Cum să resetați programele la setările implicite din Windows

Cum să resetați programele la setările implicite din Windows
⏱️ 3 min read

Dacă ați folosit computerul pentru o lungă perioadă de timp, probabil veți întâlni o situație în care programele dvs. nu funcționează, deoarece acestea ar trebui să fie datorate setărilor greșite sau corupte. Evident, pentru majoritatea utilizatorilor de Windows, primul gând care îmi vine în minte este să dezinstalezi și să reinstalezi programul, astfel încât programul să se reseteze la setările implicite. Pentru unele aplicații acest truc funcționează, dar pentru altele fie nu funcționează, fie trebuie să ștergeți în mod explicit preferințele sau setările salvate în timp ce dezinstalați.

Există de fapt modalități de a reseta programele la setările lor implicite fără a fi nevoie să dezinstalați și să reinstalați. Iată cum puteți reseta programele Windows la setările lor implicite.

Utilizarea programelor de opțiuni încorporate

De obicei, programele oferă propriile opțiuni pentru a reseta configurația aplicației la setările implicite. De exemplu, în browserul Chrome puteți reseta toate setările navigând la „Meniu -> Setări” și apoi făcând clic pe butonul „Resetare setări”.

La fel ca Chrome, alte programe precum Firefox, Photoshop și Thunderbird vor avea propriile opțiuni pentru a reseta setările la configurațiile lor implicite. Fiecare program este diferit, dar probabil îl veți găsi în opțiuni.

Dacă nu găsiți opțiunea sau dacă nu există nicio opțiune pentru a reseta configurația, urmați instrucțiunile de mai jos.

Ștergeți folderul relevant AppData

Notă: înainte de a merge mai departe, asigurați-vă că aveți o copie de siguranță bună a sistemului dvs., astfel încât să puteți reveni la setările originale dacă se întâmplă ceva rău.

În Windows, aproape toate aplicațiile, cu excepția cazului în care sunt cu adevărat vechi, își stochează setările și alte fișiere în folderul AppData. Ștergând folderul aplicației țintă din directorul AppData, puteți reseta un program la configurația sa implicită.

Pentru a accesa folderul AppData, pur și simplu apăsați comanda rapidă de la tastatură „Win + R”, tastați „C:Users<username>AppData”Și apăsați butonul Enter. Nu uitați să înlocuiți cu numele dvs. de utilizator real.

reset-win-programs-appdata-run-command

Acțiunea de mai sus va deschide folderul AppData. Aici veți găsi două foldere: „Local” și „Roaming”. Majoritatea programelor își salvează setările în folderul Roaming, astfel încât să fie blocate pe utilizator și să poată merge în comun cu acesta (util în mediile stațiilor de lucru). Deschideți folderul Roaming, găsiți folderul asociat cu aplicația dvs. și ștergeți-l.

folder-resetare-câștig-programe-roaming

Dosarul local din directorul AppData găzduiește fișiere care sunt specifice utilizatorului și care nu ar trebui sau nu pot să se deplaseze (datorită dimensiunii lor, cum ar fi fișierele cache) cu utilizatorul. Evident, unele aplicații ar putea utiliza folderul local pentru a salva setările. Deci, dacă ștergerea folderului programului țintă din directorul Roaming nu a funcționat, continuați și ștergeți folderul care este legat de programul dvs. din folderul Local.

resetează-câștigă-programe-folder-local

În cele din urmă, dacă utilizați un program vechi care nu respectă aceste convenții, ar putea fi stocarea setărilor sale în folderul ProgramData situat în rădăcina unității C. Introduce “C:ProgramData”În caseta de dialog Executare și apăsați butonul Enter pentru a deschide folderul.

reset-win-programs-programdata-run-command

În folderul „ProgramData” continuați și ștergeți folderul aplicației relevante pentru a reseta setările. Un lucru pe care trebuie să-l țineți cont atunci când utilizați folderul ProgramData este că este, de asemenea, utilizat pentru a stoca toate datele și setările care sunt aplicabile tuturor utilizatorilor din sistemul dvs. Gândiți-vă la el ca la un folder AppData pentru toți utilizatorii din sistemul dvs.

folder-reset-programe-programe-date

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a reseta rapid setările aplicației în Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x