlează întregul Internet, în realitate nu. Renunțarea la programul publicitar Google nu va împiedica alte rețele să vă direcționeze cu anunțuri personalizate.

Dacă ștergeți sau ștergeți cookie-urile browserului dvs., preferințele dvs. publicitare Google vor dispărea odată cu acestea. Acest lucru vă va cere să urmați pașii descriși mai sus de fiecare dată când scăpați de cookie-urile dvs. Pentru a evita acest lucru, puteți instala o extensie de browser ca Protejați-mi alegerile.

dezactivați-anunțurile-personale-protejați-micoiziile

Urmarea instrucțiunilor de mai sus vă va împiedica să vedeți anunțuri personalizate pe baza istoricului de navigare. În schimb, anunțurile pe care le vedeți vor fi generice, adesea bazate pe locația dvs. geografică. În societatea hiperconectată de astăzi se poate spune că împărtășim puțin prea multe informații personale. Acest lucru poate fi adevărat, dar cel puțin nu veți fi reamintit în mod constant de acest fapt, văzând reclame personalizate.

Îți place să vezi reclame adaptate pentru tine? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x