Chrome a devenit cel mai popular browser web din lume, oferind performanțe și caracteristici care îi avantajează pe concurenții săi. Dar această creștere a popularității i-a determinat pe mulți să se lupte cu pierderea paginilor web importante, a cercetărilor și a sesiunilor cu file cromate pierdute sau închise.

O diagramă liniară JavaScript cu mai multe serii care ilustrează browserele Chrome crește la dominare în timp.  Creat folosind JSCharting cu date de la statcounter.com
Diagramă liniară JavaScript creată folosind JSCharting cu date de la statcounter.com
Exploreaza
diagramă interactivă ilustrarea browserelor Chrome crește la dominare în timp.

Imaginați-vă că faceți cercetări pentru un proiect și, după ce faceți clic printr-o grămadă de linkuri, ajungeți la sursa perfectă de informații. Nu aveți idee cum ați ajuns acolo, dar sunteți acolo acum și asta este tot ce contează.?

Lucrați la note, e-mailuri, schimbarea filelor, totul merge excelent … până când apare dezastrul: faceți clic din greșeală pe pixelul greșit și fila de care aveți nevoie dispare fără avertisment. ?

Sau, fără vina ta, Chrome decide să te prăbușească fără niciun motiv aparent.

Nu trebuie să vă faceți griji. Nu ești prima persoană cu care s-a întâmplat și nu vei fi ultima. Din fericire, Google Chrome își amintește istoricul de navigare a paginii dvs. web și, indiferent de ce a mers prost, ar trebui să vă puteți recupera complet.

Iată câteva modalități prin care puteți restabili cu ușurință filele închise în Chrome dacă vi se întâmplă vreodată acest lucru.

Fila închisă a accidentului

Dacă ați făcut clic pe pixelul greșit și ați închis o filă pe care nu ați vrut, este ușor de restaurat. Puteți face clic dreapta pe o zonă goală din secțiunea barei de file și alegeți redeschide filele închise.

1611740044 700 Cum sa restaurati filele pe Chrome restaurati ultima sesiune si

De asemenea, puteți utiliza o comandă rapidă de la tastatură – apăsați Ctrl + Shift + T (sau Comandă + Shift + T pe un Mac), iar ultima filă pe care ați închis-o se va redeschide într-o pagină de filă nouă.

Chrome sau computer s-au blocat

Un accident de computer nu este niciodată o experiență plăcută, dar nu trebuie să vă faceți griji că Chrome vă pierde sesiunea actuală.

Google Chrome poate face față unui blocaj cu grație atunci când pierdeți toate filele deschise. De obicei, când reporniți Chrome, acesta afișează un buton „Restaurare file”. Această opțiune va restabili complet ultima sesiune de navigare. Faceți clic pe el și veți reveni chiar acolo unde ați rămas.

Dacă nu primiți această opțiune, este în regulă. Faceți clic pe meniul Chrome și plasați cursorul peste elementul din meniul istoric. Acolo ar trebui să vedeți o opțiune care citește „# file”, de exemplu „12 file”. Puteți face clic pe această opțiune pentru a restabili sesiunea anterioară.

1611740044 345 Cum sa restaurati filele pe Chrome restaurati ultima sesiune si

Comanda Ctrl + Shift + T poate redeschide, de asemenea, ferestrele Chrome blocate sau închise. Puteți continua să apăsați această comandă rapidă până când rămâne fără file și ferestre închise pentru restaurare.

Restaurează filele închise recent

În mod similar, puteți restabili filele închise recent făcând din nou clic pe meniul Chrome și trecând cursorul peste elementul din meniul istoric. Un scurt rezumat al paginilor pe care le-ați vizitat recent va fi listat și acolo.

Dacă pagina pe care doriți să o restaurați este listată acolo, puteți face clic pentru a o restabili. Dacă nu este acolo, puteți încerca următoarea abordare.

Fila pe care ați închis-o zilele trecute

Dacă nu vedeți încă pagina web pe care doriți să o recuperați, faceți clic pe elementul submeniu istoric (meniu crom> istoric> istoric). Sau puteți utiliza comanda rapidă Ctrl + H (Mac: Comandă + Y).

1611740044 209 Cum sa restaurati filele pe Chrome restaurati ultima sesiune si

Aceasta va afișa un istoric complet al paginilor pe care le-ați vizitat. Ar trebui să puteți găsi pagina dorită acolo. Puteți chiar să căutați în istoricul paginilor dvs. web pentru ao ușura, dacă a trecut ceva timp de când ați închis sau ați pierdut fila.

Ai grija – Dacă navigați în modul incognito (modul privat) și vă pierdeți filele, Chrome nu le va aminti.

Bacsis

Marcați paginile web pe care le vizitați în mod regulat, făcând clic pe pictograma ⭐️ din partea dreaptă a barei de adrese. Aceasta va adăuga un buton în browserul Chrome – făcând clic pe acest buton, veți redirecționa fila curentă către această pagină web.