Cum să resetați Windows 11 de la pornire când computerul nu pornește

Como redefinir o Windows 11 da inicializacao quando o PC
⏱️ 2 min read

Puteți efectua o resetare din fabrică pe computer pentru a reinstala Windows 11 din mediul de pornire. Opțiunea este utilă atunci când dispozitivul are probleme sau nu poate porni corect, ceea ce face imposibilă continuarea resetarii din mediul desktop.

Opțiunea disponibilă prin setările de pornire avansată este aceeași caracteristică „Resetați acest computer” disponibilă în aplicația Setări. Puteți reseta un laptop sau un computer desktop la setările implicite din fabrică folosind imaginea locală sau puteți descărca o copie nouă a Windows 11 din cloud folosind această funcție. De asemenea, caracteristica vă oferă posibilitatea de a alege să vă păstrați fișierele, setările, aplicațiile sau puteți alege să eliminați tot ce nu mai poate fi recuperat.

În acest ghid, veți afla pașii de urmat pentru a reseta Windows 11 la setările din fabrică din procesul de pornire.

Resetare din fabrică Windows 11 de la boot (BIOS)

Pentru a reseta Windows 11 de la pornire, urmați acești pași:

 1. Porniți computerul.

 2. Imediat după autotestarea la pornire (POST), apăsați tasta Putere butonul din nou pentru a opri.

 3. Repeta pașii nr 1 și 2 de două ori, iar la a treia repornire, sistemul de operare ar trebui să intre în Windows Recovery Environment (Windows RE).

  Notă rapidă: Windows 11 include mai multe moduri de a deschide setările avansate de pornire. Dacă nu puteți accesa mediul de recuperare, încercați aceste alte opțiuni.
 4. Apasă pe Opțiuni avansate buton.

 5. Click pe Depanați.

 6. Click pe Resetați acest computer opțiune.

  Resetați Windows 11 de la boot

 7. Selectează Scoateți totul pentru a șterge hard disk-ul și a reinstala o copie nouă a Windows 11. Sau selectați Pastreaza-mi fisierele opțiunea de a reinstala Windows 11, de a elimina aplicațiile și setările și de a vă păstra fișierele.

  Pornirea avansată elimină totul

 8. Apasă pe Doar eliminați fișierele mele opțiune dacă intenționați să păstrați dispozitivul. Sau selectați Curățați complet unitatea opțiune dacă intenționați să scăpați de dispozitiv (durează mult timp).

  Opțiune avansată de pornire curată de unitate

 9. Selectează Descărcare în cloud opțiunea de a descărca din nou Windows 11 în loc să utilizați imaginea disponibilă. Sau, dacă preferați să utilizați imaginea locală, selectați Reinstalare locală opțiune (mai rapidă).

  Opțiuni de descărcare în cloud și reinstalare locală

 10. Apasă pe Resetați buton.

După ce ați finalizat pașii, funcția va reseta computerul la setările implicite, reparând orice probleme care ar fi putut împiedica o pornire reușită.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x