Cum să resetați meniul Start pentru a remedia problemele pe Windows 10

1643120777 Cum sa resetati meniul Start pentru a remedia problemele pe
⏱️ 2 min read

Pe Windows 10, puteți utiliza o comandă PowerShell pentru a reseta componentele meniului Start pentru a remedia problemele comune. De exemplu, comanda va fi utilă atunci când meniul nu se deschide, se blochează sau când ceva nu funcționează conform așteptărilor.

The Reset-AppxPackage opțiunea de comandă a fost introdusă cu Windows 10 Insider Preview build 20175 și nu este disponibilă doar pentru a reseta meniul Start, dar o puteți folosi și pentru a reseta alte componente ale sistemului (cum ar fi aplicația Setări) și orice aplicație Universal Windows Platform (UWP) (cum ar fi Calculator, Scan, Mail and Calendar, Microsoft Store, Windows Security etc.) pentru a repara problemele atunci când nu este posibil să dezinstalați sau să resetați componenta folosind aplicația Setări.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a reseta componentele meniului Start pentru a rezolva problemele cu experiența pe Windows 10.

Cum să resetați meniul Start cu PowerShell pe Windows 10

Pentru a reseta meniul Start pentru a remedia problemele, urmați acești pași:

  1. Deschis start pe Windows 10.

  2. Caută PowerShell, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

  3. Tastați următoarea comandă pentru a reseta componentele meniului Start și apăsați introduce:

    Get-AppxPackage Microsoft.Windows.StartMenuExperienceHost | Reset-AppxPackage

    Resetează comanda meniului Start

După ce ați finalizat pașii, aplicația meniul Start se va reseta pentru a remedia problemele obișnuite cu experiența, dar fără a afecta aspectul sau setările personalizate pe care le-ați configurat.

Dacă comanda nu funcționează, este pentru că nu rulați versiunea de Windows 10 care acceptă această caracteristică sau pentru că nu rulați PowerShell în modul administrator. Capacitatea de a reseta aplicațiile de sistem este disponibilă începând cu build 20175.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x